Svatební hostina bez tvrdého alkoholu, co na to říkáte?

Profilova fotka
Co si myslíte o tom, že by na hostině bylo pouze pivo 12°, víno a 5l slivovice, kterou naši zarchivovaly při mém narození, tudíž 24 let stará. Podotýkám, že se jedná o českomoravskou svatbu, kde bude rozdělení moraváci češi cca půl na půl. Jedná se mi o to, že už by tam nebyl žádný tvrdý alkohol. Co na to říkáte? Svatba bude v polovině června.
Odpovědět
@masim89 My to měli také bez tvrdého a v pohodě - lidi se aspoň neopíjeli, nepostávali jen na baru a nebyla ostuda. Myslíme, že todle je dobrá volba ;+)... http://svoji.zde.cz
Odpovědět
já bych byla pro :) my to máme tak, že tvrdý si bude platit každý sám, tak si myslím, že si to ty ildi rozmyslí než si dají toho panáka.
Odpovědět
Profilova fotka
;-) už jsme se s podobnou diskuzí setkala...ale věř že na tom není nic divného je to běžná praxe.. ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
my to nebudeme mít nikde v restauraci ale v místním KD, kde budeme mít jen to co si tam přineseme a mě se moc tvrdej alkohol nechce kupovat.
Odpovědět
Profilova fotka
no netusim ako to chodi tu v CR, ale u nas na Slovensku by to nepripadalo do uvahy. Ja si to vobec neviem predstavit, ze by sme nemali alkohol, predsa len ma tam byt zo vsetkeho, pretoze nevies, kto co pije, takze mali by mat moznost vyberu. A uz vobec si neviem predstavit, ze by si mali hostia nieco platit sami. Ale tu to je mozno zauzivane inac. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja si to taky moc nedovedu predstavit.. mame 50 lidi a nenasel by se jediny alkohol, ktery by pili vsichni, taky budeme mit domaci slivovici od nevesty a hruskovici od zenicha, ale na baru bude i dalsi tvrdy alkohol, samozrejme nejake drahe konaky apod. platit nebudeme.. nicmene by mne jako hosta az tak nepohorsilo, kdybych si tvrdy musela platit sama, proste kdyz bych si chtela pripit s zenichem, tak bych ho na panaka pozvala :-) jedine omezeni co udelame je, ze tvrdy alkohol se bude podavat az nekdy po krajeni dortu, nepotrebuji mit brzke opilce uz na obradu ani pri obede
Odpovědět
Profilova fotka
@meduzka18 v tomhle máš naprostou pravdu ,já se vdávám na slovensku:-):-) a tohle je trošku rozdíl..taky u vás v restauracích (aspon v těch co jsem byla já)je naprosto běžné ,že si svatebčané mohou přinést alkohol vlastní...a u nás je to skoro nemyslitelné.... také nechceme aby si u nás hosti něco platili ,ale já to mám jednoduché máme malinkou svatbu ;-)
Odpovědět
@masim89 no, tak to přežijou, možná budou remcat, ale záleží na vás... na svatbu se snad nechodí "chlastat", ale slavit a užívat si s novomanželama a to jde i bez tvrdého alkoholu.
Odpovědět
Profilova fotka
@masim89 je to tvá savtba ,takže je to fakt na tobě..ale možná bych něco lehčího jako jablíčko apod.podala.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@meluhelu aha, takze v CR si musite alkohol brat priamo od restauracie? No to je presne u nas celkom inak, my platime v restauracii jedlo + obsluhu, ale cukrovi a alkohol si nosime vlastni. Na kazdom stole musi byt flasa z kazdeho druhu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@meduzka18 presne tak u nás se platí i když si prineseš vlastní dort ;-) ,ale vzhledem k tomu ,že v tm trošku pracuju ,tak to i chápu ..o to víc mě překvapilo,že u vás je to jinak a když jsem se o tom bavila v restikách v Šali ,tak říkali že u Vás je to prostě tak ,přesně jak píšeš.. ;-) .V jednom hoteli jsme i mohla prinest i nealko ..ale zas utratit hodně za jídlo..a ubytko..taak to ve finále vyjde rovnako:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@meduzka18 Ale ono je to taky v kazde restauraci jinak, proste v lepsim podniku ti to nepovoli, ale v nejake obycejne hospode se to domluvit da, myslim ze to na slovensku bude podobne.. taky zalezi jestli jde o vetsi mesto nebo malou vesnici..My treba mame svatbu v takovem hotelu, ze flaska na stul by opravdu vypadala buransky, ale byli jsme se podivat i v prostorech, kde by to bylo naprosto prirozene a nemeli problem s vlastnim donesenym alkoholem.. Je ale pravda, ze spousta restauraci v Cechach si uctuje korkovne za vlastni vino a to treba 50korun za lahev a to mi prijde opravdu sproste... A jentak mimochodem, kolikrat mam pocit ze v dzusikach a kavickach se propije vic penez nez za bezny tvrdy alkohol :D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@martaveg no na Slovensku to tak nieje, u nas je to aj v tych lepsich restikach tak, ze si alkohol prinesies sama. Este som sa nestretla s inym pripadom a to som bola na viacerych svadbach. Ale ono vsade su ine zvyky. Tu som casto videla, ze svadba sa zacne uz dopoledne, potom je obed trosku sa posedi a je koniec. U nas je to zase tak, ze obrad je az okolo 15-16 hod a potom sa zabava az do rana. Takze aj tie restiky to beru asi trosku inak, ako len klasicky obed. A zase u nas su iba niektore restiky, ktore robia svadby, musi tam byt parket na tancovanie a min. hosti je 70-80. Takze asi tu budu nejake rozdiely. Ale asi plati, ze v kazdom regione je to inak. Tu je tiez rodiel svadba v Prahe a moravska svadba, to iste u nas, Bratislava a vychod. ;-)
Odpovědět
My to budeme mít tak, že víno + pivo bude neomezeně k dispozici od restaurace a tvrdý si každý bude platit sám. Nejsme blázni,aby jsme tam platili 800 za litr slivovice, 700 za litr rumu, 600 za litr jelzina....A ono když je to zadarmo,tak uz vidim, jak by kazdej kazdyho zval a snazil se opit co nejvic, vzdyt na svatbe se musi kazdej ožrat. Takže doufám, že když si to budou platit sami, tak nikdo se neopije tak,aby tam nekde padal a byla ostuda nebo neco rozbiteho. Jedine kdyz prijde na bar nevesta nebo zenich s nekym a pozve ho, tak si to platit nebudou. Ale kdo prijde sam za sebe na bar pro tvrdy, tak si ho bude platit sam. Ale ze by jsme rekli, ze si ani sami koupit nesmi a bude to svatba jen o pivu a víně, tak to urcite ne.
Odpovědět
Profilova fotka
Jeste mne napadlo, ze jsem na hodne svatbach zazila, ze se domluvili s obsluhou, ze se budou nalevat pouze male panaky. Je to varianta jak usetrit (za predpokladu ze se za maly panak domluvi rozumna cena) a hlavne jak zbrzdit opijeni se.. Kazdopadne kdo se bude chtit zadarmo opit, tak ten to zvladne i z piva, kdo bude chtit tvrde, tak si ho da i kdyz si ho bude muset platit a kdo bude chtit vseho hodne, protoze je to zdarma, tak vam zvladne propit slusnou polozku i v nealku.. Takze jedina varianta jak zabranit opilcum a nenazrancum je nezvat je, tak jsme to vyresili my :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@martaveg Souhlas, svatba bez tvrdého skvělá. My měli od naší restaurace jako pozornost šampaňské (ne sekt), sommeliér vybral vhodná vína, tu servis doléval hostům podle potřeby a chuti, jinak bylo nealko, platba podle skutečné konzumace - velmi slušná cena. Tvrdý nebyl vůbec, když si bratranec se strejdou chtěli dát koňak na baru, dalo se to na účet jako mimořádná položka navíc, ale jinak všichni věděli, že si tvrdý platí každý sám - a kupodivu to vedlo k tomu, že si všichni vychutnávala ta výborná vína a na tvrdý si nikdo ani nevzpoměl. Sama destiláty nepiju vůbec, nevím, proč by na mé svatbě měli všichni chlastat jak duhy :)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, na naší svatbě jsme to vyřešili podobně a jsme za to moc rádi. Má to zejména tyto výhody: 1) po vínu a pivu jsou lidé spíše veselí, maximálně trochu otupělí. Po tvrdém alkoholu jsou agresivní. Možná to byl také důvod toho, že na naší svatbě nebyla žádná bitka a všichni se moc dobře bavili. 2) stojí to méně 3) pokud budete mít dobré víno a pivo tvrdý alkohol (až na symbolické přípitky) nikomu nebude chybět. A pokud ano, měl by se nad sebou zamyslet :-) Užijte si to!
Odpovědět
@masim89 měli jsme to stejně - placené bylo jen pivo a víno, tvrdý si každý (kromě přípitku) hradil sám a byla to daleko lepší "párty", než jaké jsem kdy zažila s tvrdým alkoholem :-) můj názor je ten, že pokud se lidé chtějí dobře bavit, tak k tomu tvrdý alkohol nepotřebují ;-) a kdo by remcal, co že je to za svatbu, že se tam nepije - a) si může chlast zaplatit ze svého (nemusíte přeci nikomu sponzorovat solidní opici) a b) co je to za člověka, když jde na svatbu kvůli chlastu a ne novomanželům...
Odpovědět
Profilova fotka
@meduzka18 No my bychom to taky tak rádi měli, budeme mít česko-ukrajinskou svatbu, takže bude hodně vodky a koňaku... jiný tvrdý asi ne, protože z mé strany panáky skoro nikdo panáky nepije a ta ukrajinská je jasná, ale najít hospodu kde by nám alespoň v něčem vyšli vstříc....
Odpovědět
Profilova fotka
My taky budeme mít bez tvrdého alkoholu uplně, pokud někdo bude chtít panáka tak si to platí sám. Jinak budem mít na pití různé druhy vína a pivo.
Odpovědět
i my to máme stejně- pivo, víno... tvrdý alkohol každý za své
Odpovědět
My měli sekt, vína a pivo a to bylo z alkoholu vše. Pokud chtel někdo něco jiného, mohl si objednat a zaplatit, ale nikdo tu potřebu neměl a svatbu jsme si všichni užili maximálně i bez toho ;-).
Odpovědět
my budeme mít pivo, víno a slivovici, vino a slivku chceme mit vlastni, ale restaurace chce taky docela mastne korkovne, tak se ted snazime smlouvat. jinak doporucuju se zkusit domluvit na tom nealku, my budeme mit nejake dzisuky, to je jasne, ale treba jsme domluvili dzbanky s vodou misto malych matonek :) Aspon neco.
Odpovědět
Profilova fotka
Dělám servírku a na 50% svateb tvrdý hradí a 50% ne a každý kdo má chuť si ho platí sám,když svatby objednáváme,tak se na to rovnou ptáme jak to bude ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?