Svatba bez spolecneho obeda s rodinou

Profilova fotka
Rada bych se zeptala na zkusenost.Mame svatbu a hostinu na jednom miste.Obed a vecere formou rautu.Moji mamce vadi,ze nebude zadny slavnostni obed s rodinou.Bohuzel porad si lamu hlavu jak inteligentne tohle vyresit.Budeme mit 80 lidi ale mist k sezeni tolik neni,pripitekmjsem chtela dat po obrafu se vsemi venku a pak kazdy at si nabere,kolik sni jidla.Svatba v lete,kazdy ma chute jine nez se naladovat tezkou svickovou.
Odpovědět
Profilova fotka
Udělejte společný raut, to je nejlepší řešení. Jako, už jsem byla X-krát na svatbě, kdy se po obřadu dělal oběd jen pro rodinu a kámoši, zabavte se (a najezte se někde sami), ale není to úplně značka ideál, na své svatbě bych to tak neudělala (taky jsme měli raut pro všechny, ne oběd). Žádné inteligentní řešení situace, jak půlku lidí vypakovat pryč s tím, že se mají vrátit až za pár hodin, není.
Odpovědět
Profilova fotka
Dekuji,pakovat lidi samozrejme nechci,bude to v lese na samote tak ani meni kam jit .
Odpovědět
Profilova fotka
@naramky_noemi Za mě nejlepší možnost, včetně vámi uvedených důvodů. U společného oběda pro tolik lidí je také potřeba počítat s větším počtem personálu, aby to kmitalo, a pořádným zázemím. Je naprd, když nevěsta s ženichem už dojídají a konec stolu ještě nemá donesené jídlo (vlastní zkušenost). My též měli jen raut, každý si našel místo kde chtěl, každý si dal co chtěl, takže se to příjemně rozložilo a všichni byli spokojení. Přípitek jsme neměli, ale kdyby ano, byl by po obřadu, jak navrhujete. Proč tato forma Vaší mamce vadí? Protože za nich byly svatby pojaté jen klasicky, chtěla mít proslov nebo strávit čas jen s rodinou? Každopádně si z toho nic nedělejte, nikdy se nezavděčíte lidem všem.
Odpovědět
Profilova fotka
@niky555 dekuji za komentar,mame to podobne v planu,At se naji kazdy kde chce.Prave spolecne to delat mechci,neumim si predstavit jak si 80 lidi nabira na talirek a spolecne zasedneme,to asi nepujde.
Odpovědět
Profilova fotka
@naramky_noemi dobrý den, popřemýšlejte alespoň nad společnou polévkou. Je hezké, když se hosté sejdou v jednu chvíli u stolu a s polévkou, která se dá nandat do terin to není tak složité. Záleží, ale na těch místech k sezení, kterých, jak píšete tolik nemáte. Když je obřad i hostina na jednom místě, tak se část hostů opravdu nedá nikam "přemístit", aby mohl být oběd a rodinou. Většinou to s nevěstami řeším právě s tou společnou polévkou, kde může proběhnout i případný proslov, apod.
Odpovědět
Profilova fotka
@naramky_noemi A v kolik hodin budete mít obřad? U té večere bych to asi tak neřešila, protože to už jsou lidé na jiné vlně, každý si zobne kdy bude chtít. Oběd formou rautu je taky už běžný, ale pozor na ta místa k sezení... Pokud bude obřad probíhat kolem poledne, tak hosté budou pak chtít obědvat a to jakože většina. Kolem poledne obědvá drtivá většina lidí a pokud ráno budou jen snídat a pak se připravovat na svatbu a dopravovat na míst, budou mít po obřadu hlad. A nedokážu si představit situaci, kdy po obřadě a přípitku půjdou hosté na místo rautu a nastane situace, kdy část bude jíst ve stoje, protože hostů bude 80 a míst k sezení jen 60. Nebo tam bude připravené nějaké další dodatečné sezení?
Odpovědět
Profilova fotka
Jen krátce, nebojte se, určitě se raut vaší mamince bude líbit. Odhaduji že v dnešní době je více vidět kdy se dělá spíše raut a roznášený oběd je již trochu na ústupu. Bylo by dobré mít pro nejbližší rodinu zasedací pořádek aby maminka nemusela hledat s plným talířem místo kde se pohodlně nají. Jak tady někdo psal,rautem se obslouží v jednu chvíli daleko více lidí, kdežto při 80ti hostech a roznášeném menu je potřeba spousta obsluhy aby jedli všichni najednou. Přeji aby jste měli krásnou a klidnou svatbu .
Odpovědět
Taky máme bez oběda. Obřad ve 14 hod, pak do 17 hod sladký bar a od 17 raut
Odpovědět
Profilova fotka
@a_mysakovicova Rozumím tomu dobře, že budete mít od začátku až do 17 hodin jen sladké?
Odpovědět
Profilova fotka
A co jako? Je to tvoje svatba, dělej si co chceš.. Pos... Obědy už nikdo nechce, ani já ne a na názor druhých se neptam, je to totiž moje svatba
Odpovědět
@drabik Ano 🙂 Rešili jsme to s příbuzenstvem a všichni se shodli takto, že po obřadu si dají jen kafe a pak až večeři. Já jsem původně chtěla aspoň jedno slané jídlo přes den nechat přístupné ale nikdo to nechtěl 😄 Takže jediné co jsme vymysleli a co mi u hostů prošlo je odpolední grilování.
Odpovědět
@drabik A navíc ono od 14 hodin do 17 opravdu není dlouho 😄 Obvykle u svateb okolo 9 hodiny je taktéž až oběd a mezitím nějaké koláčky, takže vaše rozhořčení moc nechápu 🙂
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@a_mysakovicova Já nejsem nijak rozhořčená, jen chci předat zkušenost z několika svateb, které začínaly v podobnou hodinu, a na kterých jsem byla. 🙂 Mám zkušenost, že i u takových pozdních obřadů velká část hostů stejně přijde nenaobědvaná - buď jedou někde z daleka, nebo naopak nejedou z daleka a dají si jen nějakou větší pozdní snídani a těší se na baštu na svatbu. 😉 Plus tedy to, že jsou lidi, co sladké vůbec nemusejí. Sice bych spíš doporučovala tvůj plán, mít tam i něco málo slaného, ale jestli s tím počítají, že mají být naobědvaní (asi máte svatbu jen v nějakém užším kruhu, ne?), protože bude odpoledne jen sladké, tak to snad bude ok. 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@a_mysakovicova Jo a jestli budete odpoledne grilovat, tak to je už určitě v pohodě, to budou spokojení i ne-milovníci sladkého, z toho předchozího mi přišlo, že tam budete mít fakt jen sladké. 🙂
Odpovědět
@naramky_noemi taky to tak budeme mít. Jako 100 lidi a navic obědy a zasedací pořádky na svatbách nesnáším. Viděla jsem toto u kamaráda a bylo to hrozně fajn a takové uvolněné. Za mě to byla nejlepší svatba! My jen vymysleli koutek pro rodiče a babičky. Tam budou mít svoje místo jisté. Takže zatím to nikomu nevadí nebo nám spíš nikdo nic nenamítá 😄 ten oběd pro tolik lidí a ještě venku je hrozná komplikace prostě... Jo a aby nemusela být obsluha tak budu mít i recykl tácky. To teda ještě nevím jestli projde 😄
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?