Svatba bez hostiny, jen odpolední garden party

Ahoj chci se zeptat na vas nazor..v cervnu mame svatbu..nemame moc financi zatim setrime ale uz ted vime ze je pro nas vyhodnejsi nemit hostinu ale jen velky raut u nas..planujeme mit obrad (ten je v 11hod) a od 3 hodin garden party u nas na velke zahrade..vubec nevim jak to ostatni vezmou a jak na to budou koukat..po obrade a foceni by jel kazdy domu a pak odpoledne k nam na oslavu, grilovacku, zabavu atd..mesic po nasi svatbe jdeme na svatbu nasim kamaradum kteri budou na te nasi a oni budou mit obrovskou svatbu za spousty penez proto se bojim ze nastanou pomluvy a porovnavani kdo co mel a nemel..my se bereme hlavne proto abysme byli svoji a meli s nasim malym synem kompletni rodinu..jaky je vas nazor? mel to nekdo take tak?
Odpovědět
No, to si musíš rozmyslet, jestli pořádáš oslavu svatby kvůli vám nebo kvůli ostatním. Mě by teda nenapadlo dělat něco jen proto, aby mě nepomluvili, upřímně bych to od svých blízkých pozvaných ani nečekala.
Odpovědět
to vubec ne..spis me zajimalo to jestli nekdo mel svatbu bez hostiny
Odpovědět
Ahoj, znám svatby bez hostiny. Taky jsme to tak chtěli udělat, ale pak jsme si řekli, že uděláme malou svatbu a dostaneme pak velké dary a bude nám to pak líto, že kdybychom věděli, že se nám peníze vrátí, tak bychom to udělali větší... Ale máme taky omezený rozpočet.
Odpovědět
ja se s tim jeste nesetkala tak si porad omylam v hlave jak to bude probihat jak to vse usporadat atd :D
Odpovědět
Ahojky,my to budeme mít trochu jinak,ale vlastně dost podobně :-) Budeme mít klasicky obřad a pak pojedeme s přáteli a rodinou do nedalekého hotýlku,tam už budeme mít připravené pohoštění(předkrm,polévku,oběd ,dortík) a v klidu poklábosíme a pojíme,popijeme a go home :-) Takže zase u nás to bude bez večerní párty a kalby :-) Taky jsem ještě neslyšela,že by to tak někdo měl a taky si lámu hlavu,ale vím ,že naši přátelé a rodina jsou s námi za jedno a hlavně je to náš den a uděláme si ho,jak my chceme!! Takže doporučuji udělat to tak,jak Vám to bude vyhovovat a ti kteří by Vás pomluvili si nezaslouží se zůčastnit Vašeho krásného dne :-) K.
Odpovědět
Ahojky, za prvé se vykašli na nějaké pomluvy, nebo srovnávání. To by ses musela zbláznit. Je to vaše svatba! My budeme míti hodně podobný program :) tudíž obřad (ale my až ve 14.30, chtěla jsem ho takhle pozdě schválně) a potom přesun ke stolu, celá svatba se bude odehrávat na jednom místě. Kde bude pouze raut a kýta. Toť vše, žádný oběd jsem nechtěla. Babičky jsem o tom informovala už předem (přeci jen starší generace :)) a vzaly to úplně v pohodě. Dříve jsem chtěla velkou svatbu se vším všudy. Teď co máme malinkého, tak mi záleží aby byla pohoda .... Neboj se taky jsem měla v okolí hnidopichy, kteří se strašně divili, že když máme tak malou svatbu (cca 26 lidí). Tak proč neuděláme tradiční oběd a svatbu a bla bla bla .... Co je komu do toho. Udělám to podle sebe a je to :) tak že jdi do toho a užijte si to :)
Odpovědět
Profilova fotka
My taky nebudeme mit na svatbe obed, ale jen odpoledni raut. Jen jsme si to prispusobili tak, jak se nam to libi.. Tzn. Prvni foceni, pak obrad ve 3 na stejnem miste jako raut (u nas terasa hotelu/restaurace), kolem 4 krajeni dortu a cca po 5 se zacne podavat raut. Shodli jsme se totiz, ze nam pripada blbe mit obrad a pak se na 2 hodky zdejchnout na foceni a nechat tam svatebcany samotne. Vetsina jich je zdaleka, takze domu si neskoci. Navic tady ty pauzy nas stvaly na vsech svatbach, na kterych jsme byli. Tak jsme se rozhodli udelat to tak, aby se to libilo nam. Rodice sice koukali, ze nebude obed a polivka s knedlickama, ale nakonec uznali, ze zbavit se te pauzy je dobry napad. Kamaradky byly nadsene, ze se stihnou vyspat a v klidu si poresit kadernici a pod... A pomluv se neboj. Vzdycky se najde nekdo, kdo bude kafrat... Udelejte si to tak, jak chcete vy. Je to vas den. Kazda svatba ma sve kouzlo a vam prece nejde o to, abyste za kazdou cenu ukazali ze na to mate. Chcete se vzit, protoze chcete zpecetit svuj vztah a to tak, jak vam to vyhovuje. Nechces se prece na vlastni svatbe citit jako cizi clovek...
Odpovědět
Profilova fotka
@craki plně souhlasím , my máme obřad na 15h. a raut na 17h. ;-)
Odpovědět
Byla jsem na jedné svatbě (zámek dost daleko od bydliště všech svatebčanů), kde meli hodně hostů, ale celkově mi ta svatba přišla bohužel nedomyšlená:/ Byl obřad a pak nebylo NIC..... rodina novomanželů a nejbližší přátelé se odebrali na hostinu a my jsme najednou zůstali absolutně bezprizoní, nevěděli sme co se kde bude dít ( meli bohužel úplně neschopné koordinátorky) někteří svatebčané zabrali zámeckou restauraci, ale tam jsme se nevešli všichni....takže někteří bloumali bezcílně po zámecké zahradě, jiní nasedli do auta a jeli shánět do nějakého města restauraci, kde by se mohli najíst. A pak se začali tak nějak behem odpoledne trousit zpět na zábavu... a řekla bych, že to docela zkazilo atmosféru. Mě osobně třeba mrzelo, že jsme nevideli krájení dortu. No na rautu pak měli guláš a ruzné obložené mísy, které zbyly...no bylo by lepší nás pustit do toho sálu, kde bychom v družném rozhovoru počkali na snoubence a rodinu. Mě osobně se to trhání na skupinky nelíbilo. Takže pokud to chces udělat POŘADNĚ TO NAPLÁNUJ...aby se ti hosté netrousili postupne z5...ta zabava se pak težce rozjíždí:-/ Jinak pomluvy más an každá svatbě, tomu se nevyhneš ;-)))
Odpovědět
Ahoj, nedávno jsem slzela nad vašim deníčkem na e-miminu. Doufám, že to, že plánujete svatbu, je znamením, že u vás zavládla pohoda a nepřichází žádné špatné zprávy! S přítelem máme taky prcka. Teď o Vánocích jsme se rozhodli, že budeme mít v únoru pětileté výročí, tak, že bychom se mohli vzít :) Takže u nás frčí zařizování ve velkém. Svatba to bude ale malá, taky upřednostníme s prckem ten klid a spát půjdeme normálně domů s večerem. Obřad jsme si naplánovali až na 5 odpoledne (dnes nám to na úřadě schválili) a pak že budeme mít jenom malý raut v místní malinké vinárně, kde se tak akorát všichni vejdem (10 lidí). Taky nemám moc pocit, že by to naše rodiny chápally, častují nás dotazy proč tak pozdě? kam půjdeme na oběd? to nebude hudba?. Když jim to vysvětlím, nakonec uznají, že je to naše svatba, ať si to uděláme, jak chceme. Tak uvidíme v únoru, no. Taky jsem si chtěla nechat ušít nějaké jednoduché bílé šaty. Švadlenka to tedy vůbec nepobrala, že chci na svatbu něco tak ostudně jednoduchého. Vzdala jsem to s ní, objednávám z netu šaty po kolena. Přítel říká, že to bude v pohodě, budu věřit i vám, holky, že tak, jak to chceme my, to bude v pohodě. A NUNINOVE, nejste v tom opravdu sama! My máme svatbu za chvíli, tak pak poreferuju...
Odpovědět
Profilova fotka
@nuninove Neboj nebudeš jediná...kamarádka se teď bude vdávat a taky mají obřad pak oběd jen s rodinou a my ostatní přijdeme až na party....My máme svatbu v létě a budu zvát všechny přátele na obřad i hostinu a je mi úplně jedno, že u kamarádky nebudu na oběd...důležitý je, že její den budeme s ní a ten kdo tě za to odsoudí není kamarád...
Odpovědět
@matysova_mama moc dekuju za pocjvalu denicku ;-) zatim je vse v poradku..at mate kraaasniu svatbu a tesim se ana fotky :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@katule07 Máme do dost podobně, obřad, s nejužší rodinou posezení v restauraci, po obědě a dortu domů. A potom cca za měsíc - bereme se v dubnu, tak v květnu, až bude teplo, uděláme pro nej přátele grilovačku na zahradě...Myslím, že je to dobré řešení :)
Odpovědět
ahoj my to tak máme. U nás je trošku složitější rodinná situace takže máme svatbu jen s přáteli na chatě kde bereme bečku piva a něco na zub. Na druhý den se jde na obřad a pár fotek k tomu. Ani na oběd nejdeme po obřadu prostě pujdem zpátky na chatu a tam bude oslavička a posezení venku u grillu:-) Pak oznámíme že jsme se vzali a rodiče pozvem na oběd:-) Rodiče jsou dvakrát rozvedení jak ode mě tak přítele a každý je na druhé straně republiky takže obědy budou na vícekrát pravda:-) Jaký si to uděláš takový to máš:-)
Odpovědět
Ahojte ženy, tak svatba proběhla včera. Bylo to úplně v pohodě. Jen teda musím říct, že rodiny myšlenku, že chceme jen malou svatbu, vůbec nepobraly. Nechaly upéct cukroví - nakonec jsem řekla, že klidně, když jim na tom tolik záleží ... domluvili jsme se na množství, no a donesli mi toho tak 7x tolik. Ještě mě rozčilovali, že ať jako výslužky odnesu jako čerstvé, komu všemu to mám podstrojit a tak. Na samotné hostině se toho po večeři, dortu, sýrech, tataráku opravdu nic nesnědlo. Tak mám doma 2 obrovské krabice, které podle slov rodiny už den po svatbě nemůžu nikomu nabídnout. Takže ohledně zákusků jsem opravdu vytočená. Taky proto, že z hlediska naší životosprávy se takovému junk foodu opravdu vyhýbáme. No hlavně aby se neřeklo ... Jinak ale byla svatba pěkná, nám to takhle stačilo, bylo to pro nás nenásilné, téměř bezbolestné, podveřerní hostina se zapáleným krbem kouzelná. Až budou fotky, tak vám to sem pro inspiraci hodím.
Odpovědět
Ahojky, já měla taky obřad a potom párty, sice bez prodlevy, ale nikomu to nevadilo. Byla jsem i na svatbě, kdy měli obřad ve 12 a párty od 17, bez oběda. Obřad byl mimo Prahu, takže zajistili svatebčanům velký autobus na odvoz do Pahy, nevěsta připravila prospekty, kam se ve volném čase mohou jít podívat (památky, zajímavá místa a pod) a v 17 hod jsme se všichni sešli a nemyslím si, že by to někomu vadilo. Naopak, všichni s tím byli seznámeni, tak si myslím, že se každý zařídil podle svého. Je to Vaše rozhodnutí a kdo to nebude chtít respektovat, ať nechodí, ale dělat jen něco pro ostatní? Ne, je to Vaše svatba a asi tě nepotěším, ale stejně se nikdy nezavděčíš všem:) hlavně, ať si to užijete Vy dva, o tom to je. Takže žádné chmury! Bude to super!
Odpovědět
@nuninove Myslím si, že mít obřad a následně jen raut, není nic špatného. Také jsme byli na svatbě, kde jsme byli na obřadu a následně byl raut a nikdo to špatně nenesl. ;-) novomanželé byli nádherní, prostředí krásné a hlavně atmosféra byla super. :-) Jen bych tedy asi posunula obřad, aby to na sebe navazovalo s rautem, než aby všichni jeli domů a pak se nám slejzali jako šváby na pivo, to je asi jediné. :-) Původně jsme plánovali něco podobného. :-)
Odpovědět
@michaela___ obrad bohuzel posunout nejde..a nechavali sme rezervu abychom mohli vse pripravit nez prijedou hoste nez abychom to tam nosili a cancali pred nima
Odpovědět
@nuninove Jo tak a připravit večer před či ráno? :-) To mi přijde mnohem pohodlnější. :-) Ale věřím, že to zmáknete a den si užijete. :-) Hlavně vůbec nepřemýšlej nad tím, jak by se to více líbilo ostatním a zavděčila se, jak již bylo psáno, je to váš den a ne hostů, stačí, když budou o všem předem informováni. :-)
Odpovědět
@michaela___ no nevim jak by jidlo vydrzelo tak dlouho kort kdyby bylo vedro..jeste zvazujeme moznost v jedne restauraci kde je to pred znameho a uctoval by nam jen piti a jidlo svoje ale i tak bysme to meli az od odpoledne..a jestli se nekdo bude ofrnovat prijit nemusi ze? :D
Odpovědět
@nuninove Určitě to chce promyslet, abyste si ten den užili co nejvíce. :-) My jsme měli v pránu, že vše si připravíme den předem (stany, posezení, výzdoba apod) a v den svatby by nám náš známý připravil jídlo apod, než bychom dorazili z obřadu a focení. :-) Ale nakonec to budeme mít v restauraci, jelikož kdy jsme vše propočítali, tak v restauraci nás to vyjde cca o 7 tis více s tím, že nebudeme muset hnout prstem a bude o nás postaráno. :-) A jak si napsala, komu se to nebude líbit, nemusí jezdit. :-)
Odpovědět
Rozhodně to bude originální. Proč hosty zavírat do nóbl restaurace, kde se stejně polovina z nich bude nudit? O tolik krásnější je sednout si na prosluněnou zahradu, užívat si zpěv ptáků, teplý letní vánek, nastavovat tvář paprskům slunce. máme vlastní svatbu naplánovanou dost podobně :-) Jedna velká garden párty na břehu rybníka :)
Odpovědět
Profilova fotka
jediné čeho bych se bála, je to že mi 1/2 lidí už na raut nepřijde. Doporučuju posunout obřad ať navazuje. Jinak směle do toho :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my máme cca 100 hostů a po obřadu, který bude v 12:30 odjedeme pouze s nejbližší rodinou (14 lidí) na oběd do restaurace a ostatní hosté se rovnou přesunou na garden party, kde bude teplý guláš, řízky a švédské stoly...večer pak bude kýta.... Nikdy se všem nezavděčíš, tak proč se zbytečně stresovat!!!
Odpovědět
já byla na svatbě,kde to plánovali podobně jako ty,ale s tím rozdílem,že pro hosty když šli na malý rodinný oběd po obřadu měli připravené pohoštění,aby hosté nezůstali úplně o hladu a připravenou zábavu než se oni vrátí.....focení měli nejdříve jen s rodinou a pak i s ostatními hosty dort se pak krájel až na párty přede všemi....
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme zvolili stejnou variantu. Obřad je od tří hodin odpoledne, dopoledne se sejde nejbližší rodina u nás doma kde bude na zahradě připravené nějaké občerstvení a pak pojedeme na tvrz kde máme svatbu. Tam se kamarádi apod. budou scházet na půl třetí a pro ně tam zatím bude připravené jen malé občerstvení pár jednohubek a něco sladkého, samozřejmě i pití. Po obřadu budou gratulace apod. a pak se přesuneme dovnitř na teplý raut. Uvidíme jak to vyjde časově, ale cca čtvrtá půl pátá hodina. Dovnitř půjdou všichni a budou tam až do večera... proběhnou proslovy, hl. jídlo, krájení dortu a pak se asi vzdálíme na focení... atd. Jen teď trochu špekuluju nad tím, co vše by na tom jídle mělo být. Původně jsem si myslela že byl přípitek a polívka (tu bych nechtěla vynechat) no a pak mi bylo nabídnuto hl. jídlo (tři druhy masa a přílohy), saláty apod. a následně pak ještě teplý a studený raut... zase si na druhou stranu říkám, jestli toho nebude moc... aby se to vůbec snědo (jinak maminka mého nastávajícího bude připravovat různé sladké dobroty ještě s mou mamčou)... jo a budeme mít asi 60 lidí, tak nevím :)
Odpovědět
Profilova fotka
Myslíte že je to už hodně? Nebo akorát ? Polévka - servírovaná v terinách na svatební tabuli hovězí vývar s játrovými knedlíčky a zeleninovými nudličkami Hlavní jídlo - servírováno na pánvi pro několik osob u stolu na kapustovém listu 2 x 30 g pečená marinovaná vepřová krkovice na jablkách 2 x 30 g pečená krůtí prsa na špeku marinovaná 2 x 30 g pečené hovězí maso na kořenové zelenině Příloha - servírováno na pánvích 150 g bramborové dukátky 100 g rýže (bez přidaných surovin) Příloha - servírováno v míse 100 g lehký zeleninový salát (ledový salát, papriky, rajčata cherry, salát. okurky, cibule, kukuřice) jogurtová zálivka Desert svatební dort (vlastní) svatební koláčky (vlastní) mini deserty (vlastní) Nabízeno z rautového stolu 50 g čerstvé ovoce 50 g čerstvá zelenina s dvěma druhy dipů 50 g variace sýrů s hroznovým vínem a ořechy Nabízeno z rautového stolu 30 g mini řízečky z vepřového 30 g mini řízečky z kuřecích prsou Nabízeno z rautového stolu 30 g losos v zázvorovém plátku s ananasem 30 g vepřová panenka Příloha čerstvě pečené pekařské výrobky Desert svatební dort (vlastní) svatební koláčky (vlastní) mini deserty (vlastní)
Odpovědět
@nuninove My to budeme mít podobně. V jednu obřad a od půl čtvrté party. Máme hodně příbuzných a hostinu pro všechny bychom nezaplatili. Většina hostů to bere naprosto v pohodě a komu se to nelíbí, ať si trhne nohou. Navíc sama neznám moc lidí, kteří by dělali hostinu pro všechny hosty. Buď mají malý oběd jen s rodinou a pak mejdan a nebo oběd vypustí a je jen raut. Nikdy jsem se nesetkala s nikým, komu by to vadilo. Byli jsme na několika svatbách a když byla mezi obřadem a rautem pauza, tak jsme se šli podívat třeba po městě. Nechápu ty věčné stížnosti nevěst tady, že se jim to takhle nelíbí. Nevěsta a ženich přece nejsou povinni všem na celý den zajišťovat zábavu a vodit je za ručičku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?