Rozvržení stolů

Svatba bude sice jen pro rodinu ale i tak to je asi 35 lidí. Obřad bude na úřadě. Auty se přesuneme do restaurace kde budeme mít k dispozici celý sál. Proběhne klasická hostina kde bych si představovala stůl do T pěkně ozdobený se jmenovkami. Po hostině bude celé odpoledne a večer k dispozici raut a hudební zábava. Z jiných svateb mám zkušenosti že lidé moc nestojí o seznamování s druhou rodinou. Etiketa říká že by každý měl mít za sousedy někoho s kým se nezná aby se lépe seznámili. Raději bych vždy jednu rodinu posadila k sobě a vedle třeba rodinu kterou neznají aby tam ta možnost seznámení byla ale měli tam také někoho známého. Tohle si asi prosadím i když rodiče to vidí tak že budou sedět všichni co se znají u sebe. V tom zas takový problém nevidím. Nevím si ale rady s večerem. Pokud by stoly zůstali tak jako při hostině tak mám strach že ti otrlejší zasednou někomu místo a ti méně otrlí budou celou dobu sedět sami a nikdo se s nimi nebude bavit. Napadlo mě po hostině rozmístit stoly volně do prostoru bez jmenovek ať si pak každý může sednout s kým chce a kam chce. Máte s tímto přesouváním stolů někdo nějaké zkušenosti? Jak jste řešili zasedací pořádek u vás?
Odpovědět
Máme 35 lidí, stůl do U, v čele sedíme my, rodiče a sourozenci. Babičky a rodina pak po stranách vždy u těch, se kterými se znají, plus kamarádi také všichni spolu. Jinak běžně to chodí tak, že zasedací pořádek "funguje" jen u oběda a pak si lidi stejně sednou, jak chtějí oni. Nemyslím si, že by se ti méně otrlí nebavili - pro mě je důležité, že vždy zvu lidi v párech, takže tam mají vždy někoho k sobě a nejsou tam sami. Za sebe bych určitě po obědě nešoupala stoly, vzniknou akorát zmatky. Nech to jak to je, lidi si poradí :)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme zhruba 43 lidí, tvar stolů do U, je to jedno, stejně to bude jen na oběd, pak si každý posedá jak chce a v rytmu tance se určitě pošoupnou stoly i židle.. :-D 8-)
Odpovědět
Taky bych stoly nehýbala. Až bude atmosféra uvolněnější, lidé budou mít třeba sako nebo kabelku na židli, na stole třeba brýle... a pak jim někdo ty stoly rozhází :-) Taky by musel být určený někdo, kdo to udělá. My měli T, na jedné straně moje rodina a na druhé manželova, takže spolu mohli mluvit. Ale zase nás bylo míň... Taky si myslím, že se pak lidé různě povyměňují, chvíli si sednou tam, chvíli zas jinam... Spíš dejte pozor na to, aby se dalo kolem stolů pohodlně procházet, aby se lidi mohli pormísit. Jestli máš obavy, že se spolu nebudou bavit, tak bych se zaměřila na nějakou zábavu, aby měli důvod se zvednout ze své židle a potkat se s někým jiným. ;-)
Odpovědět
Byla jsem na dvou svatbách. Na té první měli obřad a hostinu na zámku a večerní zábavu v restauraci. Bylo tam hodně lidí takže měli několik dlouhých stolů přes celou místnost. Byla jsem ještě dítě takže jsem před tancováním utekla (strašně jsem se tenkrát styděla) takže nevím jak to fungovalo nebo ne. Na druhé měli oběd v restauraci a raut pak měli venku ve vyhřívaném stanu kde byli malé kulaté stolečky a každý si sednul kam chtěl. Na tancování se chodilo dovnitř kde byla předtím hostina a večer to sloužilo jako parket. Myslím že to bylo super. Myslela jsem třeba že by se po obědě šlo na focení a když by se všichni vrátili tak by stoly byli jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
Měli jsme stoly do U, 50 osob, jedno "rameno" rodina moje, druhé rodina partnera. Taky jsem nejdřív měla obavy, že to bude divné, že se rodiny vůbec nebudou bavit spolu, ale docela se to promíchalo ;-) Stoly bych na večer neposunovala, na jedné svatbě jsem to zažila (ale tam by jinak nebyl vůbec žádný taneční prostor), kamínky, které byly na stole jako výzdoba, se sypaly všude na zem, lidi po tom klouzali, pak zas hledali svoje věci/kabelky, co si odložili na židli, která se mezitím přesunula úplně někam jinam, hledaly se nůžky na ustřižení organzy, která byla vcelku přes celý dlouhý stůl... na mě trochu zmatek. Skutečně podle zasedacího pořádku se na naší svatbě sedělo spíš jen u oběda, pak část lidí šla na terasu, k baru, část postávala, tančila, přesedávali si a tak :-) Dovedu si představit variantu, že byste po obědě teda všichni odešli na focení a personál by sál přestavěl (pokud by k tomu byli ochotní a měli na to časový prostor). U nás by se třeba jakýmkoliv přesunem zničila výzdoba stolu, což bych nechtěla.
Odpovědět
Rozhodně stoly nepřesouvat. Budeš to mít hezky upravené a nazdobené, když to začneš přesouvat je vše v trapu. Klasicky na svatbách je,že se lidé různě přesouvají a různě poposedávají sami.myslím po hostině. osobně bych se nechtěla x hodin bavit jen s jednou částí rodiny(4 lidmi),když jsou tam všichni. babičky,tetičky,strýčkové,rodiče atd. klidně bych na hostinu posadila vele sebe lidičky, co se moc neznají jen bych dala pozor,aby se měli o čem bavit. mlaší k mladšim, starší k starším....,
Odpovědět
Nejhorší jsou rohy, co jsem byla tak to vždycky dělalo neplechu. Ideál je jededn rovný stůl nebo citlivě zvolená podkova, nesmíš cpát lidi do rohů.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?