Řidič - hostina

Profilova fotka
Hezký den nevěstinky, mám asi hloupý dotaz, ale jak to je s řidičem na svatbě? Je také zván na hostinu, i když by tam byl až na večerní odvoz a odpolední zábavu? Fotograf je jasný, ten bude mít i oběd :-) Děkuji za Vaše rady a názory :-)
Odpovědět
@helinka88 naše příbuzenstvo ze Slovenska přijelo najmutým autobusem a byť mě při plánování vůbec netrklo, že bych měla počítat i s řidičem, tak se během hostiny pro něj bleskurychle prostřelo a najedl se v rámci svatebního oběda.... Na té jedné porci už fakt nesejde ;-) A byli spokojeni všichni ;-)
Odpovědět
My je normalne pozvali na obed i raut. Zalezi spis, zda budou cely den s vami nebo prijdou az na vecer.
Odpovědět
@helinka88 když přijde odpoledne, určitě se bude podávat nějaké jídlo pokud bude čekat na zájemce o odvoz.Myslíš, že se má dívat na lidi jak jí? Nebo si má vzít svačinu? Fakt ty dotazy :-(
Odpovědět
Nic bych mu nedala, jen ať slintá při čekání na zájemce na odvoz (koukajíc na nacpávajícího se fotografa) a Ty ušetříš majlant. A hlavně si dej bacha, aby neměl lepší svačinu než je Tvé svatební menu, to by Ti mohl odlákat hosty .... omlouvám se, ale občas se některým dotazům nestačím divit :-p
Odpovědět
@majanax @tamaraad ja tedy ten dotaz chapu uplne jinak. Podle me se zakladatelka pta, zda ridice zvat na obed, kdyz jinak bude zapotrebi az vecer na odvoz. Tedy ze by jinak mohl prijit treba az v sedm vecer a rozvazet lidi. Nepredpokladam, ze by se pak nemohl napit nejakeho nealka nebo zobnout z rautu mezi jizdami.
Odpovědět
My to máme v plánu tak, že řidič přijde až na večeři (raut, cca kolem 20 hod), až bude po obědě, focení, dortu atd. Nikdo se nepodivuje, všem to vyhovuje... :)
Odpovědět
Profilova fotka
Chápu to stejně jako @kacenkakaca ... Podle mě je normální, když člověk, co je domluvený jen na rozvážení lidí, přijde až večer. A pak si samozřejmě dává věci z rautu, dostane výslužku a podobně. Většinou jsou to kamarádi, co mají přes den svůj program, počítají jen s tím večerem.
Odpovědět
@kacenkakaca no když už tam bude na odpolední zábavu, dá se předpokládat, že v tu dobu už bude raut (jídlo) takže asi jestli mu nabídnout, že může také jíst. Řidič se používá nejen večer na odvoz, ale také např. odpoledne kdy si chtějí hosté odvézt své auto domů nebo veze lidi fotit nebo někoho domů už v podvečer.
Odpovědět
@majanax no zakladatelka pise, ze bude potreba az na vecerni odvoz, tedy predpokladam, ze behem dne nebude potreba. A pta se, zda mu zaridit hostinu-obed, ne raut. Alespon tak to chapu ja. Tedy za me urcite povolit pristup k jidlu a nealku piti, ale pokud nebude pritomen v dobe obeda, tak je zbytecne hona obed zvat.
Odpovědět
@kacenkakaca a víš co? nech si udělá jak chce se zeptala a už se nevyjadřuje ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@helinka88 No, pokud bude až odpoledne, tak určitě ne na oběd jako takový, ale proč má sedět v autě a čekat na odvoz a zírat lidem do pusy odpoledne/večer při rautu? Ten jeden člověk to tam všechno nesní... My měli teda jako řidiče kámoše, takže se účastnili všeho - jak zábavy, tak rautu...
Odpovědět
@majanax Tak třeba tu netráví dny a noci a odpoví později... :)
Odpovědět
Článek se načítá
@kacenkakaca @helinka88 Taky jsem to tak pochopila. Myslím, že když poprosí někoho o pomoc na určitý čas, neznamená to pozvánku na svatební hostinu jako takovou. Jasné, že během rautu si něco dá, ale není to přece svatební host. To by jinak všechny funkce řidičů, fotografů, pomocníků apod. ztrácely smysl přece...
Odpovědět
@helinka88 Nas ridic prijel az v 5 vecer, takze na obed zvan nebyl ;-) vecerni raut ano.
Odpovědět
Profilova fotka
@magdalenatomkova Naši dva kamarádi si to třeba takhle udělali vzájemně jako výpomoc- jedni se brali teď v červnu a kamarád naklusal večer s autem jako řidič a ženich mu to oplatí v září, až se bude zase ženit ten náš kamarád. Večer a konec:)
Odpovědět
@kajovaevicka Tak to je jiná situace. Neříkám, že by měli všem zakázat jídlo a brát je jako "dělníky", jenom je třeba se na to dívat trochu s rozumem a ne hned odsuzovat lidi za lakomství a podobné věci. Co se týče kamarádské výpomoci, nevidím na tom nic špatného, pokud obě strany souhlasí, super. Ale jestliže si někoho zaplatíte za určitý úkol, není důvod zvát ho na hostinu jako "plnohodnotného" (nechci nikoho urazit, jen jsem nenašla vhodnější slovo) svatebního hosta. Překvapují mě komentáře typu "jéžiši, vy jste lakomá, necháte je civět do talíře ostatním", a to nejen u této diskuze. Prodavačkám v obchodě taky nedáte část svého nákupu...
Odpovědět
@helinka88 Pokud bude řidič přítomen až odpoledne/večer, tak není důvod zvát ho na hostinu. Pokud ale například převáží lidi na hsotinu a pak je k dispozici až do večera, tak je záhodno s ním na hostinu počítat..... Prostě pokud jeho "pracovní doba" zahrnuje i dobu hostiny, tak mu ench připravit jídlo. Pokud ne, pak není důvod, aby tam byl a aby jsi mu jídlo zajišťovala....
Odpovědět
Profilova fotka
@magdalenatomkova No však já souhlasím:-) Mně to taky přijde normální, že je to v podstatě služba a až na večer, tak proč zvát takhle. A přitom jsem ten typ, koho nadzvedává dotaz, jestli platit oběd fotografovi, DJovi a podobně, protože mi to přijde neskutečné, se na tohle vůbec zeptat.
Odpovědět
Profilova fotka
@magdalenatomkova přesně takhle jsem to myslela :-) díky
Odpovědět
Profilova fotka
@majanax já se tedy omlouvám, že jsem se nevyjadřovala dříve...myslela jsem to tak, jestli musí být na oběd, když bude k ruce až večer...samozřejmě, že jídlo a pití bude k dispozici po celou dobu jeho přítomnosti ;)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?