Raut pro cca 65-70 lidí

Zdravím, Byla mi zaslána nabídka rautu pro cca 65 lidi, nemám absolutně představu, jestli to stačí, jestli něčeho není zbytečně moc a něčeho zase málo. K seznamu přibude ještě polévka (hovězí vývar), dvě šišky sekany, utopenci, nakládany hermelín. Svatba bude v létě, takže čekám poradny pařák. Předem děkuji za rady 😊
Odpovědět
Profilova fotka
Mně to připadá strašně moc. Měli jsme ještě o něco více lidí a jídla jsme měli mnohem méně, a to byl jen raut, ne oběd, a zbylo nám jen trochu. A to v tom ještě nemáš sladké. Už celkem chápu, jak všichni píší, že se po svatbách polovina jídla vyhazuje, když catering dodává takovéhle kalkulace. :-|
Odpovědět
@drabik opravdu, zatím mě každý straší že je to rozhodně málo. Asi se ptám samých jedlíků. Mám z toho hlavu v pejru, nedokážu si moc to množství představit. Tak děkuji za radu
Odpovědět
Profilova fotka
@karolinafur No, jenom z těch věcí, co tam máš, je to prakticky kilo jídla na osobu! Plus ještě píšeš o polévce, sekané, utopencích, hermelínech, 50 porcí guláše. Na prakticky všech svatbách, kde jsem byla jako host, se jídlo vyhazovalo - a ne trochu, ale kolikrát třeba polovina všeho jídla se nesnědla. Takže asi tak to vidím s tím, jakou mají lidi představu a velké oči o tom, co se sní. Plus si řeknou - ale tak to nevadí, že toho bude trochu víc, hlavně aby nebylo málo... a pak se toho tolik vyhazuje. A teda předpokládám, že jinak nemáte oběd, jen ten raut, ne? Protože jestli máte slavnostní oběd a pak ještě odpoledne-večer raut, tak je to množství naprosto přemrštěné.
Odpovědět
Tak hodne taky zalezi od kolika to mate, zda zacinate uz obedem, nebo to bude az k veceru, ale obecne pokud budou vedra, tak lidi nebudou mit na jidlo moc chut a tolik se toho nepoji. My mame podobny pocet hostu 60-70, svatba tedy na jare takze bude spis chladneji od 12:00, obed v 15:00 polivka a svickova a raut cca od 18:00 a slozeni hostu je jak to kulantne nazyva pritel "samy urostly moravak", takze jsme je nesetrili, aby nas pak nepomluvili: OBĚD 15:00: -hovězí vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky -hovězí svíčková na smetaně, houskový knedlík RAUT 17:30: -5kg smažené kuřecí a vepřové rautové řízečky -2kg hovězí guláš -2kg pečené vepřové koleno na černém pivě -2kg kuřecí paličky pečené na chilli -2kg špalíčky z panenky ve slaninovém kabátku -1,5g hovězí tatarák s česnekovými topinkami -1,5kg obložené uzeninová mísa -2kg obložená sýrová mísa -1kg variace klobásek a uzeného masa -4kg pečené brambory s rozmarýnem -60ks bramboráčky -4kg zeleninový salát -4kg bramborový salát -pečivo, dresinky, hořčice, křen, st. zelenina -3kg ovocná mísa -200ks kanapky více druhů (všechny gramáže jsou v hotovém stavu) Budeme pridavat 2kg toho kolena a 0,5kg tatataku ale to nas kuchar uz dost brzdil at neblaznime, ze je toho az az. Nechali jsme si to nezavisle posoudit od dvou znamych kucharu a oba se shodli ze to urcite bude stacit. Takze si myslim ze malo toho urcite nemate, mozna bych i trochu ubrala, ale zalezi na Vas. My chceme radsi vic nez min, s tim ze zbytek vezme pritel do prace a tam kdyz se neco polozi na stul, tak to do hodiny zmizi jak nic :D
Odpovědět
@drabik Nene, žádný oběd už mít právě nebudeme. Jen ten raut.
Odpovědět
Přijde mi to šílený, taky jsme měli takový počet lidí a kanapek jsme mohli mít max 50 a ještě zbylo...z cateringu tuším počítali 38 dkg jídla na hlavu, s tím, že to tak mají odzkoušený a zbylo nám opravdu pár kousku od všeho, nejvíc asi kýty.
Odpovědět
@karolinafur Je toho opravdu hodně. To by každý musel sníst 0,5 kg masa, 5-6 kanapek, 10 špízů, porci guláše, spousty zeleniny/těstovin + sladké. Přinese se vše najednou, nebo se bude postupně doplňovat? Máte k dispozici chafingy, aby jídlo zůstali teplé, a dost lednic nejen na pití, ale i na ty sýry a ovoce? Zvlášť u těch špízů bych se po pár hodinách "na vzduchu" bála změny vzhledu a konzistence.
Odpovědět
My jsme měli pro 70 dospělých + 10 dětí (0-8 let) oběd cca v 13:30 a potom od 17 hod. raut. Raut jsme si nechali navrhnout pro 60 osob, aby nám toho moc nezbylo, což se i povedlo. Svatba květen, slunečno, kolem 26 °C. Teplý bufet na 17,00 hodin - vepřové a kuřecí mini řízečky 80 + 80ks - pečená kuřecí stehýnka 30ks - hovězí guláš ze 4kg masa, cibule - vepřový flamendr ze 4kg masa - kuřecí soté ze 4kg masa - vepřové mini závitky z krkovičky s marinovanou švestkou 50ks - vídeňské brambory 1GN - pečené brambory 3kg - vařené brambory s máslem a petrželkou 3kg - bramboráčky 30ks - grilovaná zelenina 4kg (rajče, paprika, cuketa, žampiony) - teplá V.I.P. zelenina na másle 2,5kg Studený bufet - kuřecí roláda 1x Saláty - řecký salát s olivami a balkánským sýrem střední miska 2x - zelný salát s křenem a kukuřicí střední miska 2x Pečivo
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?