Prosím poraďte kolik jídla na raut pro cca 20 lidí?

Profilova fotka
Ahojky, poraďte mi prosím kolik jídla (kg) či případně jaké dát na večerní raut pro cca 20 lidí? Svatba bude 29. srpna, doufáme že bude hezky. Raut by měl být na zahrádce retaurace, kde by měla být možnost i grilovat. Na večerní raut zveme pouze kamarády, kteří nebyli na svatebním obědě. Provozní restaurace mi stále jen opakuje, že mi raut udělá jaký chci a za kolik chci, ale není mi nijak schopen poradit jaké jídlo a kolik? Představuji si nějaké grilované maso, řízečky a různé obložené mísy. Moc Vám děkuji za případné typy a rady....=)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím. Tak to je provozní značky TRDLO TURBO. Myslím si, že hraje na to, aby mu co nejvíce zbylo. No, dvacet lidí je celkem komorní oslava. Když to budete řešit bez hospodského, tak budete mít vždycky velké zbytky. Já z oboru restauračního nejsem, ale na svatbách kde hraji, to je prakticky pravidlo. Většinou se nejdříve dávají levnější jídla, aby se hosté najedli a nestálo to hromadu peněz a na konec se dávají dražší jídla, kdy jsou všichni přejezeni a už nemůžou. Celkem dobře cenově vychází grilovaná kýta a je to docela atraktivní většinou. Zkuste se domluvit přímo s kuchařem. Ten většinou ví co dělá.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, obložené mísy bych ze zkušenosti z několika svateb nedávala, nikdo to moc nejedl. Pokud Vám provozní není schopen poradit co třeba za jídlo nebo dát návrhy na různé rauty v různých cenových hladinách, tak je to špatné. My nabízíme 3 základní rauty, ze kterých si může nevěsta nakombinovat co bude chtít pokud by se jí nelíbil raut do jednoho stylu. Vždy to dáme dohromady. Co se týče kg, tak to se nikdy neptají nevěsty, většinou je určená cenová hladina a buď se vejdeme nebo se něco upraví, případně se malinko zvedne. Pokud chcete grilovat, tak doporučuji například krkovičku, pečené kuřecí paličky s kukuřicí, pak nechat udělat obalované řízečky, 2-3 druhy salátů (oblíbený je třeba coleslaw, míchaný zeleninový, cézar, mrkvový). Teplou přílohu třeba pečené brambory na zelenině, nějaké bagetky nebo chléb. V případě léta je oblíbená parmská šunka se žlutým melounem. Pak samozřejmě klasický meloun na krájený, nebo nechat udělat nealko či bowli. Pokud chcete nějaké chuťovky, tak třeba 3 druhy kanapek.
Odpovědět
Profilova fotka
no my sme to měli nějak cca 160g-180g masa/sýrů osoba + nějaký jednohubky a zeleninovou mísu a asi kilo bramborovýho salátu pro 40lidí. Jídla moc nezbylo, ale oběd sme měli az kolem 14,30 takže raut se dával až kolem 17,30. Mít oběd výrazně dřív, možná že i raut by byl dřív a pak by se toho snědlo o něco víc. jinak sme měli sýrový a masový mini špízy, kuřecí na zelelnině, miniřízečky a takový ala mini sekanou - hovězí krokety se to jmenovalo a byli to kuličky z mletýho masa, k tomu bylo pečivo, pár těch jednohubkových talířů a krájená zelenina. třeba nám říkala provozní, že většinou na osobu na raut to je 300-350kč ale co jsme si vybrali skladbu jídla a množství, vyšlo nás to asi na 200kč osoba a co zbylo se snědlo v nědeli a v pondělí v kruhu rodinném k obědu a večeři.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?