Program svatebního dne po obřadu. Co za čím následuje?

Profilova fotka
Ahoj holky, včera mě můj milý překvapil otázkou - a jak jako přesně probíhá ten svatební den, co je nejdřív a co potom? Až po obřad je nám to jasný, ale co pak? Je mi jasný že nás čeká oběd, svatební dary, tanec a pak nějaké ty svatební hry jako poznávání nohy ženicha a podobné libůstky, jenže v jakém pořadí? Jede se do restaurace, tam rozbijou talíře, vy zametete střepy ... a ? Pak hned oběd, nebo dřív svatební tanec? A pak? Dort, dary atd. ... Je to asi hloupá otázka, co :-| , ale já mu jí neumím zodpovědět ... :-)
Odpovědět
1
2
12
smajlik: jsem na tom stejně jako tvůj ženich - vůbec si neumím představit v jakém časovém sledu to probíhá, co kdy a kde. Taky budu ráda za odpověď.
Odpovědět
hehe, tak ja jsem zvedava taky jak to dopadne, ale muj plan je: obrad, foceni, mezitim se hosti pojedou ubytovat, pak se prijede na obed, pred restauraci se rozbije talir, po obede kaficko, krajeni dortu, pak by mela prijet hudba, zacit se tancovat, semtam nejaka soutez, kolem 5 vecere, po veceri planujeme tombolu a opet souteze, no a pak se uvidi Ono to zalezi na situaci...kazdy to ma jinak zarizene. Dary jsme vetsinou davali tak ruzne kdy byla prilezitost. a ja se chci rozbalovani daru na svatbe rozhodne vyhnout. neumim se pretvarovat a bojim se co dostanu za blbosti :-| Cetla jsem nekde v nejake knizce o Etikete ze se to ani nema, tak nevim kdo vymyslel zvyk rozbalovani daru.
Odpovědět
Profilova fotka
My měli po obřadu focení a potom jsme jeli na hostinu. Před hostinou bylo zatahování, ale to organizují přátelé, takže buď domluvit, nebo čekat jak to dopadne. Na hostině nejdřív talíř, pak přenesení nevěsty přes práh, potom jídlo, po jídle kafe a dort, pak společný tanec a pak už jsme nechali zábavu plynout jak kdo chtěl. Hry jsme neměli-pouze se vybíralo do střevíčku. Ale pokud je chcete,spíš bych je nechala až na později, až se rozproudí zábava. Večeře byla kolem 6. Dary jsme taky rozbalovali až druhý den doma. Ale v zásadě bych řekla, že je nejlepší zábavu na hostině moc neorganizovat, spíš to nechat vyplynout z okamžité situace, aby to všechno nebylo moc křečovité. A pokud organizovat, tak poprosit někoho kdo k tomu má vlohy, aby se ujal jakéhosi "moderování" svatby. Neboj, většinou se to "rozjede", ani nevíš jak-hlavně pozvat správné lidi ;-) Přeju hodně štěstí. L.
Odpovědět
Profilova fotka
Hm, tak se bojím že rozbalování darů na svatbě neunikne ani jedna z nás :-D . Na druhou stranu, když zvládneme samy naplánovat a zařídit svatbu (já zařizuju a miláček schvaluje, máte to taky tak? :-) ) a nepráskneme sebou na obřadu, tak nějaké to rozbalování už zmákneme, ne ;-) . Jinak swetlus, máš to moc hezky vymyšlené, asi se nechám inspirovat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Swetlus - zaujala me tombola :-) ty brdo, nechces nam prozradit vice? 8-)
Odpovědět
smajlik: diky. jak rikas, myslim ze ty dary nas stejne neminou.. kdyz mi nekdo rekne na svatbe: Rozbal to. tak nevim jak bych rekla Ne :-| Ale jinak souhlasim s kopretinou ze to asi nejak vyplyne...plan mam spis tak pro jistotou a klid duse. Bala jsem se co rekne milacek na tombolu (coz je napad odtud z beremese) ale byl nadseny. jupiii :-D
Odpovědět
Profilova fotka
kopretina 82: děkuju za nápad ... jen se chci zeptat, co to je že před hostinou bylo zatahování ... :-D swetlus: a copak do té tomboly dáváte? (Pokud by byla po vybalování darů tak se tam nenápadně může přihodit nějaký nechtěný :-D :-D :-D ... dělám si srandu ;-) )
Odpovědět
smajlik to je supr napad :O))) jinak holky k tombole je tu nekde samostatna diskuse, takze mrknete, je tam par napadu co planujem (vecere pri svickach - polivka ze sacku a cajova svicka :-D ) ale zas zadne kraviny. Chci aby to i potesilo a bylo prakticke takze sem tam nejaka flaska, balicky Avonu (nakoupila jsem ruzne reklamni predmety jako tuzky, kalendare apod.)... jeste nemam uplne vyreseny system rozdavani losu, premyslim o prodeji za 1 kc. aby to bylo spravedlive, kdo chce koupi si, kdo nechce, nekoupi. Jeden bych asi dala kazdemu treba pod talir nebo u vstupu, jeste nevim. Losovalo by se to pak po veceri, kdyz budou vsichni pekne napapkani, tak aby se nenudili. Toz tot moje predstavy :O))
Odpovědět
Profilova fotka
swelus: smekám, máš to pěkně vymyšlený. Už nezbývá jen popřát hodně štěstí a aby vám to vyšlo podle vašich představ! :-)
Odpovědět
Ahojky, tak u nás to probíhalo takhle: obřad, po něm focení (společné i samostatné, ostatní zatím čekali u chladící tašky s bohatou nabídkou :-D ), pak se jelo na oběd. Tam se domluvíte v restauraci, co a jak, ale většinou to je přípitek s rozbitím talíře, přenesení nevěsty (to my sice neměli) přes práh, proslov (nemusí být), oběd, pak kafe + dort jako zákusek. My jsme se pak přesunuli na místo večerní akce, kde nás nečekaně opět přivítali přípitkem a talířem ;-), pak jsme si užili gratulací a předávání darů (nerozbalovali jsme vůbec, bylo jich moc a bylo by to zdlouhavé, nechali jsme to na druhý den a dobře jsme udělali...), novomanželský tanec a pak tanec s volnou zábavou, jídlem, pitím... Mohou být různé soutěže v průběhu, úkoly, únos nevěsty apod., ale měli by to organizovat kamarádi jako u nás :-) Ufff, jsem se rozepsala :-D Možná vám i pomůže, když juknete do mého alba, podle fotek něco zjistíte ;-) http://www.beremese.cz/album/album.ph...
Odpovědět
Profilova fotka
sleviku: Máte úžasné fotečky, oběma vám to moc sluší. GRATULUJU :-)
Odpovědět
diky, snad to vyjde. V pritelove rodine uz bylo nekolik svateb tak to porad vsechno srovnavaji. Ale tombolu nikdo nemel tak se tesim ze budem aspon v necem originalni. Navic vim z plesu ze tam taky je polovina lidi kvuli tombole :O)) Takze jdete do toho. Par darecku zvladnete za par stovecek a to uz neni takova polozka navic. Kdyby chtel nekdo Avon, staci rict :-D pardon, mala reklama Jinak inspirace na zabavne hry....http://www.hranostaj.cz/katalog.html vetsina je sice k taboraku ale s trochou fantazie se da udelat cokoliv :O)))
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
smajlik:zatahování znamená, že (většinou těsně před místem hostiny) kamarádi zastaví celou kolonu a dělá se různá sranda-koule na nohu,chomout, přebalování miminka nebo různé úkoly často testující souhru novomanželů, nebo cokoliv autory napadne. Často se řeže pilou kus dřeva (souhra novomanželů), většinou se ženichovi na nohu přiváže železná koule a pak se musí vykoupit klíč. Prostě taková akce na pobavení před hostinou. Většinou ji dělají a organizují kamarádi a známí. My jsme si třeba stavěli dům(viz moje album), řezali jsme a ženich dostal chomout a kouli na nohu(jako symbol manželství ]-( ) Někdo to vůbec nedělá, takže záleží spíš na akčnosti a chuti kamarádů nebo známých.
Odpovědět
smajlik - děkuju moc, hlavně ať vám to pomůže ;-) Taky jsme měli několik originalit a všichni byli nadšení :-) Pokud je možnost, tak to chce....
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, no program to je moje noční můra - svatba za dva týdny, já opřád nevím. Budeme mít hostinu a ubytování mimo domov, budou tam jen přátelé a rodiny, nikdo se pořádně nezná (krom mých přátel) a nemáme živou hudbu, snad jen nějaké CD, ale nevím, kdo to bude pouštět. Moc se bojím, aby to nebylo fiasko. Po jídle dort, pak se půjdou ubytovat, pak večeře a po večeři nějaké to vínko a hudby, soutěže neplánuju, to by nikoho nebralo. Tak nevím, kousek je bowling, tak můžou jít ty mladší večer, až rodiče půjdou spát. Bojím se bojím. Totiš kamarád (už jsem se o něm zmiňovala, rád mi negativně hodnotí vlasy a všechno) už dopředu varoval, hlavně ať tam není nuda. Ten nás zdrbne ať to bude jakýkoliv.
Odpovědět
Vykašli se na něj, všem se nikdy nezavděčíš a kor když je takovej... A´T si kdo chce co chce říká, hlavně že vám se ten den bude líbit!!! Držím pěsti!!!!
Odpovědět
hihihi taky si neumím představit jak to bude v reálu, zatím to předběžně máme, já odejdu ke kadeřnici a od ní na kosmetiku, takže budu mimo všeho dění, kadeřnici mám vedle ve vesnici, což jsou 3 km a kosmetičku u nás, mezitím bude probíhat uvítání hostů, zdobení aut apod., jen mě štve, že u toho nebudu, nebudu moct dohlížet :-D :-D :-D pak se obléknu a bude malé focení s mazlíčkama:o) odchod na 20m vzdálen OU, obřad,focení, hostina a pak další focení nějaká zabava, večeře, vystoupení břišní tanečnice - mé svědkyně,, bouling, ten později, absolutně něvím jaké bude časové rozpoložení :-D :-D no nějak to dopadne :-) sama jsem zvědavá jak to bude vypadat.....
Odpovědět
sleviku díky moc za inspiraci. Budeme to mít totiž stejně jako vy tzn. po hostině další přesun. Jinak máte vážně kráásné fotky x-)
Odpovědět
Swetlus mohla bys mi prosím prozradit nějakou tu hru? Koukala jsem na ty stránky, ale je tam toho strasně moc a nevim jestli se vše hodí na svatbu. Dik za radu.
Odpovědět
patamat: chystame se udelat takovou tu klasiku se zidlema (kdy jedna vzdycky chybi a kdyz prestane hrat hudba musi vsichni sednout), potom napr. udelat dve druzstva, kazde dostane talir a lzici a musi donest vodu do dalsi sklenice, me se nesmirne libi (nevim jak se to ted jmenuje) jak hazis kostkou a kdo hodi 6 musi si na sebe oblect zimni cepici, lyzarske rukavice a salu a z priparaveneho talirku jist dobroty priborem...akorat se bojim aby to proslo pres "damy" ktere budou mit nacancane ucesy... no nevim To je tak co me z hlavy napada... jo a pro deti mame nachystany twister...ale treba se pridaji i dospeli :O))
Odpovědět
Mě se moc líbil program na bratrancově svatbě. Po obřadu následovala klasika-rozbití talíře, potom se hosté podle jmenovek usadili ke stolům, následoval přípitek a oběd. Po obědě pár zahájil program prvním manželským valčíkem. Pouštěly se na plátně fotografie nevěsty a ženicha od dob v plenkách až po současnost. Nevěsta dělala výklad k ženichovým fotografiím a naopak. Potom byla výuka brazilských tanců, následovala večeře při svíčkách za doprovodu příjemné hudby. Velice se mi líbil program, kdy manželé byli tázáni, kolik dětí by si přáli a podle počtu, který řekli jim byly přiděleny hlávky zelí(jako jejich budoucí děti). Nevěstě bylo vycpáno bříško, aby ženich věděl, jak bude bude jeho milá krásná jako nastávající maminka a posadili ji na židli. Byl to spíš testík na ženicha, kterému přinesli žehlící prkno, žehličku a jeho oblíbenou košili, kterou musel žehlit. Hlávky zelí postavili na papírové podložky a ženich měl za úkol si vyžehlit košili a mezitím i uhlídat své dvě neposedné ratolesti.Jejich společná kamarádka kutálela zelím(jako prchající dítka) a ženich žehlil košili a mezi tím vracel dítka zpět na jejich určené místo. Byla to fakt legrace, jak manžílek kmital, aby vyžehlil a zároveň uhlídal svoje malé neposedné děti.
Odpovědět
já už jsem byla na hodně svatbách a na každé to probíhalo úplně jinak, tak jak si to kdo udělá tak to má a je to pokaždé originální, každopádně je jasné, že je oběd a pak krájení dortu a co potom, to záleží na vás... hodně často se pak čtou přáníčka a pak je to různé
Odpovědět
jinak, svatební dary jsme rozbalovali až další den v klidu a podle mého je to lepší. a nevěsty, fakt si s programem hlavu nelamte, ty hry a takové věci by opravdu měli iniciovat třeba kamarádi a ne vy ;-). jinak souhlasím s názory výše, prostě nechte svatbu plynout, ono se to vyvrbí samo a nemá cenu něco lámat přes koleno, jen aby se to konalo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
holky moc moc děkuju za rady. Radost: to s těma hlávkama zelí je boží nápad !!! :-D
Odpovědět
reaguji na svatbu, kde zenich muel zehlit kosili a musel chytat hlavky zeli.............cele mi to prijede zinscenovano jak z nejakeho blbeho americkeho filimu. Nechci nikoho kritizovat, ale pripada mi to jako spatna show:-)........, kazy dela jak umi!!!
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme program neplanovali, ale pokud by bylo treba, tak clen kapely, ktery je zaroven manzeluv strejda, mel neco v zaloze, kdyby se nalada nerozproudila. Ale nebylo to vubec potreba. Dary jsme rozbalovali az druhy den s vyjimkou jednoho od kamaradu. Prinesli velikou bednu a ochozene boty, ve kterych byli poukazky na sportovni vybaveni. V bedne byla sada dvou hrnicku s konvickou, na kterych byli panacci z naseho oznameni a dve celovky. Takze jsme si nasadili rozsvicene celovky, obuli se do starych bot a kamaradi nam nechali zahrat Kdyz si bajecnou zenskou vezme bajecnej chlap x-). Vytvorila se tam diky teto akci vyborna atmosfera. Pak byl unos nevesty a dal uz se jen tancovalo. :-) Kdyz se sejdou fajn lidi, tak je o zabavu vzdycky postarano, hlavne se kvuli tomu nenervujte a svuj den si uzijte. Vzdyt je to jen jednou. ;-)
Odpovědět
diosa- ještě, že takových mrzoutů jako jsi ty je tak málo. Na špatné šou se lidi nebaví a tady to bylo vážně skvělé. Bohužel jsou i takový, co umí jen hloupě remcat a na nic jiného se nezmůžou, že dioso:-(
Odpovědět
Profilova fotka
diosa: V americkém filmu by určitě ženich nechytal dvě hlávky zelí, ale tak maximálně dvě flašky whisky, případně by podváděl nevěstu s její přítelkyní nebo aspoň chytal nevěstu na útěku na koni :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Obnovuji diskusi, protože si lámu hlavu s programem. Mám zatím vymyšlené dvě varianty: 1.VARIANTA: 10:00 pozdní snídaně u nevěsty 10:00 příjezd ženicha,zdobení aut 10:45 odjezd směr obřad od nevěsty 11:00 ubytování svatebních hostů 12:00 setkání v zámečku, občerstvení 12:30 obřad + přípitek 12:45 gratulace 13:00 sázení stromu 13:15 focení 14:00 rozbíjení talíře, jezení polévky, proslovy, oběd 15:00 zasloužený odpočinek po obědě, cigaretka ke kávě (svat. noviny) 15:30 krájení dortu 16:30 plnění a vypouštění balónků se vzkazem 17:00 kapela + první tanec 19:00 raut 2.VARIANTA: 10:00 pozdní snídaně u nevěsty 11:00 příjezd ženicha zdobení aut 11:45 odjezd směr Dobřejovice od nevěsty 12:00 setkání v dobřejovickém zámečku, občerstvení 12:30 obřad + přípitek 12:45 gratulace 13:00 sázení stromu 13:15 focení 13:30 ubytování svatebních hostů 14:30 rozbíjení talíře, jedení polévky, proslovy, oběd 15:30 zasloužený odpočinek po obědě, cigaretka ke kávě (čtení novin) 16:00 krájení dortu 16:30 plnění a vypouštění balónků se vzkazem 17:00 kapela + první tanec 19:00 raut TAK KTERÁ VARIANTA JE LEPŠÍ?
Odpovědět
Profilova fotka
koralek: Ty to máš teda nabitý:-)) Já bych asi svatební hosty ubytovala raději dříve, chtějí si určitě odložit věci třeba se i převléknout, dámy doladit. Tolik můj názor. My máme 16 00 sraz na ranči 17 00 obřad a následná blahopřání, přípitek 17 30 první ořez čuníka, novomanželé odjezd na focení 18 30 návrat z focení, volná zábava 20 00 první novomanželský tanec a zábava do ranních hodin .-))) naši hosté se mohou ubytovat kdykoli, je to 50 m od místa grilování.
Odpovědět
1
2
12
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?