Program na malé svatbě. Jaký zvolit, aby byla zábava?

Holky prosím poraďte. Budeme mít malinkou svatbu jen svědci a rodiče, po obřadu jdeme na oběd a pak k nám domů. Ale nevím, jak ten den vymyslet, aby jsme měli pěknou památku a přitom to nebyla běžná oslava, ale trošku něco vyjímečného. Nemůžeme se moc rozšoupnout, splácíme hypotéku na domeček, proto jen tak malá svatba. Mám strach, že se napapkáme a doma pak už nebude žádná extra veselice, jen sedět, povídat a zobat něco dobrého, takže normálka jako na každé rodinné oslavě. Nemáte nějaký nápad, jak to trošku ozvláštnit?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Tak to by mne také zajímalo, mi tedy budeme mít trošku větší svatbičku, 13 lidí v restauraci, ale myslím si že to dopadne jako každá obyč oslava, lidi budou jen papkat a mluvit. Tak sem s tipy.
Odpovědět
My jsme meli puvodne 4 lidi (my dva a svedci) a momentalne jsme na cisle 22... Muj nazor je, minimalne udelat obrad az odpoledne, aby to netrvalo nekonecne dlouho. Ma to svoje vyhody, nevesta nemusi vstavat v 5 rano, aby byla v deset hotova a v jedenact u oltare. Zatim mame zamluveny obrad na jednu hodinu, ale my to mame zajimavejsi o to, ze to je v Krumlove, kam dovezeme rodinu z obou stran (zenich je z Prahy a ja z Moravy), tim padem si myslim, ze to uplne obycejna oslava nebude i kvuli zmene mista. Ale to asi nemuze kazdy.
Odpovědět
my jsme měli taky celkem malou svatbu - rodiče, prarodiče, sourozenci s rodinami + 3 kamarádi, celkem nás bylo 19... původně jsme ani žádnou velkou nebo dlouhou veselici neplánovali, obřad jsme měli v 1, pak jsme se fotili a svatebčany jsme poslali domů, aby si odpočali, převlékli se do pohodlného oblečení a pak jsme se všichni sešli v restauraci... po jídle jsme se přesunuli na zahrádku, hráli jsme pétangue, povídali si a tak... no a potom taťka vzal kytaru a hráli jsme a zpívali skoro do jedné do rána :-) takže asi tak :-) doporučila bych buďto nějakou nenáročnou sportovní aktivitu, pokud budete moct být venku, případně nějakou zajímavou hru, pokud budete uvnitř :-)
Odpovědět
Napadlo mě, pustit během odpol. staré magnetofonové nahrávky, kde nás rodiče nahrávali, když jsme byli malí. Žvatláme tam různé prupovídky, šišláme.. Máme takové nahrávky oba, tak by to možná mohla být docela zábava. Já už sice ty přítelovy nahrávky slyšela, ale už je to hodně dlouho a ani si to už nepamatuju, on ty moje nahrávky ještě ani neslyšel (tak doufám, že se nelekne :-D ) Pak jsem si říkala, že možná svatební noviny by našly svoje místo i na malé svatbě, co říkáte? A ještě jsem na nějakém svatebním webu četla, že se může nachystat plakát, na který svatebčané napíší různé rady a tipy do budoucna, tak to by se taky mohlo udělat i na malé svatbě, i když těch rad tam nebude tolik...nebo třeba někdo jich napíše víc.
Odpovědět
My měli malou svatbu asi 13-15 lidí celkem, navíc se netancovalo, pokud nepočítám 3 písničky. Měli jsme restauraci s bowlingem. Oběd vyšel na 14.hod., zhruba v 16hod. jsme krájeli dorty, pak ten mini-tanec :-) , pak svatební noviny a kniha hostů, pak jsme se šli fotit ještě ven u restaurace, zhruba v 19hod. večeře a od 21 do 23hod. bowling. Doporučuju něco takového. Druhý den po snídani jsme šli ještě na výlet a bylo to super.
Odpovědět
My jsme taky neměli velkou svatbu, jen rodina (odpoledne v půl 4 to bylo 5 lidí, protože švagrová s 4 dětmi odjela) + asi 13 kamarádů, kteří přišli kolem 16 hodiny, protože jsme to měli ve čtvrtek. Připravila jsem tombolu a bylo to super - velký úspěch, ani nebyla finančně moc náročná na koupi - já jsem se vyblbla při nakupování, manžel při vyhlašování a všichni při přebírání dárků - do teď nato všichni vzpomínají, bylo to fakt skvělé!!! D O P O R U Č U J I !
Odpovědět
Měli jsme malou svatbu, obřad byl ve 12h, poté focení, oběd na 14.00, pak jsme seděli v restauraci asi do 18.h, kde se pilo, jedlo, rozkrájel svatební dort, předaly se dorty pro maminky, měli jsme možnost si pokecat s lidmi, se kterými jsme si nepokecali, probrali prostě ten sváteční den, hrály české písničky, kdo chtěl, mohl si trsnout. Prostě jsme si nedělali žádné násilí a rozhodně nám to nepřišlo jako obyčejná oslava. Už jen ta atmosféra, krásně oblečení lidé, výzdoba a vůbec nálada byla mnohem mnohem svátečnější než kdykoliv jindy. V šest večer jsme to zabalili, my jeli na hotel se převléci, ostatní domů a potom jsme se ve 20h sešli s kamarády v baru popít a zatrsat ;-) . Rozhodně bych neměnila! :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Také plánujem malou svatbu - cca 11 lidí ... bude obřad, oběd, focení, minirautík (rozuměj studená skoro večeře;-)) a pak konec ... myslím, že bude co povídat, ale má někdo tip ohledně hudby??? ... Kapela se nám pro tak málo lídí nechce :-D ... pustit do salónku rádio asi také nic moc ... a nějak si ani nejsem jistá co namixovat na CD ...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
ja chci stahnout z netu hodne hudby, tu dat na flashku a pak ji pustit pres notebook, to muze hrat pet hodin a nikdo se o to nemusi starat.
Odpovědět
nás bude sice na oběd asi 30 a večer asi 50, vše bude v jednom místě, ale i tak nechceme kapelu, netančíme ani DJ, který nám bude moderovat do mikrofonu, z toho nám vstávají vlasy hrůzou na hlavě. Takže nebude ani první tanec ani žádné hry. Hudbu vyřešíme jako kamikadze. PO obědě bude možnost procházky k rybníčku a zámku a budeme promítat, půjčíme si projektor, noťas máme, dáme dohromady fotky z mládí, ještě nevím jestli jen moje s přítelem nebo i ostatních členů rodiny z obou stran, aby se taky poznali i z jiné stránky. Večer bude rautík a bude se povídat s kamarády a tak normálně :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Domikaa - já se vdávala teď devátého, na svatbu se jelo 60 km z místa bydliště, měla jsem jen 11 lidiček včetně nás - měli jsme oběd v hotelu v malinké vesničce, za hotýlkem je rybník, takže šli všichni bruslit.......jenže to je tip na zimí svatbu. Pak jsme měli takové ty tabule, jak se používají při jednáních - každý si tam namaloval a naspal co chtěl, teď to máme doma na památku - takže u toho se vyblbli, pak jsme ještě hráli stolní hry........záleží, co vás baví. Ale jak píšou holky, i když je to malá svatbička, tak už to oblečení a slavnostní atmosféra udělá své.Tak se toho neboj :-)
Odpovědět
Tak karaoke neklapne, ale díky za fajn nápady! ;-) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
slovnicek: nebo si misto kapely na tancovani objednat nejakou treba jazzovou kapelku, nebo treba smyccove kvarteto.. nebo kdybyste tam meli klavir, tak jen klaviristu, co bude delat hudebni podmaz, nebo klaviristu se zpevakem...
Odpovědět
nas bude 23, obrad jsem dala na 14 hodinu, aby to nebyl tak dlouhe, pak jidlo, degustovani vina (jizni morava), petangue, pokud bude hezky a bude se lidem chtit, a od 18 hodin jsme objednala normalne kapelu 4 lidi... pritel teda ted zacal strasit, ze co kdyz ta kapela ceka nejakou velkou svatbu a budou pak zklamani a nastvani, ale snad ne, co?
Odpovědět
iivik: tombola, to není špatný nápad :-) O tom pouvažuju, na večerní oslavu s přáteli by to mohla být dobrá zábava. A měli jste to jako klasickou tombolu, tj. výherní i nevýherní lístečky za nějakou symbolickou částku?
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem na jedné svatbě zažila docela hezkou soutěž pro páry. Vybrali 3 páry a každému zvlášt pokládali otázky (ty samé) a pak bylo krásně vidět, kdo se navzájem dobře zná. Bylo to fajn - teta tam šla se strejdou a po jejich 30 letém manželství bylo fakt zjevné, že o sobě něco ví. Otázky třeba - jaký používá vaše manželka parfém nebo nejčastější barva v jejím šatníku. Dají se samozřejmě vymyslet i humornější. A nebo - pokud budete mít k dispozici dataprojektor, tak udělejte prezentaci s fotkama obou novomanželů od malička až po svatbu.
Odpovědět
vasho: dobry napad na soutez, uz jsem si to zapsala... a co jste jim dali za cenu, kdyz vyhrali? :-D
Odpovědět
a jeste me napadlo s tou prezentaci, urcite by se dali nahrat do notebooku obrazky, ktere by pak bezeli pod tou hudbou co bude hrat z flashky, takze kdo se bude nudit a nebude tancovat, tak muze koukat na fotky Projektor se mi brat nechce.
Odpovědět
Díky, díky holky :-)
Odpovědět
jancee: tombola byla jen výherní, koupila jsem šatní bločky, kdo chtěl koupil si, lístky prodával bráška, takže kdo jakou dal částku, takovou dal, ale každý se "pochlapil". Ceny byly vzaté odsud z beremese, holky mají výborný nápady - názvy byly jako Zájezd - zasněžené Alpy a byly to dvě lahvičky ALPY francovky polepené polystyrénem, Perličková lázeň - sekt+hrách a tak podobně. Všichni se nesmírně bavili - pro ty, kdo nic nevyhrál jsem měla ceny útěchy - sladkosti. Bráška mi to vše natočil na kameru - paráda...ještě teĎ nato všichni vzpomínají. ProjeĎ si témata, myslím, že se to jmenovalo TOMBOLA, nebo napiš do IP.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Ahoj holky, obnovuji diskuzi, také budeme mít spíše menší svatbu do 30 osob, ale svatební listy, noviny, tomboly apod. se mi vyrábět nechce, nevím jestli by to prošlo dělat něco takového ve 20 lidech. Jde mi spíš o to když se po obědě půjdeme na hodinku fotit, co budou dělat hosté. Mám strych aby nebyla nuda i když věřím, že jsou naše rodiny rozumné a zabaví se. :-( Poradíte?
Odpovědět
@pavlovasandra : koukám, že jsi na tom stejně, my se po obědě taky ztratíme tak na 45min s fotografkou, ale já právě z toho důvodu dělám noviny, protože mi přijde, že by tam ta zábava mohla mezitím váznou, když se ještě všichni nebudou úplně znát, tak se alepsoň takhle zabaví. a zbytek se mezitím zajde ubytovat, rptoože to máme od hostiny tak cca 300m. JInak na večer je v plánu Tombola( dobrovolná platba) a pak si myslím, že se to tak nějak se zábavou rozjede nenásilně samo.
Odpovědět
Profilova fotka
@pavlovasandra Ahojky! Tak já dělala noviny právě kvůli té mezeře při focení. U zámku je cukrárna, tak se tam svatebčané posadí, (bráchova přítelkyně dostane penízky, kterými útratu zaplatí), rozdá jim noviny nebo budou moct jít zdarma na prohlídku zámku a my budeme za chvilku zpět :-) Potom jedeme na hostinu (oběd je na 14h), v 15:00 bude tombola a od 16:00 bude hrát muzikant. Jinak nás bude cca 20lidí. Jinak tombola nás vyšla do 1000Kč, za hodinku jsme měli nakoupeno a za další dvě hoďky jsme měli kompletně všechno zabalené :-)
Odpovědět
@ppampeliskaa To já si taky myslím a doufám, že se to později rozjede samo, ale během oběda nás bude jen naše malá rodinka asi o 15ti lidech. Napadla nás procházka ven, ale ostatní mě odrazují, aby v restauraci nebyli naštvaní, že budou třeba hodinu bez tržby. I když všichni by asi nešli, ale bude tam menší miminko, které bude třeba uspat, pak ostatní by si poodváželi auta - to by měli v restauraci pochopit, že se poodvážejí auta ne? Tudíř bude třeba 6 lidí chybět tak hodinku. Budu se muset na to zeptat provozního.
Odpovědět
Profilova fotka
@pavlovasandra tombola je hotová fakt za chviličku, moc času to nezabere..... @ppampeliskaa no já jsem původně taky chtěla udělat 1 lístek do tomboly = cena dobrovolná, ale nakonec jsem zjistila, že je to blbost a dost nespravedlivý....Někdo ti přijde s 5ti kč a bude chtít třeba 5 lístků, někdo přijde s 10,-kč a vezme si třeba jen jeden lístek....Myslím si, že je opravdu lepší tam nějakou minimální hranici za lístek stanovit.....
Odpovědět
@a.n.d.y Já už hosty informovala, že se budeme fotit po obřadu v místě obřadu a pak ještě na jednom místě před hostinou, které také začíná ve 14 hodin. Oznámila jsem všem, ať se pořádně nají, případně si sebou do aut vezmou pití. Také od našeho zámku kousek je cukrárna, dobrý nápad, děkuji za tip. Oběd máme od 14 hodin, počítám ani ne do 15 hodin, pak si dáme kafe a dort. Přítelovi se nelíbí, že se dort nebude krájet až tam budou všichni, ale že ho chci krájet hned po obědě. :-( No ale to je trochu mimo. Spíš mi jde o to co po obědě. Uvidíme.
Odpovědět
Profilova fotka
@pavlovasandra ahoj, právě nad tím přemýšlím, máme malou svatbu jen asi o 15ti lidech, z toho naše tři dětičky, jak píšeš s tombolou, novinami atd... pro tak málo lidí, nevím, jak by to dopadlo. říkala jsem si, že nic moc chystat nebudu, že bude pohodový den, s popovídáním s milými lidmi, dobrá hudba k tomu, kterou si sami vybereme, kdo bude chtít, může se projít do arboreta, které je vedle... o děti se bude start babička, ale i tak to bude trochu udávat styl svatby, žádnej rachot :-D jestli někdo má zkušenost s dobrými aktivitami na "piďi miďi" svatbu, jak říká synek, budu ráda. :-) ale i bez nich to bude fajn :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pavlovasandra Mamka bude mít tedy doma než vyjedeme, připravené pohoštění, ale oběd bude až ve 14h, tak jsem všem řekla, ať se najedí. Moje skoro-švagrová je těhotná a opravdu jí dost často, tak ta si bude možná brát nějakou svačinku na tu dobu, jak se budeme fotit :-) Nám tu cukrárnu nabídla sama kastelánka a jsem ráda, že tam ta možnost je, protože mezi svatebčany budou starší lidé, ta těhule a moc dlouho nevydrží postávat. Myslím si, že jim přijde vhod chlazená limonáda nebo si jen tak sednout a pročíst noviny :-) Já právě taky nevěděla, jakou zábavu zvolit a jak jsem to tady pročítala, tak padla jasná volba na tombolu. V těch 16h budeme mít novomanželský tanec a pak se snad budou všichni bavit...Moje ségra nám chystá pár překvapení, takže si myslím, že další půlhodinku - hodinku bude o další zábavu postaráno. No a jelikož tam nebudou malé děti, tak se snad budou všichni bavit. Nemůžeme se my jako nevěsty přece stresovat, aby se svatebčané bavili...Jak to dělají na plesech, na zábavách? Někdo bude vyprávět, bude sranda, bude se tancovat a zpívat...Ničeho se neboj :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?