Pozvat na hostinu i oddávající?

Ahoj, bavila jsem se s maminou o svatbě. V říjnu byly volby a nebylo jasné, kdo z oddávajících zůstane a teď jsme byli na matrice domluvit tedy koho budeme mít. Mamka zná tu pani i pracovně, prý je moc milá atd, a není to pro ni uplně neznámý člověk, často se i baví a tak. Je vhodné ji pozvat na hostinu, která je jinak v rodinném kruhu plus pár známých?
Odpovědět
@bailee94 Pokud máte hostinu v rodinném kruhu, nezvala bych ji. Je to součást její práce a není potřeba ji zvát. My budeme našeho kněze zvát, protože se s ním vídáme při přípravě. Máme hostinu v širším rodinném kruhu.
Odpovědět
Oddavajiciho z civilního obřadu bych nezvala, pokud to není vaše kamarádka.
Odpovědět
Alezi na vas, ale jak pises ze mate rodinny okruh plus par znamyvh tak bych oddavajici nezvala....
Odpovědět
Profilova fotka
@bailee94 My jsme oddávajícího na oběd pozvali, jel za náma asi 200 km a pak zase zpátky, původně chtěl zůstat jen na oběd a pak že pojede. Nakonec se zdržel asi do 6 hodin, bavil se a užíval si to s námi a bylo to moc fajn. Měli jsme církevní obřad od Unitářů, s oddávajícím jsme se viděli na svatbě po 3. Každopádně si to udělejte tak, jak chcete vy dva s nastávajícím, pokud ji tam rádi budete mít pozvěte ji, pokud ji ani neznáte a bylo by to jen protože to říká mamka, zvážila bych to.
Odpovědět
My měli civilní obřad a oddávající jsem neznala, myslím, že u civilních obřadů se to asi moc nedělá (ledaže je to někdo blízký) - ale samozřejmě pozvat můžeš, je pokud to neuděláš, nikdo se určitě zlobit nebude. U církevního obřadu mojí kamarádky byl farář na oběd zván - byť to nebyl žádný známý, spíš je to asi taková zvyklost. Nicméně i tam si myslím, že to není nutnost. Kvůli rodičům bych to také nedělala, na oběd (resp. na celou svatbu, my hosty nijak nedělili) jsme zvali jen blízké nevěsty nebo ženicha, nikoli blízké rodičů.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?