Poradte kolik alkoholu

Profilova fotka
nevěsty prosím o radu ohledně alkoholu. Na svatbu budeme nakupovat svuj vlastni, krom piva. budeme mit asi 50 hostu . Lámu si hlavu kolik mam asi tak počítt na osobu, aby nebylo málo... Moc děkuji za rady a tipy :-)
Odpovědět
Záleží jak se u Vás pije, zda dost nebo méně? Já bych raději určitě počítala 50 * půl litra na hlavu = 25 litrů a možná bych vzala raději 30l? My určitě budeme brát víc, pokud zůstane využije se to na narozeniny během roku. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Sepisovala jsem to do článku, u nás to na záříjové svatbě (bylo dost vedro) při 55 hostech vypadalo následovně :-) : pití jsme rozdělili tak, že u příchodu byla pro hosty připravena slivovice jako welcome drink (a na zakousnutí koláčky) a rovnou k dispozici i limonáda a pivo a pak na večer k rautu další tvrdý alkohol a koktejly. U nás se v 55 hostech (z toho 4 děti, 2 abstinenti a 4 těhotné/kojící) vypilo skoro 100 litrů piva, bylo vedro, takže pánové si pivo dávali v podstatě hned od chvíle, kdy dorazili (a to jsme počítali, že 50 litrů bude stačit), pak asi 25 litrů vína (k obědu bylo víno rovnou na stolech v lahvích a k rautu rozlité do sklenic), 2 lahve Jamesona, přes 5 litrů slivovice (přestože ji nikdy na oslavách s kamarády nepijeme a mysleli jsme, že ji nikdo pít nebude, tak šla nejvíc na dračku), 3 litry bílého rumu do mojita a cuba libre a 6 litrů Aperolu + 12 lahví proseca na Aperol spritz a ten byl určitě nejpopulárnějším drinkem večera ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@monny3 Dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
@reawm pije dost ;-) Dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
@monny3 a ten aperol si hosté míchali sami? A restaurace vám poskytla třeba led?
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít svatbu bez tvrdého, jen flašku nebo dvě na přípitky, kdo bude chtít, ať si koupí sám, vím, co dokáže ta naše sestava když se napije a o to opravdu nestojím :-D :-D
Odpovědět
My měli 6l lepšího rumu, 6l lepší whiskey, pak po lahvích Lemonda, zelenou, Beylies, Metaxu, 5l pálenky, asi 60l vína + přípitek.. bylo to pro 120 hostů (včetně dětí) a stačilo to parádně :)
Odpovědět
Profilova fotka
@clarkaa měli jsme cateringovou firmu a ano, dodali led a další věci na koktejly a míchali to oni (led, bylinky a cukr přišel asi na 500,- a za míchání koktejlů to bylo myslím 1 500 ,-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@reawm ty jo, půl litru počítaš tvrdého? To bude pořádně rozjetá svatba :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@monny3 ahaa. My to Budem mít v restauraci a alkohol můžem mít nějaký svuj, tak zjišťuju jak to funguje.
Odpovědět
Profilova fotka
@clarkaa Tak v restauraci budete platit špuntovné, místo našeho poplatku, za to, že to lijete do jejich skla a oni budou dělat servis, ale jinak by to neměl být rozdíl :-)
Odpovědět
@monny3 víš co, my raději více, než méně :-) samozřejmě ženské půl litru na hlavu nevypijou, možná jsem to trochu přehnala :-D ale mám v rodině pořádné chlapy, ti by za celý den možná půl litra dát mohli :-D
Odpovědět
Článek se načítá
@monny3 ale je pravda, že asi ne jen tvrdého ale i vč. vína jsem to brala :)
Odpovědět
@jurasova84 mohli jsme mít za paušální poplatek alkoholu, kolik jsme chtěli, takže jsme postupně nakupovali různě v akcích a na svatbu jsme vezli 0,5 litru na osobu - měli jsme hodně druhů alkoholu a nechtěla jsem připustit, aby něco došlo, takže jsem to pro jistotu přepálila. Když jsem po svatbě přepočítala, kolik se vypilo tvrdého, bylo to nějakých 0,35 litrů na osobu vč. dětí - bylo nás celkem 80, z toho dětí cca 10, mezi dospělými tak 15 skoro abstinentů nebo vinařů. Láhve se otvíraly už v 11 dopoledne a končili jsme nad ránem. Bylo horko, takže frčely drinky, později večer se pily panáky. Povahu hostů bych popsala tak, že se všichni moc rádi bavíme a rádi slavíme, takže se pilo dost a pořád :-)
Odpovědět
Profilova fotka
diky vsem
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?