Pomožte při sestavení množství jídla na svatebním rautu

Ahoj, prosim jestli mi nekdo, kdo ma zkusenosti ci je profesional mohl pomoci pri sestaveni mnozstvi jidla na rautu pro 30-40 lidi. Mam totiz navrh od pani z restaurace kde mi udelala kalkulaci, ale prijde mi toho strasne moc a ze chce pani jen vetsi trzbu... ja si samozrejme umim dupnout a urcit si co chci a co ne, ale s tim mnozstvim jidla nemam zkusenosti a potrebuji jeste dalsi nazory. Moc dekuji za kazdou pomoc :)
Odpovědět
Profilova fotka
Nám paní řekla 400g masa na osobu plus ostatní dobroty cca 1000kč na osobu.
Odpovědět
Já tedy zkušenost nemám, ale asi bych věřila paní z restaurace.. Pokud je jinak seriozní a nesnaží se vás oškubat na kde čem, tak bych věřila jejímu úsudku... Nebo se poptej třeba nějaké kamarádky, která pracuje v restauraci (třeba i jako číšnice), jak se jí to množství zdá..
Odpovědět
Profilova fotka
Prispevek z nasi doskuze ohledne rautu v jednom hotelu.... No spočítali nám raut pro 80 lidí asi takto: guláš 40x50g, tatarák 4x250g, vepřové ministeaky 30x50g, vepř. řízečky 50x50g, kuřecí řízečky 50x50g, kuř. závitky s parmskou šunkou 30x50g, steaky z lososo 30x50g, 1 kýta, grilovaná zelenina 20x100g, salátový bar 30x200g, sýrový bar 80x50g, uzeniny 30x100g, 1kg těstovinového salátu - s tuňákem a bez + ty jejich doplňky (pečivo..) a tak to vyšlo na těch 320 Kč na osobu, protože né všechno jídlo bude pro všechny, všichni si třeba nedají guláš,
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my máme 50 lidí a asi 43 kg jídla: 1 kg šunky, 1 kg výběr salům, 1 kg krkovice, 3,5 kg sýry, kuřecí a vepřové řízky 7,5 kg, guláš 2 kg, zelenina 3,5 kg plus pečivo, dresingy, hořčice, okurky, křeny apod. Známý nám slíbil poslat seznam, co on měl na svatbě, tak pak případně posharuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Týjo, my plánujem kolem 200g masových věcí na osobu... k tomu nějakou zeleninu a salát. co mám zkušenost, všude vždycky hrozně zbylo... ale u nás to je raut k večeři a to si myslím, že musí jako večeře stačit. Nám třeba paní řekla, že ten raut vychází běžně na 300kč na osobu, můžeme si sami navolit skladbu rautu a nám vyšla cca na 200, tím, že sme prostě nedali 300-350g masových věcí... nebo si představte sami sebe, jak do sebe soukáte 4tej řízek v 8hodin večer po pozdním obědu (a to bude k obědu polívka, 150g plátek masa a 200g brambor).
Odpovědět
Dobrý den, pošlete mi ten návrh já vám to zkontroluju. Mám s tím bohaté zkušenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobry den, asi ste si uz s kalkulacii poradili, ale mozno len taka pripomienka - zeptejte se pani z resturace, co s jedlom, ktore zostane. Co a jak Vam zabalia. Nas restaurant napr. poskytne vlastne krabice, zapujci prepravky (pokud neni hodne svadeb najednou), alebo si mozete jedlo z rautu odniest az druhy den (nie vzdy chcu mladomanzelia riesit miesto v lednici pre kytu v svadobnu noc :) )
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?