Poděkování rodičům a proslov, říká se na hostině?

Profilova fotka
Holky potřebuji radu, jestli se říká na hostině poděkování rodičům (popřípadě co všechno říct) a kdo všechno by měl mít proslov...předem dík
Odpovědět
nebyva zvykom, aby sa na hostine verejne dakovalo rodicom....toto sa u nas na SVK robi na odobierke pred sobasom...inak proslov by mohol mat svedok (ako u nas) a tam by mal rodicov spomenut ....alebo nejaky vyznamny host na svadbe (ako u nas manzelov sef - mal pocit, ze chce povedat par slov - bolo to hodne spontanne) ... inak netusim, co sa "ma" a co "sa patri" .... asi je to hodne individualne a podla ochoty - moznosti - formalnosti svadby
Odpovědět
@masim89 Proslov má mít na starosti svědek, který zná nejlépe jak nevěstu, tak ženicha. U nás na svatbě se budu proslovu ujímat já. Takže to v případě proslovu bude netradiční. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@masim89 U nás bude mít proslov svědek ženicha a nevím, asi budeme děkovat maminkám (taťuldy už nemáme)...ale to ještě nevím.
Odpovědět
Uplne tradicne se proslovu ujima casto otec nevesty, ale neni to spolecenska nutnost. Muze to byt jeden ze svedku, pripadne snoubenci sami. U nas to bude zrejme ma svedkyne, zna nas nejlepe oba dva a poda objektivni pristup :-) Dekovani rodicum je individualni-bud chces podekovat verejne, nebo to nechas na soukromou prilezitost. Ja to vyresila po svem-dekovani bude ve svatebnich novinach na posledni strance;)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme tedy veřejné poděkování rodičům na hostině neměli,napsali jsme poděkování do svatebních novin,mamka si to přečetla v klidu doma po svatbě a byla dojatá. Jinak u nás na hostině žádný extra proslov nebyl,jen manžel poděkoval všem,že přišli a rozhodli se oslavit a strávit ten náš velký den s námi,jinak nic víc a úplně to stačilo a nikomu nevadilo,že nic víc nebylo,nikdo z rodiny si nějak nepotrpí na proslovy.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
nazdááááár
Odpovědět
Profilova fotka
Vzhledem k tomu, že u nás nikdo proslov mít nechtěl tak sem se toho ujala já jako nevěsta :-)
Odpovědět
u nás bude mít proslov svědek :) a poděkování veřejně nebude...poděkujeme jim v klidu nekdě sami, po svatbě nebo před, to je jedno, ale žádný divadýlka, na to nejsem :) .)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak u nas mel proslov svedek zenicha... :) A rodicum jsme dekovali kazdy zvlast pred vlastnima rodinama. Bylo to ve svatebni den, kazdy jsme napsali dekovani na ozdobny papir, zaramovali s moznosti poveseni na zed a precetli... Pak si pro me dojel vyvoleny s rodinou :) Bylo to dojemne :))) a nemenila bych... Prece je to den, kdy si to oni navic specialne zaslouzi !
Odpovědět
Profilova fotka
U nás měl proslov tzv. starosta svatby.Byl to bratr mého otce.A poděkování rodičům jsme spolu přečetli do mikrofonu.Každý po jedné větě.A ještě jsme jim ho předali vytištěné.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám toto poděkování taky vytisknuté a zarámované. Jen nevím, kdy to rodičům předat či přečíst...v den svatby nebudu schopná tohle přečíst a tak mě napadlo nechat jim to jako překvapení na jejich místech až přijdeme ke stolu....ale mám strach, že mamka začne strašně brečet....a tchyně taky..... tak mě teď ještě napadlo... co jim to nechat v jejich pokojích, kde budeme ubytovaní????
Odpovědět
já ho mám vytisklé a vzhledem k tomu, že jsem řvala už když jsem to psala :D tak to nechám zarámované na stole jako překvapení ... na obědě ...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já si taky myslela,že nebudu schopná.Ale po pár panácích to šlo :-D. My to přečetli veřejně no.Chtěli jsme,aby všichni kdo tam byli věděli,že si svých rodičů vážíme a jsme jim za hodně vděční.Tak jsme to pojali takto no.
Odpovědět
@anajsi to jsi si vyrobila sama nebo to máš přes nějakou tiskárnu? (myslím prodejnu)
Odpovědět
Profilova fotka
To je dělané doma.Já jsem dělala návrh a švagrová si vyhrála.Vytisknutné je to na obyčejnou čtvrtku. @petula86
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
to suleska: myslím, že jim to můžeš nechat na pokojích, pokud se bojíš, že bys to nedokázala přečíst (slzy a tak), asi sama to dokážeš nejlíp odhadnout, co potěší
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?