Platit tvrdý alkohol? Nevymstí se nám to?

Na hostině máme cca 17 lidí, budeme platit všechno, včetně tvrdého alkoholu. Večer ale dorazí známí a kamarádi (dalších 20 lidí) a původně jsme chtěli na večer omezit výběr placeného tvrdého alkoholu jen na: vodku,fernet,rum. Žádná whiskey apod. Nejraději bych tvrdý vůbec neplatila. Abychom se pak při placení nedivili... Samozřejmě mi do toho kecá máma, že je trapné, aby si někdo platil něco sám. Ale obávám se, že jakmile je něco "zadarmo", tak nikdo nebere ohledy. Jak to bylo či bude na vašich svatbách?
Odpovědět
1
2
6
Profilova fotka
juhele my tvrdé také neplatili a doporučili nám to i v restauraci. Do svatby si nenech nikým kecat. Pokud nechceš, aby se ti všichni během pár hodin zbořili a ty za to pak zaplatila třeba 10000, tak ho neplať. Divné to není, mě to přijde teda normálnější, než když se tam všichni ožerou. ;-) .Viz diskuze totálně opitý ženich na svatbě
Odpovědět
Jo, právě ta diskuze o opilém ženichovi způsobila moje pochybnosti, jestli to vůbec platit.. Asi ne, máme rozpočet už i tak napjatý a to si nijak nevyhazujeme z kopýtka..
Odpovědět
Profilova fotka
juhele tak to neplaťte, upozorněte na to v meníčku a máte to. U nás to bylo v pohodě, vše ostatní jsme platili. Znám hodně lidí, co to tak také měli a bylo to fajn. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky ho platit nebudeme,pokud to nepozvu já nebo ženich ,jelikož dělám v pohostinství,tak vím,že se potom kolikrát novomanžele dost divili u toho účtu jak se to zvrhlo :-S A poslední dobou to i všechny svatby tak mají,že si tvrdý alkohol každý platí sám :-)
Odpovědět
my jsme taky tvrdý alkohol neplatili. hlavní důvod byl finanční, protože lidi, pokud je něco zadarmo, neznají hranic. později jsme ale ocenili i ten druhý efekt - nikdo se neopil našrot. všichni byli jen v náladě a bylo to skvělý. myslím, že to není vůbec trapné, aby si někdo něco platil sám (my neplatili ani cigarety). dostanou najíst a pít můžou cokoli kromě tvrdého, takže strádat nebudou. nikoho jsme na to dopředu neupozorňovali, a všichni to vzali úplně normálně a nikdo tvrdý nepostrádal. našli se asi dva lidi, který si dali pár panáků, ale to je fakt všechno. je to jen na vás, jak si to chcete zařídit, a nikdo vám do toho nemá co kecat. ani maminka ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě tvrdý neplatit,platíte všechno včetně vína, piva a nealko,tak kdo bude chtít tvrdý,ať si ho koupí 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
jasně, máme udělaný seznam, které pití platíme my, a pokud bude chtít někdo dražší panáky, ať si je zaplatí sám, totéž platí pro cigarety, ty taky nesponzorujem :-D
Odpovědět
My jsme teda platili všechno co si kdo dal. Na hostině jsme měli 50 lidí. Děláme to tak na všech oslavách.
Odpovědět
ikarkulka a meni: to jste mě překvapily s těmi cigaretami, to se při jiných svatbách platí? To by mě ani ve snu nenapadlo platit jim cigarety, zvlášť když jsme oba zarytí nekuřáci a a v místnosti kde je svatba, se ani kouřit nebude (to bude zvášť složité u rodičů přítele). No to s tím alkoholem a cigaretami už nějak vtipně zakomponovávám do svatebních novin hned na titulní stránku pod menu :-) .. uf snad to nikdo nebude rozpatlávat :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Raut bude doma,bude tady i tvrdé,ale počítám s tím, že někdo něco taky donese,a kouřit se bude venku :-p
Odpovědět
nysek: a nenavýšilo vám to nečekaně rozpočet? A co svatebčani, nezmrskali se do němoty?
Odpovědět
Pití na naší svatbě bylo zadarmo, ani jsme neomezovali výběr. odpoledne přišlo cca sedmdesát lidí. A rozpočet jsme překročili o třicet tisíc :-N co dodat...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
my jsme taky platili vse....rozpocet to nijak zvlast nenavysilo ale velky rozdil byl v tom ze jsme si tvrdy alkohol prinesli sami..ani se nase predpoklady nenaplnili a spousta zbyla.... a krom zenicha se ani nikdo nijak nezmrskal.... ;-)
Odpovědět
Mně by teda bylo trapné někomu říct na mé oslavě, kam jsem je pozvala, ať si tvrdý platí sami, my platili všechno, jednou jsme pozvali někoho na svatbu, tak se vším všudy. Nikdo se nám neopil, bylo to v naprostém klidu a i do rozpočtu jsme se vešli...... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít v restauraci jen oběd a pak kávu s dortíkem :-) , a možná si dá někdo někdo nějaký to pivčo 8-) .Zbytek "bumbání" už bude doma :-p . Děláme to tak i kvůli tomu, že hostinu platí naše babi a miláčkovo mamča x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme na naší svatbě platili vše sami, i ubytování. Bylo by mi trapně a ani nevím jak bych to měla někomu říct, že najíst se může zadarmo ale alko at si zaplatí. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme platili i tvrdy(samozrejme omezeny..... vodka,rum,fernet,becherovka,berentzeny,griotka) bylo nas cca 40 a panaku se propilo za 10000Kc dost me to prekvapilo,....ale co ... svatba je jen jednou :-D a kamaradi se bavili :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme platili nealko, pivo a víno. Z tvrdého jsme vybrali fernet, becherovku a koskenkorvu a domluvili se s restaurací, že budeme platit max. 4 láhve od každého. Ale s tím, že pokud by tvrdé došlo nějak moc brzy, tak bychom ještě něco přikoupili. Nakonec se vypilo 100 l piva, 20 sedmiček vína a 2 koskenkorvy, 1 fernet a 1 becherovka.
Odpovědět
Novako a kolik jste meli lidi?
Odpovědět
juhele: ja sem byla na svatbach kde bylo vzdycky vsechno pro hosty zadarmo - jidlo i piti (i tvrdy) a nikdy to nedopadlo nijak blbe, hoste byli v nalade ale nikdo nebyl "pod obraz" :) myslim ze je to taky trosku pozvanyma lidma jak se k tomu stavi...to ze kamaradi ucelne oziraji zenicha do nemoty se mi zda dost detinsky :-| vzdyt svatba je pro vsechny zucastnene dulezity den a navic je kolem toho tolik organizovani ze je skoda zlit se hned odpoledne jen protoze je to zadarmo ]-(
Odpovědět
My měli 50lidí, platili jsme všechno včetně ubytování a při placení jsme byli dokonce příjemně překvapeni. A že se na svatbě hosti opijou mi přijde normální. Výběr tvrdýho jsme nijak neomezovali, prostě co tam měli si mohl kdokoli dát. A nikdo se nezřídil tak, že by to bylo nějaké drama. Přece znáte lidi, co si tam zvete:)
Odpovědět
souhlas s kruguer - je treba rozlisovat :-) opili hosti me prijdou uplne normalni aspon je sranda ale clovek by mel znat svoji hranici a nezliskat se do bezvedomi ;-) kazdopadne naprostej souhlas s vetou - prece znate lidi co si tam zvete :-)
Odpovědět
Profilova fotka
A ti lidi, co přijdou navečer, jsou opravdu kamarádi nebo "kamarádi"? Já si nedovedu představit, že by se kdokoliv z mých přátel na naší svatbě fakt zlískal. My jsme teda většinu měli u rodičů na zahradě, takže tvrdej byl hodně omezenej. U nás ale kupodivu zbylo i strašný kvantum nealka (asi 90 %, a to byly coly, mattonky a tak), protože všichni pili vodu - prostě jim chutnala :-)
Odpovědět
My platili jen nealko a pivo a víno (u vína jsme dali limit do nějakých 250,- za flašku, aby si hosti nezačali poroučet archivní vína). Tvrdý jsme neplatili, bylo dohodnuto, že jen když někoho pozveme přímo my. Nikdo proti tomu neprotestoval, nebo o tom aspoň nevím, stejně se nejvíc pilo pivo. A podle zkušeností vím, že pokud se nedají určité meze, tak většinou se v tom tvrdém alkoholu rozpijí i ti, co jinak celý rok nevypijou ani deci.
Odpovědět
juhele: Rozpočet to nenarušilo, možná proto, že bylo hodně velké horko a lidi ani neměli moc chuť pít tvrdý...
Odpovědět
Profilova fotka
budeme mít svatbu za měsíc a vůbec nás nenapadlo, že bychom lidem řekli ať si platí tvrdý alkohol sami, pro nás by to bylo pěkně trapný, a nikdy jsem se na svatbě přátel nasetkala stím že bych si něco platila. x-)
Odpovědět
taky by mi to přišlo hodně blbý říkat jim tohle si dát můžete ale tohle si musíte zaplatit :-| u nás se tohle nikdy nedělalo.
Odpovědět
U nas nejde ani tak o penize, jako spis o to aby se nikdo neozral jako prase. Naopak mi prijde trapny rikat hostum, nechcem abyste se ozrali. tak to resime tim ze si tvrdy kazdy plati sam. Vim ze tim opiti uplne nezabranime, ale aspon ho ztizime. Ono to co je zadarmo nejvic chutna, ze :-) takze si to zaplati. a nikdo zatim neprotestoval , meli sme to prilozene u oznameni.
Odpovědět
Ono hodně záleží, co tam budete mít za lidi. Pokud byste za ně dali ruku do ohně, že si nebudou dávat whisku a neožerou se do němoty, pak proč ne. Ale já soudím, že tohle nepoznáte na 100%, dokud ta situace nenastane. Já hlasuju za neplatit. Je to zbytečný, víno, pivo a nealko je dostatečný sortiment, u nás na rodinných oslavách se nikdy nic jinýho nepije. Navíc je to drahý a rychleji se někdo nakalí, je taky riziko toho panákování s nevěstou a ženichem, co pak vyžadují někteří hosté. Takhle není čím a je to vyřešeno. Poté, co jsem tu četla různé příběhy, co kdo na svatbě vyvedl kvůli alkoholu, myslím, že není na škodu se proti tomu trochu "pojistit". Navíc já razím spíš ten názor, že můžou být rádi, že mají něco zaplaceno. Pozvání na jakoukoliv akci není samozřejmost a výběr pohoštění je věc hostitele. Kdo je trochu tolerantní, ani se nad tím nepozastaví a bude se bez problému bavit i bez tvrdýho chlastu...
Odpovědět
Profilova fotka
Platili jsme i tvrdý alkohol a do nálady se nám na svatbě dostali asi 3 lidi, jinak všichni byli v pohodě, ale to opravdu záleží, koho na svatbě budete mít a jak moc pijí.
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?