Placení nápojů - podle skutečně vypitých nebo paušál?

Při zařizování hostiny jsme narazili na dva přístupy účtování nápojů - buďto se složí nějaká záloha, a druhý den restaurace vyúčtuje, kolik se skutečně vypilo a to se doplatí. Nebo mají formu tzv. nápojového balíčku, kdy jsou určené nápoje, jejich konzumace není omezená a zaplatí se pevná cena za osobu. Jaké jsou vaše zkušenosti? Jakou formu jste zvolili a co se více vyplatí? Balíček není levný, na druhou stranu když restaurace účtuje podle svého nápojového (a vinného) lístku, naskáče to jedna dvě. Na svatbě chceme pít hlavně víno, většina hostů si bude dávat kávu a nejspíš ne jednu za celý den, určitě se najde pár zarytých pivařů, kteří se bez piva neobejdou, plus budeme mít dost dětí, takže se bojím že coly a džusíky se taky prodraží. Taky jsem tu četla v diskuzích, že ve vyúčtování druhý den byly nesrovnalosti a podnik si naúčtoval víceméně co chtěl - určitě nebudeme v průběhu večera schopni uhlídat, kolik toho skutečně bylo. Z těchto důvodů nezavrhuji balíček, ale nejsem si jistá jestli se jeho hodnota vůbec “propije”, když chtějí cca 500 na osobu... Jak jste to měli/budete mít a co vám přijde lepší? Díky za odpovědi.
Odpovědět
my měli paušální balíček za 480 na osobu kde bylo :(cola,tonic,vody,nealkopivo, plzen, dva druhy bilych vin, jedno cervene,pomerancovy, jablecny dzus, kava, caje) pak jsme meli vyber z tvrdeho a aperetivy a sekt a to se jelo podle skutecne spotreby a s zaplacenim druhy den, tam jsme si nastavili limit a kdyz se to k nemu blizilo tak nam to vzdy nekdo rekl, ale nakonec jsme ho prekrocili, bylo by nam na nejvys trapny v 11 prii nejlepsi zabave stopnout a plat si sam. ta taky hodne jegra s colou a to myslim kdyby nebylo formou balicku tak tam budou pak prave ty zmatjky. en balicek jsme volili proto, ze u nas se fakt hodne pije vino a pivo az jsme tp na hosty trojnasobili co vypiji normalne a 10 piv coz tak vychazi za to 500 za ten den da kazdej pivar, m(muj strejda dal rikal cca27, ale nepamatuje se presne :D) takze ze se to 500 nepropije bych se nebala, pokud mas teda hosty co se radi napijou,
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme teda meli catering a propilo se 300/osoba - karafy s vodou, domaci limonady, ledovy caj, pivo, vino, kafe a caj (ten si ale v srpnu nikdo nedal). Tvrdy bylo zvlast. Vyhoda oproti restauraci je ta, ze jsme neplatili kazdych 30 kc za lahvicku dzusiku (koupila jsem dzusy v krabicich na rozlevani, ale strasne moc toho zbylo, z nealka nejvic frcela voda), ale v restauraci bych urcite volila balicek (je teda potreba zvazit co v tom balicku je, aby se vam to vyplatilo plus od kdy mate hostinu), protoze hodne mych kamaradek, co chodilo vypomahat do hospod na svatby mi rikalo, ze se jim toho nacarkovalo mnohem vic, nez ve skutecnosti vypili (proto jsem volila catering)
Odpovědět
Tyjo, a přesně pro tyhle případy jsme hledali místo s možností vlastního zajištění nápojů. Nakoupíme vlastní tvrdej, koupí se sud piva a malinovky na dvojpípu a bude.. Když jsem na pár místech slyšela, kolik si účtují za panáka, dělalo se mi špatně. Nám ještě pán nabízel, že si máme nastavit limit a po vyčerpání limitu si budou hosté platit útratu samy. Nebo že něco bychom platili my a určité druhy nápojů by si platili hosté. Prý jsou to u nich varianty, které se nejvíc využívají, mě osobně to ale přijde strašný, aby si za sebe hosté sami platili. Ale každý to má jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme hostinu v obyc vesnicky hospodě a budeme platit jen to, co vypijeme.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?