Pití na svatbě v restauraci, jak zařídit, aby si restaurace učtovala jen co má

Ahoj, jak jste řešili pití v restauraci? My máme oběd a následně dorazí kamarádi na mneší raut, paní v restauraci mi včera řekla, že by rozpočet na pití nedělala, že se bude učtovat dle skutečné potřeby a já ted nevím co, máme udělat nějaký budget s tím, že si každý bude objednávat co chce dokud se nevyčerpá či jak? taky se dost bojím, aby nás nenatáhli, při 40 lidech těžko poznáme co odpovídá,mně už se to jednou tsalo na oslavě narozenin, že cena byla obrovská a byly tam položky co jsme si jistá, že se nevypili, prostě nechci, aby si připisovali věci, co si nikdo neobjednal, ale jak to ohlídat, jak jste to měli vy?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tohle jsme taky řešili a vlastně moc nevyřešili. Je to o důvěře. Celkem jsme se báli, co uvidíme na vyúčtování, ale nakonec to bylo OK. My jsme regulovali množství tvrdého alkoholu finančním limitem. A co myslíš? Samozřejmě se propila přesně ta stanovená částka a něco málo navíc. :) Základem je vybrat si catering (resp. restauraci), kterému můžete důvěřovat. Ale to se líp řekne než udělá :) Zajímalo by mě, jak to řešili ostatní...
Odpovědět
Profilova fotka
y budeme mít v restauraci vytvořený nápojový lístek co si budou moct hosté objednat ( bude jak na baru, tak sem tam přiložený i na stole) Tak budeme mít jistotu, že si někdo neobjedná panáka za 120Kč. Jinak my budeme mít na svatbě taktéž 40 lidí a bylo nám řečeno, že v takovém počtu se v průměru propije 400Kč na osobu, což je cca těch 16 000 Kč s tím, že my teda nebudeme mít tvrdé, máme tam objednané pouze piva, vína a nealko-teplé i studené. Zkus se v restauraci zeptat na průměrnou cenu útraty v tom vašem počtu... Pokud bude na konci cena o dost vyšší, tak se s němi o tom pobavit. Tak jsme domluveni i my.
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně tak, je to o důvěře. Proto jsem tak ráda, když si budoucí novomanželé najdou čas a do svatby se u nás několikrát zastaví na jídlo, pití, popovídat s personálem... Máme stálou obsluhu, a to všechno pak pomůže i tomu, že se novomanželé u nás cítí "jako doma", a vědí, že se na nás mohou spolehnout. Co se týče "budgetu" jistě to v dnešní počítačové době nebude problém. Často se to dělá min. na ten tvrdý alkohol.
Odpovědět
my to mame tak,ze veskere nealko,kafe,caj,pivo,vino hradime my a tvrdy alkohol si kazdy bude platit.V penzionu jsme tak domluveni,tak verime ze to tak bude.
Odpovědět
Profilova fotka
ja jsem nekde cetla,ze nekdo ze svatebni agentury (kdyz ji angazujes) hlida a kontroluje co se vypije,aby to bylo spravne nauctovane.
Odpovědět
Profilova fotka
My to třeba asi uděláme tak, že si teda alkohol vezmeme od nich když musíme, ale koupíme si lahve, kterých bude počet dopředu daný a asi je dáme na stůl v restauraci, budeme mít karafy s vodou, kterých bude určitý počet za kus a budou se neustále doplňovat, dále přemýšlím, že dáme do džbánků džus a víno.
Odpovědět
Profilova fotka
Udělala bych strop, po který budete platit vy. Potom každý za své. Klidně bys mohla navíc udělat výběr - buď určit konkrétně, co se bude za vaše peníze pít, nebo naopak vyloučit, co vy platit nebudete (např. whiska, která je drahá, je pak dost oblíbená - lidi si ji domů nekoupí, ale když je to za cizí, tak si jich dám rovnou deset...). No, a k tomu třeba vytvořit nápojový lístek, ať každý ví, co platíte a co ne. A účet dát někomu, kdo bude schopný to během dne hlídat. Nejlépe by to měl být svěděk (ale jde o to, aby se svěděk "nenaladil" a pak nevěděl, která bije :-D). Takže někdo, na koho je spolehnutí a o kom třeba víš, že nebude moc pít. To, že si to chceš průběžně kontrolovat, ti nemůže mít nikdo za zlé.
Odpovědět
Profilova fotka
To se asi zařídit nedá aby vás nikdo neošidil. Je to o důvěře. Asi bych spíš hledala reference a názory těch co tam měli svatbu ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?