Odpolední svatba - na kolik hodin naplánovat jídlo?

Ahoj nevěsty, plánuji hostinu a potřebovala bych radu. Máme obřad ve 14 h., pak focení v místě obřadu a přesun na hostinu. Během focení chci nachystat na místo obřadu menší občerstvení - koláčky, vodu, atd. V restauraci budeme mít brzkou večeři počítám kolem půl 5 nebo 5 odpoledne (přípitek, polévka, hlavní jídlo) a pak dort. Říkala jsem si, že by asi bylo vhodné na večer objednat aspoň malý raut, aby hosté neměli s postupujícím časem hlad, přece jen se bude slavit aspoň do půlnoci. Na kolik hodin byste ho objednaly? Nebo myslíte, že je to zbytečné? Bojím se, aby lidé neměli večer hlad, ale zase bych nerada, kdyby se zbytečně vyhazovalo jídlo. Budu ráda za jakékoli zkušenosti, jsem bezradná.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj:) My máme obřad v 13:00, oběd by prý měl být cca 14:30 (máme jen s rodinou) a hosté na afterpárty by měli přijet v 17:00hod to už bude k dispozici raut, aby si každý mohl dát na co má chuť :)
Odpovědět
Ahoj, jestli plánujete oslavovat do půlnoci, tak určitě objednej raut. Všichni by měli hlad. :) Raut bych nachystala na 20:00
Odpovědět
@hanynkah fotit se budete až po obědě? U nás právě nikdo další nepřijde, všichni, kteří budou pozvaní na afterparty půjdou i na tu brzkou večeři :-)
Odpovědět
@agtari Ahoj, nějaký menší studený raut bych určitě objednala, ale byla bych opatrná s množstvím: měli jsme obřad i hostinu dříve než vy (obřad 12h, hostina 15h - klasické tříchodové menu: přípitek, předkrm, polévka, hlavní chod a svatební dort), raut jsme měli cca od 20h a i tak nám hooodně jídla z něj zbylo. S množstvím bohužel neporadím, my sami jsme ho neodhadli. Nebo vybírej takové složení, které by potom nebyl problém nechat si od restaurace zabalit s sebou.
Odpovědět
@izzybickerstaff Ahoj, díky za tip. Uvažovala jsem, že kolem 20-21h by mohl bý raut, ještě se musím poradit s restaurací o množství. Chtěla bych asi řízečky, těstovinový salát, šopský salát, čerstvou zeleninu, masový a sýrový talíř a pečivo + možná ještě něco, ale nenapadá mě co. Co jste měli vy?
Odpovědět
@agtari To zní dobře :-) Složení jsme měli vpodstatě podobné, z teplého nějaké řízečky a kuřecí paličky, hodně salátů, sýrové mísy atd. ve svatební den jsem se k rautu skoro nedostala, tak si to už moc nepamatuju :-) Oběd nám trval určitě 2 hodiny, takže ve vašem případě by mi začátek ve 20h přišel asi brzo. Je to težký, byla jsem i na svatbě, kde bylo jídla tak tak a skoro i došlo, což taky není ok, ale toho vyhozenýho jídla mi pak bylo hrozně líto.
Odpovědět
Ahoj, my máme obřad také ve 14 hod, ale máme vše na jednom místě - před obřadem bude malé občerstvení, pak oběd (to asi vyjde kolem té třetí) a večer raut. Nemyslím si, že i když budete mít brzkou večeři, že by to bylo zbytečné - byla jsem na spoustě svateb a vždy se raut hodil a celkem se i snědl. Jinak bych to možná doplnila i o nějaké ovoce a třeba tatarák (pokud máte rádi):-) my na raut asi budeme mít i vepřovou kýtu a spoustu grilované zeleniny.
Odpovědět
Profilova fotka
@agtari jo na foceni mam hodinu po obede. Takhle nam to poradili, ze to tak mivaj vsichni;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jestli v 5 oběd tak na 7 půl 8 raut
Odpovědět
Profilova fotka
mame obrad ve 4:30 a veceri planujem tak 6:30 ci 7:00,jeste nevime uplne presne
Odpovědět
@agtari Mohli by jste ještě mít třeba kuřecí paličky a dobrý by byl i gulášek. :-) :-)
Odpovědět
@radkaja jo gulášek je hodně populární :D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My mame obrad take ve 14:00, pozdni obed bude po 16:00 a raut urcite bude, tak kolem 20:00. Chceme testovinovy a zeleninovy salat, rizecky, tatarak, syrove prkenko a uzenou kytu. Jak znam nase rodiny, tak se to urcite sni :-D Mozna pridame jeste gulas :-)
Odpovědět
@evimy u nás se to taky snad sní, bude tam hodně chlapů a ti jsou věčně hladoví :) tatarák je dobrý nápad, o ten by se u nás asi strhl boj, musím se zeptat, jestli ho dělají :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?