Oběd s rodinou a odpolední zábava s rautem

Ahoj, s přítelem plánujeme svatbu na příští rok a přemýšlíme jak bychom uspořádali hostinu. Nejraději bychom šli na oběd pouze s rodiči a svědky a ostatní svatebčany poté pozvali na odpolední volnou zábavu s rautem. Jde ale o to, že mi to přijde vůči ostatním svatebčanům trochu nefér, že půjdou na obřad, pak budou čekat než se najíme a pak se zase sejdem. Chtěla bych se tedy zeptat na Vaše zkušenosti. Zda jste to měli také tak, jak bychom si přáli my, nebo klasicky oběd se všemi svatbčany. Ještě dodátm, že plánujeme tak 60 - 80 hostů.
Odpovědět
Profilova fotka
Udělali jsme při stejném počtu hostů rovnou party s rautem.
Odpovědět
My to tak meli. Podle mne je to v dnesni dobe bez problemy. Pokud neplanujes svatbu nekde na severnim polu:). Na obrad stejne prijeli vsichni autem a pakse prejizdelo. Takze misti si jeli na chvili domu, ostatni si udelali vylet po okoli, dali si nekde o ed a pak prisli na party.
Odpovědět
Právě, že v dnešní době to tak praktikuje spousta párů a nám se ten nápad zalíbil taky. Ale jak říkám, přijde mi to trochu "nefér". Ještě bych se chtěla zeptat, jak na to svatebčané reagovali. Jestli to brali v pohodě, nebo byli zklamaní? Osobně jsem právě zažila pouze svatby, kdy na oběd šli všichni hosté. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je to každého rozhodnutí, ale já se tomu chtěla vyhnout, proto mám v plánu udělat to jako @androz , obřad bude odpoledne ( cca 15:00 ) a potom hned možnost rautu, nechci, aby se mi hosté mezitím nudili, doma to všichni naštěstí pochopili. :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Nikdo uražený není :) my jsme ani kamarády de facto na obřad nezvali, řekli jsme, že obřad a oběd chceme věnovat jen rodině (cca 20 lidí) a oni teď sami přišli s tím, že jestli by nám nevadilo, kdyby se jen přišli podívat na obřad a pak hned odjeli, že se ani nebudou plést do focení nebo tak, jen by tam chtěli být. Tak nás to potěšilo :). Takže někteří opravdu přijedou i na obřad (to je opravdu hloupé zakázat) a pak si zajdou na jídlo a na procházku a dorazí až se všemi ostatními v 16:00 na raut.
Odpovědět
@beniii008 My to máme stejně a myslím, že je to pro všechny v pohodě. Nepřijde mi to nefér. Jak se pak díváte (myšleno pro všechny) na to, že je jen 1 svědek, několik družiček apod.? To vůči ostatním svatebčanům není nefér, že za družičku nebo svědka jde jen někdo? Mně teda ne. :) Prostě to tak je, na oběd se často zve jen rodina. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky. Nefér to určitě není. Každý má právo udělat si svůj svatební den jak se líbí jemu, ne ostatním. Je to přece Váš svatební den!! Taky máme obřad, pak oběd s rodiči a pak jdeme všichni domů a večer je párty s kamarády. Naštvaný nebyl vůbec nikdo, právě naopak. Každý chápe, že v dnešní době jsou i jiné priority. A kdo ne, jeho problém!! Nemám zapotřebí přece vysvětlovat sousedům z chaty, nebo sestřenici z druhého kolena proč jsem je nepozvala na svou svatbu ]-( a bohužel, ti kdo se urážejí se urazí stejně a ti co pomlouvají pomluví stejně.. nemá cenu se s tím stresovat!!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?