Nevěsty, péct si sama dort?

Ahoj všem, pánujeme svatbu pro 43 lidí, u nás doma. Budeme si sami dělat výzdobu, ale protože to bue u nás doma a na zahradě, máme výhodu v tom, že ve svatební den se nebudeme muset vůbec nikam přesouvat. Všichni přijedou za námi, vše můžeme mít doma připravéné už x týdnů předem. Kamarádi nám pomohou, s výzdobou to přehánět nechci. ubrusy, kytky, ale co bude to bude. Někdo bude pověřen dohledem nad tímto, jiný bude pověřen dohledem na hosty atd. Vizážistka přijede za mnou až domů, prstýnky a vše již bude připravené, kytici si taky vyzvedávat nikde nechci, normálně si uviju alou kytičku z toho co na zahradě zrovna pokvete (růže, nevěstin závoj, pár trav) A tak se chci zeptat - myslíte, že je hodně troufalé, když si budu chtít sama upéct svůj svatební dort?? Samozřejmě ještě jeden menší mi upeče kamarádka, koláčky zase máma, výslužka bude objednaná a další sladké taky. Jen ten dort. Mám totiž moc príma recept n třípatrový dort z piškotového těsta. Už jsem ho dělala, vypadá fakt skvěle a hlavně mi chutná a vím to. Dělám krém z tvarohu, takže je to takový tmavohnědo - bílý míša. chci jej nahý, takže nebude ani potahovaný, jen ho nazdobím večer před svatbou krémem z Mascarpone, posypu čokoládovými hoblinami a ozdobím ovocem. Dělala jsem menší dort a měla ho za dvě hoďky, tn třípatrový jsem měla za čtyři hodinky a krásný, recept mám prostě ozkoušený. Za třípatrový dort bych dala možná dva tisíce a možná by mi ani tak nechutnal. Pekly jste si některá vlastní dort?? Jak dlouho dopředu? A stíhaly jste to? Já si stejně neumím představit co tak kromě výzdoby bych den před svatbou (kdy už se v podstatě jen čeá a vyřizují telefonáty a vše důlržité už musí být přece domluvenéú, co bych dělala. Takhle aspoň se zabavím a nebudu tak vystreslá:)) A kdyby se dort nepovedl, mám ten od kamarádky:) jinak bude svatba taková domácí, takže mi na ničem extra nezáleží že by se nesmělo podělat:) budou tam jen naši přátelé, a ti pochopí, když se dort trošičku vizuálně nepovede:) je to jen svatba:) co myslíte? :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem nepekla přímo dort, ale muffiny, které sloužili jako náhrada dortu...měla jsem vyskládané do pyramidy :) pekla jsem den před svatbou, stejně jako jsme s manželem chystali veškeré občerstvení (kromě oběda). Ale my měli malinkou svatbu :) na tvém místě bych se do něj pustila, budeš pak na sebe pyšná, že je to tvůj výtvor :)
Odpovědět
Podle me to neni spatny :-) ja bych si ho udelala tez, ale pro 80 dospelych a 15 deti se mi s tim nechce delat a taky do prevazet v aute 40 minut (s mym stestim by skoncil nekde v aute rozpaflej), co jsem mela domluvenou cukrarku, tak ji budu muset zrusit z duvodu 50 minutoveho dojezdu, mame doporucenou mistni. Pokud peces a umis, tak neni problem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@myfairlady Jestli máš dort vyzkoušený, tak proč ne. Jen tě chci upozornit, že den před svatbou bývá ten nejvíc hektický. Protože i při největší snaze, zařízení všeho dostatečně dopředu, je to opravdu náročný den. My jsme měli na svatbě 23 lidí, vše bylo zařízené, ale do rána do večera jsem byla na nohách.
Odpovědět
@herminavons a co jsi například zařizovala? já si to moc neumím představit. Snad jen výzdobu a talíře a takový ty propriety. Umejt se a tak:)
Odpovědět
Profilova fotka
@myfairlady Ráno jsme s tátou jeli pro koláčky a dělali jsme velký nákup potravin pro návštěvy a něco do restaurace. Potom jsme chystali výslužky, protože paní kvůli nemoci dodala cukroví až den předem. Vyzvedávala jsem část nepojízdné rodiny, přijela svědkyně, do toho neteř zvracela... Jak postupně přijížděla rodina, tak se musíš se všemi přivítat, chvilku pokecáš a hned je půlhodina pryč. Pak mi naši dovezli květiny a já jsem připravovala výzdobu domu a kostela, vezli jsme dorty do restaurace. Ubytovávala jsem rodinu od muže, s nimi jsme taky museli chvíli posedět. Vím, že máte vše na jednom místě, ale i tak toho je hodně. Spousta věcí se ti může zdržet a ten poslední den to prostě musíš vše dodělat. Neber to tak, že tě chci strašit. Jen jsem si taky myslela, že to bude v poho, dovolenou jsem měla celý týden před svatbou. Přesto se to nakupilo, navíc jsou všichni nervózní a některý věci se řeší "méně pružně". Zkrášlování jsem měla v plánu taky, ale zbyl max čas na umytí vlasů. Večer jsem byla úplně grogy, za celý den jsem pořádně nejedla a nakonec jsem ještě nemohla usnout... :-) A ve svatební den to byl zápřah od 6 od rána a den utekl hrozně rychle.
Odpovědět
Profilova fotka
S tou honičkou den předem je to různé...záleží, co všechno zařizuješ...já jsem si den předem užila, delší volno jsem ani neměla...od rána jsme s manželem chystali občerstvení, co se dalo připravit předem, chystali jsme doma sezení, on jel pro sud a chlazení, dodělávali jsme doma úklid...já jsem v rámci toho napekla cca 60 muffinů místo dortu...po obědě přijela moje svědkyně, šly jsme do solárka, pak nám ještě pomáhala s dalším chystáním, zkusily jsme si spolu můj účes, večer jsme dali vanu, pletovou masku a koukali jsme všichni tři na film a pili šampíčko a ted den byl prostě strašně fajn :) svatební den rovněž, ráno jsme se všichni tři nasnídali, manžel pak šel ke svým rodičům a my se doma spolu chystaly...pak přijeli moji rodiče a šlo se na věc...prostě tam nic hektického nebylo..ale my jsme to hektické nechtěli, tak to ani tak nebylo, všechny nepodstatný blbiny jsme odbourali :) takže čas péct si dort a chystat jídlo, ten rozhodně byl :)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud už s dortem máš zkušenosti tak proč ne... :-) Já bych si rozhodně netroufla... Ale přítel se toho chce ujmout tak mám radost. :-)
Odpovědět
@herminavons jo, to chápu... já tedy hodně spoléhám na to, že pro nic ten den nepojedeme a to co budeme potřebovat nám přiveze bratr. vše si připravím den předem, výslužku chci mít už 2 týdny předem doma připravenou v pytlíčcích (budeme mít trvanlivé pečivo a perníčky) a že ve svatební den se s nikým vítat nebudu že vyjdu až jako nevěsta. Taky přijede den předem partnerův svědek s přítelkyní a ti nám se vším pomůžou. Samozřejmě že počítám i tím, že se stane něco nepředvídatelného (vypadnou pojistky, vypnou proud, spálím koláč, nepůjde trouba, dítě bude zvracet, atd. Ale nějak si věřím, že to stihnu:) a ono kdyby ne, nic se nestane. Ale zkušenosti s pečením mám. a tenhle dort je fakt snadný.
Odpovědět
kľudne sa do toho pusti :) znie to dobre. nie je pravda, že deň pred svadbou je najviac hektický... kto si ako spraví tak má. Ja som mala týždeň pred úplnú pohodu, dovolenku. Hostia spali v hoteli, objednané a dohodnuté bolo všetko dávno dopredu, takže nebolo čo.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja si budu pect vlastni dort. ☺ Taky tripatrovy, kazde patro jina prichut. Pect budu ve ctvrtek, zdobit v patek. Rodina mi prijede az v patek k veceru, tak bude cas. Spodni patro mam odzkousene uz nekolikrat, zbyle dve jeste nebyla moznost, ale urcite upecu aspon dvakrat na zkousku. Pokud mas zkusenosti s pecenim, peces rada a mas vyzkouseny recept, urcite jdi do toho. 👍
Odpovědět
Přesně tak, jdi do toho, pokud si věříš a máš vše odzkoušené. Plánuju to taky a to nebude žádná malá svatba. Chci si to rozvrhnout do někalikati dní a nechci dělat nic zbytečně složitého. Jediné, co hrozí, a to bohužel nikdo nikdy neovlivní, je zrovna den blbec, prostě čím víc se člověk snaží, aby to bylo super, když mu o něco jde, tak se to zrovna nepovede :D no, doufám, že to nebude tvůj ani můj případ :D
Odpovědět
Ahoj, já měla původně taky takový plán, ale nakonec jsem ráda, že jsem to neudělala. Ten poslední den před svatbou byl celkem v pohodě, ale ono se to nezdá, ale i když je všechno zařízené, tak se vyskytnou věci na poslední chvíli, které je třeba vyřešit. Já nakonec pekla jen cupcakes, peču je běžně, vždy se krásně vyvedly a zrovna ten den se nedařilo, krém se srážel, tekl, no hrůza. Nakonec z mých plánovaných 30ti bylo použitelných asi 12. Naštěstí to byl jen doplněk svatby, takže žádná velká tragédie, ale kdyby šlo o svatební dort, tak bych to asi těžce nesla. Tím Tě ale nechci odrazovat, jen je třeba počítat s tím, že se to nemusí vyvést přesně podle plánu. Budu držet palce!
Odpovědět
Článek se načítá
jo, ak zase já třeba si jsem naprosto jistá, že hroutit se z nepovedeného dortu nebudu:) nebudu mít na svatbě jediného člověka kvůli kterému bych se musela předvádět:) to kdyžtak všichni pochopí:) jediné co by mě mrzelo bybyly nevydařené svatební šaty a to snad pořeším včas, to už by neměla být otázka dne před svatbou:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?