"Neposlušní" rodiče

Ahoj. Jak by jste vysvětlily rodičům, že nechcete házení rýže, plechovky za auto a podobné zvyky? Nechtějí to slyšet a pořád si vedou svou. ;-( Díky
Odpovědět
Profilova fotka
@zirafka893 Tak to je potom těžké. :-| Já jsem opravdu ráda, že tohle řešit nemusím a zatím, co mi mamka řekla, že bych měla udělat, tak jsem s ní nakonec souhlasila, ptž to byla pravda.
Odpovědět
My máme zase problém s přítelovo babičkou. Rodiče už nemá a tak ho povede k oltáři ona. Babi má pocit, že se může ve všem šťourat normálně, nať teď při plánování svatby. Nedokáže pochopit, že nebude klasika oběd. Hostina bude formou grilovačky u nás na chalupě, budou obložené mísy apod. jídla dost, ale nebude prostě svíčková nebo tak něco. Ale přeci nejsem blázen, obřad ve 13:30, pak focení..než dorazíme na místo tak bude cca 16hod. Je těžké něco vysvětlovat, když to slyšet nechtějí.
Odpovědět
Profilova fotka
@zirafka893 Já bych jim vysvětlila, proč to nechci :) Mami, víš jak budu vypadat na fotkách s rýží v účesů? Víš, jak jde špatně dostat dolů? Já si budu platit kadeřnici, abych měla krásný účes a ty mi to chceš zkazit? Co když bude horko a ta řýže mi udělá na těle hnědé fleky a zjišťovala sis vůbec, zda to je tam povolené házet? Ve většině měst to je zakázané!....:DDD Já vím, že to je těžké, u nás to začínalo podobně, pak jsem každému zakázala a naší svatbu jít, že takové kraviny tam nechci a byl klid. Ano, později jsem vyměkla a všechny jsem pozvala, ale každý to snad pochopil a dělají jen to, co chci já :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem byla a jsem stále z pomoci rodičů nadšená. I když se mi ledacos nelíbilo, uznala jsem, že mají pravdu, ale ne ve všem. Jediné, co nemohu skousnout je, že tchýňka objednala jakousi známou fotografku a prý nafotí jen obřad, pak kolektivky a zbytek prý zvládneme samotní, takže žádné hezké párovky nebudou, páč nevěřím v profesionalitu ani jednoho z nich, ač fotí rádi. Vývazky taky objednala jiné, než jsem si přála :-( A při posledním dotazu, jak to dopadlo s dortem (řešíme svatbu ze 150 km vzdálenosti pronesla něco o růžičkách a to jsem už raději nekomentovala). Jinak si nic nemůžu vynachválit, ale občas mám pocit, že mi z nich klepne.
Odpovědět
Profilova fotka
@michalelka to se Vám divím ... tohle bych si líbit nenechala .. je to svatba dvou lidí a né nikoho jiného!
Odpovědět
@profiss jo kdybych to nezkouošela. Už jsem zkoušela i jestli mi to chce zkazit. Nic ...
Odpovědět
To já mám zas opačný problém,naši nechápou že chci házení lístků z růží,a i s kyticí byl problém,jsem si objednala převislou kytku z růží za tisícovku,a táta mě sprdnul že co blázním,že bych někde sehnala kytici do pětistovky. Přitom vůbec nemá přehled o ceně květin,a ani to platit on nebude.
Odpovědět
Profilova fotka
@zirafka893 Jééééé, tak to je od nich opravdu sobecké :(
Odpovědět
Profilova fotka
Moje mamča chtěla sepisovat harmonogram, jak kdo se dlouho na svatbě zdrží :DDDD
Odpovědět
dala bych za úkol svatebčanům ať se o to postarají :-) ....zabavit rýži,ustřihnout provaz s plechovkami,svázat jim ruce.... :-D :-D :-D ....ne dělám si srandu,prostě bych jim to zakázala a basta.Je to VÁŠ den,to by snad měli pochopit.A nebo mi pošli na maminku číslo a já jí to vysvětlím :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@zemlajda souhlasím a já bych to dala za úkol svědkům:)
Odpovědět
Profilova fotka
@zirafka893 Nejlépe je do organizace moc nezasvecovat :-) My si svatbu řešíme sami a našim jsme řekli, ze pokud je o něco vysloveně požádáme, nemají nic zařizovat. Poslechli částečně, po prvním pokusu nám do toho kecat (uz u oznámení) jsem se pěkně nervla a od té doby je klid. Místo rýže budou bublinky, z čehož byla mamka nakonec nadšená :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@michalelka Já bych si teda fotografa objednala sama...i kdyby na obřad byli oba dva a na hostinu pak už jen ten můj. :-)
Odpovědět
Nejlepší je to s problematickými členy rodiny vůbec neřešit. Čím méně věcí budou vědět, tím lépe, na všechno odpovídej, že je to zařízeno a ať nemají starost. @michalelka Já si od mojí i přítelovy mamky nechám ráda poradit, často mají dobré připomínky, ale pokud s něčím nesouhlasím, tak je prostě utnu, že to bude podle toho, jak chceme my. Nekompromisně. A aby mi kecaly do výběru fotografa a dopadlo to takhle, to tedy opravdu neexistuje, to bych jim to důkladně vysvětlila a tím téma definitivně uzavřela.
Odpovědět
@profiss nemyslím si, že sobecké. Ale pochopit by to mohli
Odpovědět
Profilova fotka
@zirafka893 to by mohli :)
Odpovědět
@miisinkka my máme obřad v 15:30 a i přesto klasika oběd mít budeme,spíš to bude pozdní oběd.Všichni se pěkně nacpou a večer na zahradě nemusíme mít tolik jídla. :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
Tak to my máme štěstí, že nám naši radí, ale nic sami nezařizují..Pouze občas mamka zmíní, že pozvala na svatbu některou z tetiček, které jsem neměla v plánu zvát,takže se nám pomalu rozšiřuje počet pozvaných..Jsem zvědavá, kdo nám tam nakonec přijde tak nějak nečekaně :-D
Odpovědět
nijak, jak jim chceš zabránit?
Odpovědět
Profilova fotka
Na první svatbě jsem to všem zakázala rovnou s předáváním oznámení. Nakonec ale byly rebeli moji kamarádi, kteří u číňanů koupili těstovinová kolínka a házeli po nás kolínka :D No nakonec to byla sranda, ale vyndavala jsem je ještě v 10 večer když jsem se převlékala. Teď máme malinkatou svatbu jen se svědky takže to nehrozí
Odpovědět
Profilova fotka
já mám teda to štěstí, že naši i přítelovi rodiče sice vyjádří názor, ale rozhodujeme my sami. vždy jen oznámím co se děje nového. je to těžké, fakt nikomu tyhle problémy nepřeju. pokud mají rodiče zdravý rozum, měli by pochopit, že je to vaše svatba a uděláte to tak, jak chcete vy :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?