Nefér jednání s hotelem - co mám dělat?

Nevěsty, potřebovala bych radu... Máme domluvené místo - hotel na hostinu, kde rovněž budeme ubytovávat cca 30 lidí. Máme propočítané, že jim tam se vším všudy necháme cca 120 tisíc. Jenže se jim tam dost často mění provozní - od našeho prvního jednání je zde už třetí... Tudíž se mění neustále podmínky - nejdřív bylo vypočítáno, že to bude na osobu 1100, pak 1300, teď to vypadá na 1500... Ceny rostou, dokonce nám teď tvrdí, že musíme zaplatit pronájem, což mi vzhledem k cenám přijde absurdní - hlavně nám ale nic takového na začátku neřekli... Navíc nám teď poslali nacenění hostiny a částky na jídlo jsou vyšší než v normálním lístku (např. tatarák v lístku 250 g za 339, pro nás 220 g za 399 Kč, polívka je o 10 Kč dražší, což při počtu 80 lidí udělá docela čáru pes rozpočet). Toto jednání se mi nelíbí, co byste dělaly na mém místě? Celkově mi přijdou ty ceny trochu přestřelené a zároveň se bojím, aby toho bylo dost (70 dospělých a 10 dětí)... Mrknete na to, prosím některá? Produkt: Počet Cena za jednu porci Cena celkem Mísa sýrová se šunkou 1000g (600g) 3x 480,00 1440,00 Misa zeleninova 1000g 2x 410,00 820,00 Mozzarella s rajčaty 15,0 65,00 975,00 Marinovana gratinovaná řepa 30,0 45,00 1350,00 Vepřový řízek 80g (80g) 50,0 40,00 2000,00 Kuřecí řízek 80g (80g) VP 50,0 40,00 2000,00 Bramborový salát s jogurtem 250g 25,0 39,00 975,00 Hovězí guláš (100g) 25,0 89,00 2225,00 Pečivo - rohlík + chléb VP 160,0 8,00 1280,00 Brynzové halušky (80g) 20,0 79,00 1580,00 Grilovaná krkovička na rozmarýnu (120g) 25,0 95,00 2375,00 Gratin.kuřecí steak s mozarellou (120g) 25,0 79,00 1975,00 Marinovaná vepřová žebra na grilu (400g) 15,0 89,00 1335,00 Losos filet+špenát (100g) 20,0 149,00 2980,00 Brambory americké (čerstvé brambory) 20,0 39,00 780,00 Grilovaná zelenina 10,0 85,00 850,00 Šopský salát 10,0 79,00 790,00 šnek z listového těsta (20g) 25,0 22,00 550,00 Ovocná mísa 2kg 3,0 420,00 1260,00 Tatarský biftek (220g) 4,0 399,00 1596,00 Zelná s klobásou (20g) 50,0 45,00 2250,00
Odpovědět
Mě by odradilo už jen to střídaní provozních a neustále se měnící podmínky.. abyste nakonec měsíc před svatbou nezjistili, že se to zavírá... Já bych teda hledala jiné místo už dávno 😎👍
Odpovědět
Asi zalezi jak moc o to misto stojite, ale ja osobne bych od toho dala ruce pryc. Nikdo Vam nezaruci, ze se neobjevi dalsi provozni a s nim i jine podminky a pokud se Vam to stane kratce pred svatbou, co pak? Uctovat si vic penez nez pro ostatni hosty z listku, jen protoze je to svatba mi prijde jako prasarna a pokud mate navic platit jeste pronajem, tak bych se asi narovinu zeptala z jakeho duvodu a co si v pronajmu platite? Bude pro vas areal uzavren? Prodlouzena oteviraci doba? Je v cene vyzdoba nebo za co vlastne ten pronajem chteji? Nemam problem za urcitou sluzbu priplatit, pokud o ni vim predem a je mi logicky zduvodnena, ale tyto poplatky typu vdavate se tak platte, me irituji. Jinak je treba si uvedomit ze gramaze masa jsou navic pocitany za syroveho stavu, takze ze 100g lososa po zpracovani, bude tak maximalne jednohubka. Stejne tak gramaze 100-120g jsou pouzivany prevazne na menicka (rauty), v listku se pak pouziva gramaz 150-200g (u steaku vetsinou tech 200, rizky a platky vetsinou 150), takze pokud platite stejnou nebo vysi cenu nez v listku, tak vas prakticky berou na hul. Moje oblibena otazka v takovych pripadech je, jak je mozne ze kdyz tu strycek/kamarad atd. delal narozeninovou oslavu, tak nic z toho platit nemusel? Obvykle na to nemaji odpoved, protoze sami vi ze jsou ty jejich pronajmy apod. ve vetsine pripadu neobhajitelne. 120 tisic si myslim neni malo, pokud by tam meli vetsi obraty, asi by tam svatbu ani nedelali a rovnou rekli ze se jim to nevyplati, takhle to pusobi ze chteji proste vydelat. Jinak doporucuji si zjistit za co vsechno si jeste budou uctovat poplatky, uz jsem se setkala i s tim ze tu po nevestach chteli napr.poplatek za uskladneni a manipulaci s dortem (1000), svatebni zvyky: rozbiti talire a polevka s deravou lzici (500), za vyprani ubrusu, za prakovani pred hotelem, za pusteni klimatizace ( ne, nedelam si srandu), tak abyste pak nebyli nemile prekvapeni...
Odpovědět
A mate zaplacenou nejakou zalohu nebo smlouvu, kde jsou ujednane podminky? Nam se na miste take menil provozni, ktery byl z pocatku trosku mimo, ale nejak se to ujednanych sluzeb nedotklo. Na hlavu za raut cca od 16:00 do 4 do rana jsme meli za osobu 1500 bez tvrdeho alkoholu vse jsme meli nakalkulovane dopredu, i zaplacene, rano se jen douctoval tvrdy alkohol a jedna mala skoda..Jinak toho jidla mi prijde malo, meli jsme 76 dospelych 8 deti a jidla tak trojnasobek, pronajem jsme tez platili protoze to byl uzavreny resort. Jinak za sluzby jako manipulace dortu, uklid, obsluhu, organizaci , elektrinu nic. Vyzdobu jsme si delali sami, meli jsme akorat od nich svetelne retezy.Takze zalezi jestli to je nejake oblibene svatebni misto kde tyto vymeny zvladaji bez skody a nebo jen chteji na vas vydelat. Setkala sem se s tim ze kamaradka chtela mit svatbu v jedne restauraci v centru prahy, urcite by tam nechali utratu kolem 180 tis ale rekli ze se jim to nevyplati zavirat, tak dali ruce pryc.ja bych se mista jen tak nevzdala pokud mate sjednane ostatni dodavatele a tlacila na majitele.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?