Necháte si vyrobit kartičky "svatební menu" na stůl?

Ahojte holky, potřebuji radu..necháváte si vyrobit kartičky "svatební menu" na váš svatební stůl? Já pořád nevím, zda ano či ne. :-( a zda to dát před kažého hosta nebo jen pár menu rozprostřít po stole..
Odpovědět
Ahoj, kartičky si vyrábět nenecháme, za mě je to zbytečnost, bude nás málo a každý bude vědět co bude k jídlu. Navíc mi příjde že by mi to kazilo i celkový dojem nazdobené tabule, asi by se mi to nelíbilo. Je možné k nápojovému stolu dát nabídku pití, které budete hradit nebo nabízet, ale jinak je to zybtečnost - pro mě. V případě větší svatby, více chodů, 2 večeří apod. by to nemusel být špatný nápad.
Odpovědět
já si kartičky budu tisknout sama, ať mají hosté přehled co se bude jíst a hlavně kdy se to bude jíst (napíšu i čas ať ví, na kdy se mají připravit k podávání večeře...). Taky se rozhoduju mezi variantou "stojací", kdy postavím na stůl pár kartiček, a variantou "ležací", kdy bude mít každý kartičku s menu položenou na ubrousku na talířku. Náklady jsou minimální, strukturovaný papír + vlastní tiskárna.
Odpovědět
Profilova fotka
My svatební menu na stůl dávat nebudeme. Je nás jenom 18, každý ví, co se bude podávat a hlavně máme jenom polévku a hlavní chod, předkrm nebude žádný, takže by to bylo zbytečný...
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mit 7 kulatych stolu a na kazdy stul dame 2 menu - nebudeme mit uplne klasicke menu tak aby hoste vedeli co se podava. Navic to i hezky doplni vyzdobu a staci jich jen par, nemusi byt menu pro kazdeho hosta :-)
Odpovědět
My jsme si je doma dělali sami...dojem z tabule to určitě nekazilo...výzdoba byla jemná a decentní a všem se líbila...meníčka byly zasunutý v poskládaných ubrouscích před každým hostem...navíc jsme měli dva druhy jídel (druhý vegetariánský), tak aspoň každý věděl, jak je na tom...;-) http://www.beremese.cz/fotoblog/nika_... v ubrousku http://www.beremese.cz/fotoblog/nika_... tady si to čtou hosté, už vytažený z ubrousků...
Odpovědět
My jsme měli kulaté stoly a každý host dostal menu, kde byl oběd a to co bude na rautech, jelikož jsme měli ještě dvě večeře a pak každý host měl program dne, kde bylo napsané co a v kolik hodin bude, aby věděli co se kdy bude konat. dojem z tabule to nezkazilo, bylo to všechno laděné k sobě.
Odpovědět
Pokud si hosté vybírají menu předem (například já dám k oznámení informační dopis a vyzvu je, aby si z menu vybrali), tak se menu na stoly nedává. Pokud vybereš za ně a neví, co se bude podávat, tak se dává, ale nemusí být jedno na každého hosta...stačí i jedno doprostřed kulatého stolu....ne bo prostě nějak přiměřeně poházet po tabuli. Můžeš je postavit na tabuli v nějakém rámečku.
Odpovědět
aimirin: Tak to zní skvěle..my mame stul do pismene U, tak byc to videla tak, ze na jednu tu nohu dam tak 5 menicek..aby to bylo zhruba mezi 4 lidmi-2 a 2 naproti. To by šlo :-)Asi to tam jen tak položím. Ještě premyslim nad presnym obsahem,jelikoz budeme mit raut-tak dam jako prvni cast obed, vcerni raut-kde podrobne vypisu co bude k mani, Napoje-vypisu taktez, co mohou hoste po celou dobu pit a jako na zaver napisi Zabava-ze nam hraje takova a makova skupina..a popreji vsem prijemnou zabavu a dobrou chut :-) Neni to blbe? Asi si to vyrobim sama, koupim nejaky pekny papir a vytisknu doma..jaky je tak dobry papir? Diky moc za radu ;-)
Odpovědět
@silvinkas Já si to budu vyrábět sama - každý svatebčan bude mít vedle prostírání kartičku o vel. max A5 s rautovým menu a nápojovým lístkem (nápoje, které budeme hradit - seznam káv, čajů, vín, piv a takových napůl alko nápojů - Cider a Frisco...) Alespoň uvidí, co všechno mají a nebudou pořád zpovídat číšníky ;-)
Odpovědět
@silvinkas Není to blbý - to máme podobné :) Takže to blbé určitě není!!! :) Já dám jen každému jedno, ne několik dohromady, protože už vidím, jak se tam o to hádají... Jinak když chceš odpovědět dotyčnému, buď pod jeho příspěvkem klidni na "odpovědět", nebo když píšeš do příspěvku jeho jméno, dej před to @, jinak se tomu dotyčnému neukáže, že mu odpovídáš :-(
Odpovědět
Profilova fotka
můžeš taky nechat vytisknout menu na jeden větší papír treba A3 nebo A2 rozmer a vylepit jej pred vstupem na hostinu ;)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@punk Ahojky, už jsi vyráběla to menu? Takdy bych ho chtěla dělat, tak bych potřebovala inspiraci :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@silvinkas ahoj, my jsme menu dělat nechali.máme pro každého hosta .měli jsme z tiskarny male menu s obrazkem ženicha a nevěsty to jsem použila jako obal na menu a na pauzák jsem nechala menu natisknout a uvázala ho dovnitř stužkou barvy tabule. můžeš kouknout do mého alba, mám ho tam vyfocené jak to vypadá. budeme ho dávat každému hostovi i dětem jsem tam nechala natisknout dětské menu ;-)
Odpovědět
Ahojky holky, neřešíte některá, jak udělat tyto kartičky s menu na hostinu, kde na oběd bude užší kruh a večer přijdou ještě kamarádi? Jestli dát oběd i večerní raut nebo jen ten večerní raut... Zase je takový blbý, když budou ti, kteří dorazí až večer, číst, co jsme měli k obědu :-D Jak jste tohle řešily vy? Díky předem za jakékoli rady ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@hanulii Ahoj, my jsme měli oběd servírovaný, takže měl každý menu před sebou (viz foto). Po obědě si ho buď vzali nebo je číšníci uklidili spolu s ostatním nádobím a ubrusy, protože na stůl se položily mísy s rautem. K těm jsme vyrobili kartičky, aby každý věděl, co se kde skrývá, a nenabral si omylem něco, co nemá rád :-) Rautové stoly stály stranou a každý si mohl jídlo vzít do vedlejšího salónku, kde se konala večerní veselice :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hanulii já si taky myslím, že když máš raut, tak se menu na stůl nedává...max nějaké kartičky k jednotlivým jídlům, aby každý věděl, o co jde... Tištěné menu bych dávala jen k servírovaným jídlům. My nakonec menu tisknout necháme a jelikož máme večeři servírovanou, tak bude k ní
Odpovědět
Profilova fotka
My máme pětichodové menu a kartičky už mám nachystané, budu je dávat do kapsičky, která bude poskládaná z DUNI ubrousku, který bude na klín pro hosty. Když má někdo křenovou rolku, nudlovou polívku, svíčkovou a dort, tak bych to asi neřešila, ale naše menu si ani pořádně sama nepamatuju, tak proč bych ho měla jen psát do svatebních novin :-)
Odpovědět
@makovaapanenka @barbora_b @zoriazz Holky, díky moc ;) Tak nakonec jsme to vyřešili tak, že dáme menu jen k servírovanému obědu a pak už necháme na stolech v rámečcích jen nápojový lístek, vypisovat raut asi fakt nemá cenu :) Dííííky :)
Odpovědět
Profilova fotka
@hanulii ješt ěmě napadlo udělat prostě jednu velkou tabuli v místě hostiny pro všechny, kde napíšeš, co je v rautu....
Odpovědět
No, máme tam taková běžná, snadno rozpoznatelná jídla, tak necháme asi jen ten nápojový lístek :)
Odpovědět
Ahojky, taky jsem to řešila, nakonec jsme vymysleli, že dáme na stůl nápojový lístek, ať se nemusí pořád dokola všichni ptát, co je v nabídce. Koupila jsem dneska v ikei oboustranné stojací rámečky, jsou jednoduché, bílé, dají se přizdobit a nápojový lístek bude z obou stran, takže na něho všichni dobře uvidí. Máme stůl do U, pro 30 lidí na oběd, takže budou po dvou v bočních větvích a jeden na hlavním stole. Na odpoledne máme raut s normálníma věcma, jako řízek, guláš, mísy a tak, ten popisovat nebudu, ale nápojový lístek přesunu k rautu, aby bylo zas vidět, co je v nabídce (alkohol máme svůj a bude omezený výběr, tak ať je jasno co máme a co ne :D), nabídku penzionu co se týče nealka taky trochu zkrouhnem, ať si každý nevymýšlí ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?