Mobily na svatbě a focení

Ahoj holky, obracím se na vás s prosbou o názor. Žijeme v době mobilů a sociálních sítí. Hrozně nerada bych visela na Facebooku nebo Instagramu hodinu po obřadu. My vůbec nechceme, aby tam někdo fotil svým foťákem. Bude tam fotograf a fotky všem ráda předám. Nerada bych, aby existovala fotka že svatby, která se mi nelíbí a navíc se nerada fotím. Hostům to samozřejmě řekněme, ale ráda bych napsala prosbu do svatebních novin. Nenapadá vás něco? Řešili jste to někdo na svatbách? Díky
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravíčko, co tam napsat něco podobného, co říkají v divadlech? Pokud tedy chceš něco spíš na veselejší notu :)
Odpovědět
@hedwica Jojo, já chci, aby to vyznělo spíš vesele a ne jako buzerace. Co říkají v divadle? Já když byla párkrát v ND, tak to bylo jen strohé oznámení.
Odpovědět
Profilova fotka
Ne, ať si fotí, jak chtějí, věřím v soudnost našich svatebčanů.
Odpovědět
My jsme měli v průvodním dopise napsáno, že moc prosíme, aby fotografie či videa ze svatby hosté nesdileli na sociálních sítích, protože se jedná o intimní moment, který chceme sdilet jen s těmi nejbližšími. (A že máme profesionální fotografku a samozřejmě hostům veškeré fotografie poskytneme). Kupodivu opravdu všichni "poslechli" a ještě nám to i chválili, že to je dobrý nápad. Je mi vždycky mi líto jak vidím někde na FB nekvalitní (a nelichotive) fotky z mobilu s označením novomanželů v den svatby, když oni by si třeba přáli informovat jinou cestou a nebo vůbec. |-|
Odpovědět
@shigella Právě tohle se stalo kamarádce. Prostě jedna z hostů (paní kolem 40) to dala na fb, oba je označila a fotky hrůza. A to nebylo ve zlém, jen ji to spíš nenapadlo, že by to byl problém. Já na fb spíš nechodím a nic tam nesdílím a po našem soukromí nikomu nic není. Jojo, napsali jste to pěkně, podobným stylem to zkusím taky. :-) moc díky
Odpovědět
Mimochodem pro sichr doporučuji na FB zapnout funkci, při které musíte vždy odsouhlasit, že opravdu chcete být označení na fotce. Dokud neodsouhlasíte, fotka se na vašem profilu neobjeví.
Odpovědět
@hrabosska To já mám :-) ale když máš společně přátele, tak to vidí u autora a i tohle by mi vadilo
Odpovědět
@mikinkacs Jasně, já tomu rozumím, jen tohle je taková malá pojistka, která v případě "nouze" zachrání aspon něco :) a někdo to třeba nezná
Odpovědět
My naštěstí měli celkem normální hosty, kteří nejdřív poskytli fotky nám, ale kolegyni se mi nepodařilo zakázat, aby nafotila obřad a v pondělí v práci všem ukázala fotky... na jednu stranu asi její chyba, mohla si to užít, takhle si všichni mysleli, že máme dvě fotografky (a to se fakt neradi fotíme :D), na druhou stranu mě mrzelo, že když jsem se pak vrátila do práce ze svatební cesty, tak už to nikoho moc nezajímalo, protože fotky přece viděli... Ale souhlasím se zákazem sdílení, kamarádům jsem to taky zatrhla a nikdo s tím neměl problém :)
Odpovědět
@vkacka Tam nikdo z kolegů nebude, ale stačí bohatě, aby to vyfotil někdo jiný a dal to na net, to se ke kolegům dostane hned. Já se chci vyhnout všem amatérským fotkám :-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás jsem nic nezakázala. Byla jsem pak ráda, že mi semtam někdo ukázal pár fotek ze svatby, protože na profi fotky se čekalo dlouho. Na sociální sítě to ani nikoho nenapadlo dát a kdyby napadlo a vadilo by mi to, slušně poprosím, aby fotku dotyčný stáhl. Myslím, že je naopak fajn, když lidi fotí. Fotograf není všude a nemůže zachytit všechno a jsem za nemálo krásných fotek od hostů ráda, jinak bych vůbec spoustu situací prostě neměla...
Odpovědět
U nas to bude zakazane! Proste nechceme fotografie hostu na fotce,co drzi pred oblicejem mobil! A presne jak bylo receno,mnohe fotky z mobilu jsou nekvalitni. Vyradit s focenim se muzou jit do Zoo.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Mě by teda nenapadlo sdílet fotky z něčí svatby na fb, a ještě k tomu bez souhlasu, ..věřím že nikoho z našich kamarádů to nenapadne.. Ale jestli takové kamarády máte, asi bych to napsala do průvodního dopisu.
Odpovědět
My jsme do brožurky, kde jsou různé informace pro svatebčany o svatebním dni, a kterou budeme dávat k oznámení napsali: ,,Děkujeme, že náš den nebudete sdílet na žádných sociálních sítích.” Tak to snad všichni pochopí, protože máme v okolí dost kamarádů i příbuzenstva, kteří by na FB nebo Instagram klidně něco dali a vůbec se nás neptali.
Odpovědět
Tiež by sme radi obmedzili fotenie a natáčanie hosťami, hlavne preto, aby to "nezavadzalo" iným hosťom a fotografovi. Kamaratkinu svadbu som práve takto "sledovala" na tabletoch a mobiloch predo mnou. Bolo ich toľko, že mi zastreli výhľad a tak som nemala na výber, nakoľko som nechcela stáť v uličke počas obradu :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@makymark A ani sami sebe a své blízké nebudou moci fotit? Všichni určitě nechtějí suplovat fotografa, ale nějakou fotku sebe třeba na párty si snad pořídit mohou, ne?
Odpovědět
@pirek Tak fotit sebe můžou :-) Ale ne mě a mého muže., na to tam bude profík
Odpovědět
Prave dnes som videla na FB nazdielanu fotku spoluziacky z jej vcerajsej svadby a na fotke vyzera fakt hrozne (je to taka ta rozmazana momentka) . Mna by to naozaj velmi mrzelo. My chceme vsetkych poprosit aby hlavne cez obrad nikto nefotil, predsa len je to nasa chvilka. Po svadbe rada kazdemu dam fotku od fotografky.
Odpovědět
My měli: "Během svatebního obřadu prosím omezte fotografování na minimum a užijte si s námi naplno tento okamžik. O fotky se nám postarají profesionálové. :-)" Nikdo s tím neměl problém.
Odpovědět
@kaedr To je moc hezky napsané. Díky
Odpovědět
Mě spíš ani nejde o to, že to někdo bude sdílet. Ale spíš profesionál až bude fotit obřad a zachytí tam i lidi kolem jak mají v ruce mobily? To nechci..takže jsme to psali do pokynu pro hosty:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@luckadob U nas to bude stejne. Hlavne Dostane “kazani”babicka, behem obradu bude mit zakaz fotit. Chceme, aby si uzila obrad a ne kolem poskakovala s fotakem stale. Od toho bude profesional.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?