Množství cukroví a koláčků na stoly

Profilova fotka
Ahoj, mám trochu problémy s počítáním, kolik cukroví a kolik koláčků bude potřeba na svatbu na stoly. Na oběd nás bude asi 50 + 15 lidí večer (ale někteří z oběda určitě odejdou zase dřív). Někde jsem vyčetla, že by mělo stačit 5 ks koláčků a 5 ks cukroví na osobu na stůl (výslužky zvlášť). To dělá i s rezervou asi 400 ks koláčků a 400 ks cukroví. Zdá se mi to celkem slušné, ale budoucí švagrová (bývalá cukrářka) pořád vyhrožuje, že to bude málo, že mám počítat aspoň 1500 ks cukroví + koláče. Já ovšem po svatbě nehodlám jíst cukroví ještě půl roku. Byla jsem během posledních 2 let na mnoha svatbách a nikdy jsem tolik cukroví nikde nesnědla :-D vždycky mě víc táhl raut ;-) Co vy na to? Kolik budete mít cukroví a koláčů vy?
Odpovědět
My budeme mít na stolech koláčky počítame 5ks/os a minidezerty budou součástí rautu. Na stoly se pak dají tyčinky, brambůrky a ořísky. Nic víc tam nebude.
Odpovědět
Profilova fotka
@maximys Meli jsme 52 hostu od rana az do noci a na stolech se za cely den snedlo asi 350ks minizakusku a 800ks kolacku, plus 70ks cupcakes misto svatebniho dortu.. pocasi bylo ke konzumaci sladkeho spis privetive, protoze nebylo vedro a zadne jine dalsi sladke na rautu jsme nemeli (ovoce, cokofontana nebo neco podobneho)
Odpovědět
Profilova fotka
@maximys Podle mě je 1500 ks+ koláče pro takové množství lidí šíleně moc. Pro padesát lidí to připadá 30 kousků zákusků na jednoho! Těch pět kousků je podle mě akorát, pokud bude navíc dort a koláčky. Někdo třeba sní víc, ale někdo zas na sladké není, tak se to vyrovná. Já se tedy přiznám, že nevím, kolik jsme toho měli, ale bylo toho moc. Měli jsme (asi 35 lidí) 150 minidezertů, 100 zákusků, dort,koláčky. Pak domácí koláčky (kupované nebyly dobré, tak jsem pekla ještě své) a "zákusky"- rolády, košíčky, řezy... Maminky napekly víc než se původně počítalo. Počítali jsme, že něco zbyde a dáme výslužky (nedávali jsme před svatbou), ale zbylo toho opravdu hodně, hlavně chlapi byli spíš na maso.Zbylo opravdu dost, takže výslužky byly velké. Takže podle mě To množství stačí, pro klid duše můžeš vzít o pár kousků víc. Ale taky záleží, jak jsou zákusky a cukroví velké, klasických velkých zákusků stačí míň, droboučkého cukroví "jednohubka" víc. Já osobně jsem spíš pro větší výběr drobných kousků, člověk si vybere jaké a kolik chce, nezaplácne se jedním maxivětrníkem....
Odpovědět
Určitě záleží, jestli máte i dort, my měli i s dortem asi 3ks minizakusku na osobu a asi 5 ks kolacku.
Odpovědět
Profilova fotka
Dort určitě bude :-) jsem ráda, že jste mě uklidnily, protože ty počty mě děsily, navíc nic není zadarmo, že? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já už jsem to u nás dost zredukovala, ale stejně mi přijde, že toho budeme mít moc. Potvrzeno máme 37 dospělých a 5 dětí a budeme péct 400 koláčů (jsou ale spíš větší, takové moravské) plus cca 10 druhů zákusků po zhruba 60 ks plus jeden třípatrový lehký šlehačkový dort a jeden máslový jednopatrový. Výslužky jsme se nakonec rozhodli nedávat. Osobně si myslím, že nám toho víc než polovina zůstane, protože je toho prostě moc (už se vidim, jak sním za odpoledne 8 koláčů, 15 zákusků a kus dortu, když tam bude ještě grilování a obložené mísy atd)... ale jedna maminka cukrářka a druhá nadšená do jakéhokoli pečení - jsem hrdá, že jsem to snížila alespoň na toto. Jinak ze zkušeností svých na svatbách ostatních - víc než 5 ks sladkého a dort jsem nikde nesnědla.
Odpovědět
Jelikoz kazda pochazime z jineho kraje, jak je u vas velky svatebni kolacek? U nas se delaji mini,cca 2cmX2cm. Dekuji za vzkazy
Odpovědět
Profilova fotka
@sramkpa My budeme mít svatbu sice u Chlumce nad Cidlinou a já jsem z Prahy a přítel z HK, ale koláčky budeme mít klasické dvojctihodné a stříhané moravské :D V rodině se nám osvědčily více než ty malé. Velikost cca jako ty na přiloženém obrázku, průměr zhruba 4-5 cm :)
Odpovědět
Profilova fotka
Co máme zkušenost od nás z cukrárny ve Zdibech u Prahy, tak se většinou počítá 3 - 5 minidezertů na osobu a stejný počet svatebních koláčků na osobu. Co se týká svatebních koláčů, tak se objednávky dost liší, máme objednávky na svatbu pro 50 osob a nevěsta objednávala 10 kg koláčů, 200 minidezertů a svatební dort velikost cca 6 - 8 kg. Na druhou svatbu pro 80 osob máme teď objednávku jen 5 kg koláčů, ale 300 minidezertů a svatební dort jen pro úzkou rodinu do 4 kg.
Odpovědět
My budeme mít na osobu: kousek svatebního dortu, 4 svatební koláčky, 2 kremrole (koláčky a kremrole budou na stolech) plus 4 kousky ze sladkého koutku (makronka, perníčky, dortová lízátka, cupcake, cookies, panna cotta...nepočítáme na každého všechno, prostě od každého trochu, ať sladký koutek vypadá krásně :) ) Ještě dáme asi čokofontánu s jahodama. Myslím, že počet je úplně ideální. Možná trošku zůstane, ale v tom případě aspoň nabalíme zahraničním hostům na cestu domů ;)
Odpovědět
Profilova fotka
My na stolech nebudeme mít nic... Bude obřad, pak hostina pro všechny, po jídle krájení dortu (jako dezert), na stole s dortem bude cca 30 makronek a 15 cupcakes, nejaké koláčky a pár frgálů, potom bude raut rozdělený na dvě části (v 17 a v 19h). A na stolech nebude nic, žádné další pochutiny neplánujeme.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?