Mít na svatbě večeřu nebo švédské stoly?

Ahojky, přemýšlíme s rodičema, jestli máme nechat přichystat večeři nebo jen švédské stoly(na nich by byl i nějaký ten řízek, stehýnko atd.). Obřad máme v 11:30, před ním samozřejmě bude pohoštění, oběd je naplánovaný na 13:30. Můžete mě prosím někdo poradit? Díky za všechny příspěvky.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj petko, já bych byla pro švédské stoly. Naši pořád bojovali za teplé jídlo, my jsme ho nechtěli, tak jsme se shodli na kompromisu - teplé jídlo bylo, ale formou - pečené maso + chleba a dal si jen, ten, kdo opravdu chtěl. Kdyby nebylo, bohatě by stačily ty šévdské stoly, co jsme měli k tomu....hrozně moc toho stejně zbylo. Takže jestli máte oběd ve 13:30, stejně dříve než v 16 nedojíte (jídlo, dort, kávička...) a na to, aby v 18 bylo další jídlo asi lidi ani nepomyslí....takže já bych radila ty švédské stoly. Pokud Vám večer přijdou kamarádi, ani ty určitě švédskými stoly neurazíte ;-)
Odpovědět
Díky za typ Ivet. Já to našim taky pořád říkám, že je zbytečné dělat večeři. Snad se nějak dohodneme. Vždyť je to hlavně naše svatba. Jinak přeji hodně štěstí a lásky v životě
Odpovědět
Profilova fotka
suhlasim s ivet. my sme mali prvy chod normalne na tanieroch, ale druhy uz bol len ako svedske stoly s tym, ze boli aj teple jedla (rezen a grilovane kuracie stehienka). to je uplne idealne riesenie, lebo kto chce, si vezme a kto nema v tej chvili chut, tomu to nebude chladnut na tanieri, ale to pekne pocka v misach :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Petko, správně, je to hlavně Vaše svatba!! Takže pokud to tak chcete, určitě to udělejte. Je to vynikající řešení, kterým nikoho neurazíš a nikdo hlady trpět nebude :o) Přeju příjemné zařizování a hlavně nádherně prožitý ten Váš den :o)))
Odpovědět
Ahoj Petka. Ja som povodne tiez chcela svedske stoly ale nedalo sa dohodnut so svokrovcami - oni boli proti lebo sa bali ze bude malo jedla :-D Tak sme mali 4 obsluhovane chody a este kapustnicu...Samozrejme skoro nikto nevladal a vsetko sa vyhodilo...Mali sme minimalne o polovicu jedla navyse :-S Takze ja ti odporucam tiez radsej svedske stoly ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
lubko....u nás byli jediní, kdo měli strach, že bude málo jídla moji rodiče. Tak jsem jim řekla, že když jsou "takoví žrouti" :-D objednám jim tu teplou večeři jen pro ně....ale to by se asi styděli, tak ustoupili a dohodli jsme se na kompromisu :-D
Odpovědět
My taky neměli večeři, jen švédské stoly a hlavně - grilované prasátko, to vydalo za tři večeře ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My chystáme grilování a švédské stoly. Od každého něco, ať si každý človíček vybere ;-)
Odpovědět
petule, my jsme měli večeři pro všechny asi tak v šest a v devět pak švédské stoly... no ale my jsme pěkně rozpapaná rodinka :-D ;-) kostel byl v 10:30 a ten oběd někdy po jedné, nevím, neměla jsem hodinky :-D
Odpovědět
my taky budeme mít švédské stoly a něco na grilu,večeře jako taková nebude...
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít večeři - asi guláš. A pak švédské stoly..V jedenáct bude obřad a jídlo tak kolem půl jedné až jedné..Večeře tak kolem šesté .. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Uvažovala jsem nad tím a asi uděláme buď švédské stoly nebo nějaké uzené nebo grilované masíčko. Obřad máme ve 12, takže počítám, že se do restaurace dostaneme tak v půl druhé nebo ve dvě a po šesté se začnou scházet ostatní pozvaní. Takže tak nějak od té doby by to bylo k dispozici... No uvidíme...
Odpovědět
Článek se načítá
My planujeme jednu veceru pozostavajucu z troch chodov a potom neskor uz len svedske stoly. Boli sme na svadbe kde boli svedske stoly od zaciatku a bolo to skvele, kazdy si vybral co chcel, vsetci boli spokojni.
Odpovědět
Profilova fotka
my po skonceni obradu budeme mit studene i teple svedske stoly, mozna taky nejaky to prasatko uroznime.....mnam, nemela jsem odvahu ani naladu na to, abych vymyslela neco, co bude chutnat vsem
Odpovědět
To prasiatko to je skvele, mne by sa to tiez pacilo, ale to si treba asi najst niekoho kto to upecie a potom to len preniest do restiky. Alebo ako to riesite vy?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, my budeme mít také švédské stoly. Byla jsem na svtbě, kde byla normální večeře (řízek s bramborem) a ty lidi pak musely akorát nahánět aby jim to nevystydlo a v největší zábavě se šli navečeřet. Takhle se každý nají kdy bude mít pocit hladu a taky si vezme na co bude mít chuť.
Odpovědět
Profilova fotka
souhlas s nlenka!!!Mnohem lepší jsou švédské stoly...a petule99 nenech si do svatby od rodičů mluvit, pokud chcete švédské stoly, tak si je nechte udělat, je to vaše svatba, ne jejich!
Odpovědět
Nám nabízeli prasátko přímo v restauraci (měla velikou travnatou terasu, kde ho grilovali)- mělo to něco do sebe, když se otáčelo na rožni a když měl někdo chuť, odřízli mu kousek a bylo pořád teplé, takže vlastně teplá večeře, ale kdy měl kdo chuť :-D :-) Mělo 50 kg, bylo nás na něj 35 a ještě šílená hromada zbyla... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ono záleží i na časovém rozvrhnutí - myjsme měli oběd na 14:30 a pak asi na 18:30 první teplou večeři( guláš v chlebovém hrnci) a pak někdy po 8 nám nachystali bufet - grilovaného krocana, saláty a studenou kuchyni a asi jsme poněkud "žravá" rodina, protože se to skoro všechno snědlo a co zůstalo, jsme měli druhý den na snídani. A nijak nám to program nenarušilo -muzikanti se taky potřebovali posilnit jídlem ;-)
Odpovědět
Len, kolko to tak vyjde take prasiatko? Znie to uplne skvele, vazne o tom zacinam uvazovat. :-p
Odpovědět
Nás stálo včetně "obsluhy" 5000,- :-)
Odpovědět
Este jedna otazocka, sorry neviem si to celkom predstavit. A kde sa to pieklo? Niekde vonku na terase/zahrade?
Odpovědět
Hostinu jsme měli v kolibě u rybníka, která měla velikou terasu, trochu je to vidět i tady: http://www.beremese.cz/album/view.php... Ale myslím, že některé restaurace na to mají i prostor vevnitř, párkrát jsem to tu viděla v albech :-)
Odpovědět
Super fotka. Chudka Lida. ;-) Dakujem Len. Pozistujem u nas v hotely ci take nieco robia.
Odpovědět
Není zač, hosté si taky prasátko nemohli vynachválit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
len nám také nabízeli selátko, mě moc chutná a příteli ještě víc, ale já jsem asi divná, nějak jsem se blokla a představa, že je na naší svatbě napíchlé na rožni sele mi dělá zle...A to nejsem vegetariánka a maso mám ráda..jen to prostě nějak nemůžu skousnout, tak asi budou ty švédské stoly... :-N
Odpovědět
Já to beru, já mám takovéhle bloky na koně, jehňátka a křepeličky... :-S A švédské stoly jsou taky super (my měli taky salátové, ovocné, sýrové a šunkové mísy), vypadá to krásně, honosně, je tam takový výběr, že i ti nejmlsnější si něco najdou, a překvapivě na rozdíl od všech druhých a třetích večeří to zas tak moc nestojí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Díky len, já už si myslela, že jsem fakt nějaká divná...přítel by tím selátkem byl nadšen, ale já prostě nějak nemůžu...Vím, že by ho nezabili kvůli nám, ale prostě bych asi ten pocit z toho měla a to mi za to nestojí... =-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
u nas tiez vyhravaju svedske stoly a prasiatko :-) a napojovy stol bude obsluhovat barman so svojimi miesanymi napojmi a ohnovou barmanshow. ;-)
Odpovědět
My jsme měli (hlavně kvůli přání rodičů a tradici) oboje. Teplou večeři a potom také raut. Bylo to super, všichni snědli všechno, ale kdybych měla vybírat z jednoho, tak stoprocentně raut - ten je bezkonkurenční a každý si vybere co chce a kolik chce, navíc se může průběžně doplňovat, takže myslím, že je to ideální řešení. Měli jsme tam kombinace teplých i studených jídel, takže by to klidně mohlo nahradit teplou servírovanou večeři.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?