Mám psát celé jméno na jmenovku na svatební hostinu?

Ahoj holky,potřebovala bych poradit ohledně jmenovek na svatební hostinu....Mám tam psát celé jméno všechn nebo jen babička Jana,mamka Jana???Zní mi to trochu divně celé včetně přijmení ale zase mi můj nastavající tvrdí že to bude divný když tam budu psát samé teta,strejda....co myslíte?
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.beremese.cz/diskuse/tema/j... řešilo se to tady, tak tam zkus mrknout.
Odpovědět
Profilova fotka
@ally88 Ahojky a kolik plánujete hostů? My máme na oběd 25 lidí a příjmení nepíšu, přijde mi to takové neosobní, takže buď píšu např. "tatínek nevěsty" nebo pouze křestní jméno a u svědků máme jméno + označení svědek/svědkyně.
Odpovědět
Taky jsem na to myslela a budeme tam mít "Honza", no a protože Honzů bude víc, tak bude "Honza H.", "Honza Š."... U těch, co mají stejné jméno i příjmení (otec a syn), pak bude přídavek "st." a "ml."
Odpovědět
My jsme měli maminka nevěsty, teta Věra (potřebovala jsem rozlišit dva lidi stejného jména - strejda a kamarád) a u svědkyně jsem dala to svědkyně taky kvůli rozlišení... takže rodina s přívlastkama a ostatní (sourozenci a tak) jen jména ve tvaru, co používáme - Míra, Kuba a tak. No a ženich a nevěsta :)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme všechny krom nevěsty a ženicha jménem a příjmením. Je nás 35. Určitě se každý rychleji zorientuje, když uvidí jméno a příjmení, než když by se hledal podle křestního nebo přezdívky. Jen miroslavů tam budeme mít 5... to by byl fakt zmatek.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme na jmenovkách: u kamarádů, setřenic, bratranců, jejich protějšků, dětí atd. jen křestní jméno. Pokud tam je víc lidí se stejným jménem, máme iniciály příjmení - např. Renča P., strejdy a tety , které i takto oslovujeme, máme např. strejda Vašek (tím i odlišíme strejdu a bratránka se stejným jménem) atd., ale ty, kterým říkáme pouze jménem, máme také na jmenovce jen jménem, např. Evča. U svědků máme např. svědkyně Míša, u rodičů např. maminka nevěsty - již bez jména.
Odpovědět
nás bude 30 na hostině a budou to jen příbuzní a svědci je to bez kamarádá tak právě nevím ale asi by bylo nejlepší jen počáteční písmeno přijmení teda?Máme třeba tři Jirky a podobně,nebo bych tam mohla napsat i maminka nevěsty,tatínek ženicha...nebo se to nehodí?
Odpovědět
@ally88 Určitě to tak můžeš mít... Viděla jsem to tady u holek v albech, že to tak měly.
Odpovědět
kámoška to měla tak, že dala před místnost s hostinou tabuli a na ní bylo schéma stolu i se jmenovkama s celými jmény, aby lidi věděli kam si sednout a na stolech byly pak ještě jmenovky už jen s křestníma jménama, aby až na to bude člověk celou dobu koukat, aby si nepřipadal jak v práci na konferenci:-) No nevím co si o té tabuli před "hospodou" myslet...každopádně v případě tří jirků je to řešení:)
Odpovědět
přijde mi to hodně neosobní...vždycky jde vymyslet jak babičky + tetičky (teta Hana, babička Líba, babička pražská...atd) označit...psát jména a příjmení bys neměla zapomínat, že pokud je někdo akademického vzdělání, měl by mít u jména uveden i titul...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
myslíte, že jmenovky budou vypadat blbě, když z mé strany tam bude maminka Lenka, tatínek Roman a ze strany ženicha mamka Hanka, taťka Pavel :) Nemůžeme se dohodnout ženichovi přijde dětinské označení maminka a tatínek..mně to přijde lepší....poraďte prosím :)
Odpovědět
@veronikavy: my meli maminka nevěsty, tatínek nevěsty, maminka ženicha - mamka není moc slevnostní a vděčné ..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@miliiik právě taky mi to tak přijde... děkuji za odpověď :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?