Kulturák nebo restaurace - pro a proti

Ahoj holky, kde byste volili svatební hostinu - v kulturáku kde máte vše ve své režii nebo v restauraci kde máte míň starostí? My máme zabookovanou restauraci, protože se nechceme stresovat s tou organizací a zajišťování jídla atd., ale když vidím ty ceny za nealko v restauraci tak mi to připadá uplná škoda peněz a to samé samozřejmě za alkohol, protože chceme za hosty platit všechno. Je to spíš jen taková diskuze, kdo už máte po svatbě tak můžete přidat pro a proti. :)
Odpovědět
@wolfinkam My to máme ještě trochu jinak:) Máme hostinu ve školní jídelně, poskytnou nám prostory, uvaří nám, zajistí obsluhu i úklid. Můžeme si vzít cokoliv svého, takže veškeré nealko i alko budeme mít své. Cena mě celkem mile překvapila oběd pro cca 50 osob a raut zhruba pro 80 - 90 lidí plus režije (prostory, energie, obsluha, úklid atd.) nám napočítali na cca 30 000 Kč.
Odpovědět
My jsme měli také takový kompromis mezi tebou zmiňovanými možnostmi. Měli jsme pronajatý sál v obecním domě, kde je i restaurace a majitel vlastní cateringovou firmu. Bylo na nás, co od něj odebereme. Takže jsme měli vlastní alkohol a nealko (tvrdý a víno, džusy - podle mě skvělé, nakupovali jsme postupně v akcích, neplatili jsme korkovné...) K dispozici jsme měli pípu - odebrali jsme sudy piva a kofoly za nákupku, s tím jsme taky neměli starosti - bod plus. Jídlo zajišťovala restaurace, sladké(dorty, koláče, cukroví jsme měli vlastní. Zajistili nám i úklid po akci, výzdobu sbalili do krabic, my si to jen naložili a bylo. Sál jsme měli k dispozici od čtvrtka do neděle. Z mě nejlepší volba a ušetřeno spousta peněz!
Odpovědět
Tak kdybych se měla rozhodovat já, volila bych restauraci, protože kulturáky úplně nesnáším. Přijdou mi ošklivé a ponuré a ani milion balónků a mašličky to nezachrání. Takže já bych měla jasno, ale co se tak dívám kolem sebe, tak spoustě lidem kulturáky nevadí, záleží tedy na tom, jak moc vám estetika kulturáku vadí nebo nevadí.
Odpovědět
@simone5 Naprosto souhlasím! Kulturáky mi přijdou většinou (tak v 95%) opravdu hnusné a hostina v něm mi pak přijde strašně improvizační. Sama osobně za sebe to vnímám tak, že místo svatby dělá opravdu hodně a hostina v kulturáku to totálně zabije. A ty mašličky a pompomy a organza tomu nejenom nepomůžou, ale zabijou to ještě víc :-(. Za mě rozhodně restaurace, ať to má nějakou úroveň.
Odpovědět
Já jsem taky spíše pro restauraci. Pokud bych ale měla možnost nějakého hezkého sálu (jsou i takové :-) ), tak bych si alespoň zajistila catering s obsluhou. Veškeré jiné akce si režíruju ráda sama, baví mě to, ale svatbu jsem chtěla prožít hlavně v klidu a nechtěla nikoho z rodiny a přátel zatěžovat úkoly, aby si to užili i všichni mí blízcí. My měli svatbu v restauraci a byla jsem ráda, že nemusím řešit, jestli něco došlo, kde jsou zásoby a řešit jiné problémy, které mohou vzniknout. Záleží, kolik budete mít lidí a jak jsi organizačně zdatná. Já byla ráda, že to tentokrát zajistil někdo za mne a nemusela jsem nic, jen si užít manžela a vůbec celý den. Za ty peníze nám to určitě stálo
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, tak my jsme měli svatbu v hospodě se sálem. Takže o jídlo a pití jsme se vůbec nemuseli starat, o výzdobu taky nijak zvlášt, jen co jsme sami chtěli navíc. Alko jsme něco vzali od nich (špuntovné) pivo od nich a zbytek alko a víno jsme si dovezli svoje. Ano přiznávám, nebylo to moc přepychové a honosné, ale bohatě to stačilo :-) Především jsme potřebovali mít svatbu blízko bydliště, protože naši a brácha mají statek a brácha musel jet na chvíli večer poklidit a taky jsme chtěli místo, kde je dost prostoru, takže jsme moc možností neměli. Teda měli v okolí jsou hezké restaurace, ale prostorově nic moc velké, měli jsme cca 80 lidí, a prostě se mi nelíbí jak se rozjede zábava a hosté tančí hned vedle baru :-).
Odpovědět
My jsme měli pronajatou myslivnu, mnohé by tu nad ní asi ohrnuly nos, nebylo to nijak extra prostředí, ale stačilo bohatě a nakonec to vypadalo docela hezky. Měli jsme objednaný catering (oběd a večerní raut), pití vlastní. Kdybych měla na svatbu víc peněz, asi bych volila restauraci, ale tohle řešení bylo nakonec super a zpětně bych neměnila :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?