Krájet svatební dort s rodinou nebo večer s kamarády?

Profilova fotka
Holky, chtela jsem se zeptat jak to mate s krajenim dortu kdyz mate obed jen s rodinou na jinem miste nez vecerni oslavu pro kamarady. Dort krajet po obede s rodinou? Nebo az odpoledne s prateli? nebo mate 2 dorty k tomuto ucelu? :-D
Odpovědět
To záleží, jak dlouho chcete být s rodinou v místě oběda, aby byl tŕeba vůbec čas a místo v žaludku, dát si ještě dort. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja prave nevim, spis jak by se to asi hodilo vubec nemam tucha ... a porad nad tim premyslim :-D
Odpovědět
Nevím, jestli ta večerní oslava je jen pro kamarády, nebo jestli tam bude i rodina. Já bych klidně nechala udělat dva dorty, pokud to bude oddělené. Pokud by na večerní oslavě byla jak rodina, tak kamarádi, nechala bych asi krájení dortu na večer :)
Odpovědět
Profilova fotka
budou tam kamaradi i rodina (vecer) dekuju za prispevky. Takze to nebude nejak spolecensky nevhodne krajet tam nebo tam? myslela jsem taky ze bych to nechala az na odpoledne pro vsechny. Je mozna ze nekteri z rodiny pujdou po O dom, ale to uz je asi jejich vec nebo ne?
Odpovědět
V zari jsem byla kamardce na svatbe. Mela po obrade hostinu s rodinou a nasledne vecerni party - radina a pratele. Dort krajela az na vecerni party a myslim, ze to tak bylo akorat. Stejne by asi do sebe vetsina lidi hned po hostine dort nenatlacila :)
Odpovědět
Profilova fotka
@karol2014 myslim to taky tak nejak a mela ten dort rovnou az na tom miste vecerni hostiny? nebo ji zdobil i stul na obede?
Odpovědět
@evicka_zelvicka ahoj, ja bych ho rozkrojila az s prateli. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja vzdycky brala krajeni dortu spis jako zahajeni zabavy nez jako zaverecny chod obeda, takze ja jsem pro variantu nechat krajeni az na vecer :-) my jsme meli po obede pauzu behem ktere jsme se sli fotit a krajeni dortu prislo na radu az pozdeji, asi pul hodinky pred novomanzelskym tancem a zahajenim volne zabavy... na stolech byly kolacky a minizakusky, pokud chtel nekdo hned po obede kafe s necim sladkym.. co jsem zazila na svatbach, tak dort nakrojeny hned po obede mel dost casto za nasledek spoustu nedojezenych kousku, coz mi prijde ve vysledku skoda,
Odpovědět
My budeme mít oběd jen pro rodinu v místě obřadu a pak se budeme přesouvat na večerní zábavu do místa bydliště. A protože budeme mít profi fotografa jen na obřadě + hostině, tak chci dort po hostině - aby byl na "pěkných" fotkách. Večer už to bude uvolněné v motobaru s grilovaným prasátkem, tak by se tam ani moc "načančany" svatební dort nehodil :D
Odpovědět
@evicka_zelvicka Tak to uprimne nevim :) Na hostine jsem nebyla. Ale jestli muzu rict svuj nazor, tak ja bych ho nechala az na tu party. Na hostine vyzdobu urcite budes mit i tak a dortu taky neuskodi, kdyz ho nechate v lednicce. Zvlast jestli budes mit svatbu v lete :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já se rozhodla krájet dort až večer, až budou všichni pozvaní přítomni. 2 dorty, to by bylo asi blbé, protože pak by hrozně moc lidí, co dostalo k obědu mělo pocit, že teď je zas jejich šance a držkovali by, že třeba druhý dort je menší, kupovat dva obrovské je blbost, co pak s tím... navíc hned po obědě jsou většinou všichni nacpaní, mají koláčky a zákusky při ruce a dort pak často nesplní ani ůčel sladké tečky, protože ho do sebe každej cpe na sílu už po svíčkové
Odpovědět
Naši kamarádi na dvou svatbách teď krájeli dorty vždycky odpoledne, s rodinou, ke kávě a přátelé dostali večer, až přišli. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@martaveg jo to se mi libi, duik za nazor :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my budeme mit prave taky obed jinde nez vecerni zabavu tak zase ze bych ho ruzne prevazela? mohla bych ho nechat rovnou tam co bude zabava ale aby to nechybelo pak na stole u obeda jako ozdoba... ?
Odpovědět
Profilova fotka
A co třeba na obědě mít dort a pak na oslavě s přáteli mít jen nějaké sladké tečky jednohubky apod...? tak bych to asi řešila já :-)
Odpovědět
@evicka_zelvicka Stoly při obědě jsou už tak dost zaplněné talíři a skleničkami + nějakými ozdůbkami. Myslím, že když se před Vás dá svatební kytice ve váze, tak to bude stačit. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak jsem si myslela ze uz vim a jak tady kazda pisete neco a kazde ma neco do sebe tak uz zase nevim :-D
Odpovědět
Profilova fotka
taky přemýšlím, jak to vymyslím... uvidíme, na jak dlouho budeme mít fotografa. Chtěla bych, aby krájení bylo na těch "profi" fotkách. Uvažuju nad tím, že po obědě bychom krájeli jen vrchní patro (stejně budou všichni nacpaní a moc se toho nesní) a další patro dortu až v podvečer s kamarády.
Odpovědět
@martaveg a můžu se zeptat kdy jste měla krájení, tanec a raut? v tomto pořadí? a cca v kolik? házela jste i kyticí? a tu kdy?
Odpovědět
Profilova fotka
@michalusenka Obrad byl ve 13:00 (a to je jediny cas kterym jsem si jista, pak uz jsem na hodinky cely den nekoukla :-D), obed byl myslim od pul treti, pak jsme se sli fotit a k hostum se vratili tusim nekdy kolem kolem pul pate a behem chvilky uz se sel krejet dort, pak byla max. pulhodinku pauza pred nasim tancem, pak prisel svagr s prekvapkem (prevleceny jako klaun hral s hosty karty neboli vybiral prispevek na novomanzele) a fotografka zacla odchytavat hosty na foceni ve fotokoutku, behem toho se zacali plnit stoly na raut (odhadem nekdy mezi sestou a sedmou), kolem osme byl kouzelnik a vic uz planovano nebylo kytkou jsem nehazela
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahoj nevěsty, zeptám se, ty, které jste krájely dort až na začátek večerní zábavy - 17 nebo 18 hod., nebyli hosté již po pár pivech a vínech a třeba na dort už neměli chuť? Jde o rodinu, která bude na hostině. Váhám, zda podávat dort po obědě nebo až na začátek večerní zábavy. Po obědě jsou zase všichni najedení (ale zas budeme mít jen polévku a hlavní chod), tak pořád nevím... Pro hosty na večer bych zajistila jiné sladké na chuť...
Odpovědět
Profilova fotka
My máme vše na jednom místě rodina i přátelé po celou dobu. Dort budeme krájet po obědě jako dezert, aby si všichni ke kávě dali... Myslím že večer už na něj nebude chuť, bude raut a gril, takže pro naše účely je to lepší takhle. Ale když jsou různá místa a různí lidé, hůř se radí :D
Odpovědět
Profilova fotka
@kristynar taky to tak budeme mit..:)
Odpovědět
"Správně" se to prý dělá až na večer, když jsou přítomní všichni. Ale my to máme namyšlené také po obědě! PLUSY: 1. kvůli profi fotografovi, který tam v 17:00 (kdy přijde zbytek) už nebude. 2. po obědě se půjdeme fotit a uvedeme to tak, jako že ať si hosté mezitím dají kafe a dort. (nakrojíme,ochutnáme,zdekujeme se ;) a zbytek rozkráji svědkyně už za naší nepřítomnosti). MÍNUSY: když už bude nakrájený, tak ho neuvidí všichni v celé jeho kráse, což bude docela škoda :(
Odpovědět
Profilova fotka
Na hostině budeme mít jen 18 lidí včetně nás, takže mi přijde škoda krájet tam dort. Zbytku napíšeme, aby přijeli zhruba na 16. hodinu, právě na jeho krájení. Protože hostina bude tak ve 13:30, bude to tak akorát, aby lidem slehlo. Náš dort bude krásný a chuťově luxusní, je škoda, aby ho viděla jen nejužší rodina. Naservírovat kamarádům zbylá dvě patra bez klasického zakrojení mi přijde divné. Navíc se bojím, že by ho pak dost zbylo, protože na krájení se půjdou podívat a zůstanou na svůj "příděl", kdyby jen fasovali kus dortu, půlka by si pro něj třeba nepřišla. @deew Záleží, jak velké pijáky budeš na obědě mít, ti naši moc pít nebudou. Ale nemyslím si, že by se někdo zvládl za tu chvilku rozpít tak, aby už nechtěl dort.
Odpovědět
Profilova fotka
My budem mít dva dorty. Bez sladké obědové tečky by mě Moraváci ukamenovali (zvláště tchyně a babička) :-D Takže v rámci oběda se bude krájet menší, ten druhý bude větší a krájet se bude až s rautem večer.
Odpovědět
Ahojky nevěstinky :) my budeme krájet dort až na večerní hostině až budou všichni, po obědě většina lidí bude najezená a dort by do sebe stejně nenatlačili a co pak se zbytkem dortu ? Bude lepší ho nakrájet až večer pro všechny, dort se hned sní a bude to vyřešené :)
Odpovědět
My to máme taky po obědě s rodinou, pak se přesouváme jinam a tam vezmeme zbytek sebou. Budou tam i mini dezerty a hlavně někteří z rodiny už s námi pokračovat nebudou,takže nechceme aby o krájení dortu přišli.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme obřad i oslavu (kromě večerního programu "ať se mládí vydovádí") na jednom místě, budeme podle mého krájet po tanečku, který si zatančíme pěkně nabaštění po obědě... ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?