Krájení dortu

Ahoj prosím můžete mi poradit jak je to s krájením dortu? Vím že ho novomanželé krájí, ale není mi jasné jestli jenom kousek, aby prostě bylo že ho rozkrojí, a pak ho dokrájí restaurace, nebo krájí každému hostu ženich s nevěstou? Ptám se protože budeme mít skoro 70 lidí, tak ať vím jak si to zapsat do časového harmonogramu a ať v tom nemám guláš :) Děkuji
Odpovědět
Já bych řekla, že ve vašem případě postačí rozkrojit jen kousek, např. rodičům ...
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, záleží nejvíce na Vás, jak si to chcete udělat. Není na to žádný předpis, který by řekl, že ho musíte krájet celý Vy. Stačí pár kousků, nebo třeba jenom nakrojit a pak se domluvit s restaurací, aby to dodělali.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme ho jen jakože nakrojili skrz foto a pak se odnesl do chlaďáku a rozkrájel se hostům do výslužek, protože na naši svatbu bylo teplo a v ten den na to nebyla ani chuť ...
Odpovědět
Záleží, jak se domluvite s restaurací. My jsme určitě nechtěli rozkrajovat celý dort, to bychom se akorát umazali a dort polamali. Rozkrajeli jsme vrchní patro (4 porce) a pak ho odnesl personál, rozkrajel a roznosil hostům :-) @coufi taky jsme měli horko, ale díky tomu, že byl dort chladný, ho všichni uvítali. Krém byl jako cokoladova zmrzlina, jedla ho i moje mamka, co jinak Dorty nejí vůbec :-D
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme krájeli pro všechny, ale měli jsme hostinu s menším počtem hostů :o).
Odpovědět
@lluucc My jsme krájeli pro všechny,teda já krájela a manžel podával talířky. Sice to byl mazec,na naší svatbu bylo horko,a my měli obrovský 3patrový dort,takže to krájení bylo obtížný,a já byla dost upatlaná od krému,mi všichni hosti dávali svoje ubrousky na utření...ale zas u toho byla sranda :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Vyzkoušejte naši lopatku na dort s Vaším nápisem. Více na mém webu
Odpovědět
@lluucc vsem rozhodne ne, ale nekde jsme vycetli, ze mame nakrajet a nevesta roznest obema rodicum a svedkum...potom dal uz kraji restaurace....my to meli jednodhssi v tom, ze jsme nemeli klasický dort, ale kosticky...pouze jsme rozkrajeli horni pstro.
Odpovědět
@lluucc Záleží na vás, jak budete chtít. Jen bych doporučila (z vlastní zkušenosti) se předem s restaurací či obsluhou domluvit! My jsme nějak automaticky předpokládali, a dosud jsme to tak na všech svatbách viděli, že nevěsta s ženichem dort pouze nakrojí, případně ukrojí kousky pro rodiče, a zbytek rozkrájí a roznese personál restaurace. Jenže obsluha to viděla jinak, prý si dort musíme rozkrájet i roznést sami. Prosili jsme je tedy alespoň o rozdání nakrájených porcí hostům, ale také jsme neuspěli, takže jsme museli krájet i roznášet dort sami. Bylo nás celkem zhruba 50, takže to docela trvalo... Jinak restaurace super, všechno perfektní od domluvy s vedoucí přes výzdobu až po jídlo, ale tímhle nás trochu naštvali.
Odpovědět
Všem moc děkuji za odpovědi a rady :) Nejspíš to nakrojíme jen nejbližším a pak se domluvíme s restaurací, ať zbytek dokrájí a roznese. Ještě jedno moc děkuji, jsou to detaily, ale právě v těch se moc neorientuju :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?