Koutek zábavy na hostině

Holky, co vše budete mít nebo jste měly v koutku zábavy na hostině? Svatební strom bych chtěla, ale dál nevím co? Kartičky s radami do manželství, možná nějakou křížovku svatební?? Děkuju za rady.
Odpovědět
Profilova fotka
@petulkkab Ze zkušenosti vlastní a z několika dalších svateb... Na přehnanou přípravu 'koutku zábavy', což mezi námi, zní fakt blbě, se vykašli. Na svatbě nemá být zábavný jen koutek, má být zábavná celá. Jasně, upomínka hostů ve formě nějakýho stromu je dneska asi standard, ale sama si řekni, budeš si to pak doma vážně věšet na zeď? Jak dlouho na to budeš chtít koukat? Nebude lepší kniha hostů, kam ti budou moct rovnou i něco napsat než jen obtisknout palec, jako kdyby se ani jeden z nich neuměl podepsat? Kartičky s radami by se tímto eliminovaly. Navíc by mi teda jako hostu přišlo hloupý hned z kraje někomu 'radit', jak má co v životě dělat. A hlavně ti hosté už napsali svá blahopřání a třeba i rady do papírových přání, které se ze zvyku novomanželům dávají. Na jedné svatbě jsme psali na kartičky, co bychom třeba s novomanželi v příštím roce podnikli. To mi přijde trochu veselejší a nabízí se značná míra invence hostů. Málo využívaný byl na mnoha svatbách třeba i fotokoutek, protože ti lidé se baví mezi sebou, nepotřebují berličky, je to tak nějak přirozené. Být tebou, spíš bych popřemýšlela pár týdnů dopředu podle předpovědi počasí, jak hosty v horkém srpnu občerstvit, pro děti třeba nějaké vodní blbnutí, klidně i pro dospělé, jestli ten srpen bude vypadat jako ten letošní, popřípadě, jak hosty udržet v suchu a pohodě, kdyby pršelo.
Odpovědět
já vidím ztady "spešl" věci asi takhle: budeme mít 5 dětí asi ve věku pár měsíců - 4 roky, pro ty starší chci od někoho půjčit trampolínu (máme tam velký venkovní areál), dám jim tam nějaké deky a na ně třeba stavebnici, autíčka, ... taky to vidím na nějaký malý stoleček s papíry a pastelkami na malování, možná i nějakou tu plastelínu,... jsem učitelka, takže tohle není problém a něco vymyslím, aby malí byli v pohodě. :) pro toho několika měsíčního (ještě není na světě) chci taky nějaké zázemí ve formě místa, kde si bude moct maminka přebalit, v klidu nakojit,... pro svatebčany chci hlavně, aby měli pořád kde si sednout a to nejlépe ve stínu (když vznikne nějaké čekání), aby měli pořád při ruce pití a nějaké malé občerstvení... zábavu podle mě dobře obstará kvalitní dj nebo koordinátorka nebo svěděk, my si půjčíme polaroid a chceme, aby nám svatebčani lepily fotky s nějakým vtipným komentářem do knihy vzpomínek, taky se mi líbí vzkazy v láhvi, kdy jednu otevřeme rok po svatbě a jednu za 10 let... no a nějaké svatební hry (třeba kvízú, ale s těmi hrami bych to nějak nepřeháněla, každej na to není. :)
Odpovědět
já to vidím asi takhle: budeme mít 5 dětí asi ve věku pár měsíců - 4 roky, pro ty starší chci od někoho půjčit trampolínu (máme tam velký venkovní areál), dám jim tam nějaké deky a na ně třeba stavebnici, autíčka, ... taky to vidím na nějaký malý stoleček s papíry a pastelkami na malování, možná i nějakou tu plastelínu,... jsem učitelka, takže tohle není problém a něco vymyslím, aby malí byli v pohodě. :) pro toho několika měsíčního (ještě není na světě) chci taky nějaké zázemí ve formě místa, kde si bude moct maminka přebalit, v klidu nakojit,... pro svatebčany chci hlavně, aby měli pořád kde si sednout a to nejlépe ve stínu (když vznikne nějaké čekání), aby měli pořád při ruce pití a nějaké malé občerstvení... zábavu podle mě dobře obstará kvalitní dj nebo koordinátorka nebo svěděk, my si půjčíme polaroid a chceme, aby nám svatebčani lepily fotky s nějakým vtipným komentářem do knihy vzpomínek, taky se mi líbí vzkazy v láhvi, kdy jednu otevřeme rok po svatbě a jednu za 10 let... no a nějaké svatební hry (třeba kvízú, ale s těmi hrami bych to nějak nepřeháněla, každej na to není. :)
Odpovědět
jo a ještě svatební noviny se mi líbí, tak ty mám taky. :)
Odpovědět
Využili jsme pár takových věcí jen na dobu, kdy jsme se byli fotit. A konkrétně svatební noviny a foťák Instax mini. Hosté nám pak fotku vlepili do svatební knihy a připsali, co chtěli.
Odpovědět
My jsme v koutku měli ten strom na otiskání prstů, pak kartičky na rady do manželství, ale tam nám napsalo asi 5 lidí. Pak tam byly cedulky do fotokoutku a pastelky a papíry pro děcka. Omalovánky jsem zapomněla, chtěla jsem vzít i nějaké pexeso nebo malé puzzle. Nakonec ty pastelky ani papíry děti nevyužili myslím. Vyšlo nám počasí a tak byli venku na prolejzačkách, hrály si s míčem a tak. A večer byly všechny děti na parketu, běhaly mezi námí, hrály mašinku a tak. To je bavilo asi nejvíc :)
Odpovědět
meli jsme strom a fotokoutek, pro deti pak omalovanky a puzzle ale myslim ze nikdo nevyuzil, deti nejvice zabavil pes :) vecer se hral beerpong a ten mel teda obrovskej uspech u vsech dospelych :-D pak v noci jsme jeste hrali svatebni kocar ale to uz skosro nikdo o sobe nevedel :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlas s Amazonkou, mám za sebou přes desítku svateb a spousta z těchle zábav se nevyužije - pouze když se hosté opravdu moc nudí (např při dlouhém focení) , což asi nechcete. Lepší je mít svatbu zábavnou celou. Navíc po více svatbách se toto prostě omrzí. Pořád ty samé stromy, vtipné tomboly, stejné svatební noviny, instax... My měli knihu rad do manželství, kterou z vlastní iniciativy udělala svědkyně a vůbec se nenaplnila. Hodně si lidi zablbli ve fotokoutku, ale byl to pořádný fotokout se samospouštěcím mechanismem, obrazovkou, s parukama, kloubouky, brýlemi a ne takový ty rádobyvtipný serepetičky na špejli a instax. Jinak jsme měli akorát místo pro děti s hrama a pro dospělé nic a užili si to všichni výborně.
Odpovědět
My budeme mít celkem 45 lidí,z toho 8 dětí. Pro děti budu mít omalovánky a pastelky a snad i trampolínu. Pro dospělé svatební noviny, instax a strom - strom jsem připravila na čtvrtku,kterou vlepím do knihy vzpomínek,kam se budou vlepovat i fotky z istaxu a po svatbě je dolepím fotkami od profíka, případně přáními. Je mi jasný, že bych ten strom asi nevyvěsila,ale ráda si založím a prohlídnu takovou komplexní knihu vzpomínek. Svatební noviny jsou na dobu,kdy se budeme fotit. A pak mám ještě rok s novomanžely- inspirace od jedné nevěsty tady, že my budeme dávat společné zážitky výhercům, abychom se s hosty měli možnost vidět i jinak (někdy je to komplikovanejší). A protože máme v našich rodinách první svatbu snad po 15 letech, věřím, že všechno tohle bude pro hosty opravdu překvápko a že si to užijeme! 😃
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?