Kolik pití se vypilo na vaší svatbě?

Ahoj, se snoubencem jsme právě ve fázi výběru restaurace a porovnáváme i ceny pití. Pokud už jste měly svatbu, kolik pití (alko i nealko) se vypilo? Pokud svatbu chystáte, s jakým objemem počítáte? Díky moc za odpovědi, rady a tipy :). M.
Odpovědět
K pitivu - záleží, jestli jsou hosté spíš pivaři nebo vínaři nebo jdou i do tvrdého, ale my jsme tvrdý neměli, protože je zbytečně drahý a je spíš na ostudu. Nakonec se tak objevily 2 flašky slivovice, které rozlívali jen určití lidé a stačilo to. My ti lidi znali a věděli, kolik toho za dobu strávenou na hostině můžou vypít, plus si dali ještě rezervu. Na cca 100 lidí jsme měli 50+50litrů vína (20+30 nám zbylo) a asi 4 KEGy (50l) piva, přičemž neotevřené KEGy jsme pak mohli vrátit-to není vůbec špatné mít toho raději víc a pak mít možnost to vrátit-to samé s vínem a tvrdým-na akcích u nás to tak děláme, že se domluvíme s dodavatelem a nerozdělané flašky nebo krabice či KEGy vrátíme a on nám vrátí peníze... http://svoji.zde.cz
Odpovědět
Profilova fotka
@kytaras to je dobrá varianta, objednat toho více a domluvit se, že neotevřené se dá vrátit. Myslím, že toto není problém v případě, kdy se neobjednává nic speciálního, ale to co restaurace běžně nabízí a může si to tudíž pak nechat. Taky plánujeme víno a pivo, tvrdý ne :-). Tak se alespoň trochu orientuju v množství
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky my měli 80 hostů, vypilo se asi 10 l slivovice, 2 l ostatního tvrdého alkoholu- jagermeister, tulamorka, fernet, 9 láhví sektu na přípitek, 22 lahví vína,asi 40 l vody 230 piv, 10 l džusů, mimo to ještě asi 20 kofol a jiného nealka. A to v době od 13.00- 5.00 do rána.
Odpovědět
tak my svatbu teprve mít budem,ale máme to domluvený,že neotevřený alkohol můžem vrátit ;-)
Odpovědět
my sme ratali flasu vina na cloveka, pol flase ostreho na clvoeka a dve mineralky. vsetko sme si to zadovazli sami, lebo cez restiku by sme skrachovali. no viem, ze nie kazda rest. to dovoli.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jen za pití nevím úplně přesnou částku, ale drželi jsme se rady, že se má počítat 1000,-Kč / na hlavu za jídlo i pití (alko i nealko) a vyšlo nám to tak i s pár lahvemi tvrdýho. Největší částka bývá kupodivu za nealko (mixování s panáky, řidiči, děti, kojící a těhotné...apod.). Nás jen trochu nemile překvapilo, že jsem byli domluvení na korýtko s ledem, kam se dá cca 5-6 flašek tvrdýho (Becherovka, Fernet, Zelená...apod.), který pak zaplatíme a lidi se můžou obsloužit sami. Bohužel jsme nepočítali, že nám naúčtujou panáky - tzn. že jsme za jednu láhev zelený dali třeba tisícovku, páč to množství rozpočítali na jednotlivý panáky. To bylo podle mě hulvátský....ale stejně jsme se díky bohu vešli do částky, se kterou jsme počítali...
Odpovědět
Profilova fotka
@mystiq Zkus se inspirovat v těchto tématech: http://www.beremese.cz/diskuse/svateb..., http://www.beremese.cz/diskuse/svateb..., http://www.beremese.cz/diskuse/svateb..., http://www.beremese.cz/diskuse/jine-s.... Jinak my jsme měli na svatbě 32 osob na hostinu a dalších deset na raut, byli tam i děti, kojící matky a abstinenti a vypilo se toho tolik (rok 2011 v Praze): Balená voda 11 x 0,33 l / 22 Kč, mattoni grand 1 x 0,75 l / 60 Kč, pivo 10° 59 x 0,5 l / 25 Kč, martini dry jako přípitek před hostinou 24 x 0,1 l / 55 Kč, rychlé špunty 1 x 0,75 l / 125 Kč, tonic 12 x 0,25 l / 30 Kč, fanta 17 x 0,2 l / 30 Kč, džus Jupi 27 x 0,2 l / 30 Kč, coca-cola 65 x 0,2 l / 30 Kč, vinea 50 x 0,25 l / 30, orangina 6 x 0,25 l / 30 Kč, kofola 7 x 0,33 l / 30 Kč, ledový čaj 13 x 0,2 l / 30 Kč, ginger 7 x 0,25 l / 30 Kč, sprite 18 x 0,2 l / 30 Kč, espresso 30 x 30 Kč, capuccino 2 x 35 Kč, káva bez kofeinu 1 x 30 Kč, latté 4 x 40 Kč, pivo 11° 2 x 0,5 l / 25 Kč, pivo 12° 48 x 0,5 l / 35 Kč, pivo 12° 6 x 0,3 l / 21 Kč, pivo 10° 5 x 0,3 l / 15 Kč, birell 6 x 0,33 l / 30 Kč, rozlévané červené víno 8 x 0,1 l / 25 Kč, rozlévané bílé víno 6 x 0,1 l / 25 Kč, granini 1 x 0,2 l / 40 Kč, mattoni 3 x 0,33 l / 22 Kč, červené víno 8 x 0,75 l /170 Kč, bílé víno 15 x 0,75 l / 170 Kč. Žádný alkohol jsme si nesměli donést vlastní, zadarmo jsme měli vodu s citrónem a ledem ve džbáncích.
Odpovědět
@makovaapanenka pěkná pálka za to nealko, to snad každý vypil 7 lahví (mimo piva a vína)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,tak my budeme mít svatbu v srpnu a většina je vínová,ale pivaři se taky najdou. A jsme domluvení s restaurací zatím,že máme 10 l červeného vína, 10 l bílého a až se to vypije,tak nám to restaurace oznámí,abychom věděli,že se už vypilo 20 l vína a pak přikoupíme u nich. Pak jsme objednali u nich 3 láhve tvrdého alkoholu ( myslela jsem,že budeme platit za láhev jako takovou,ale v kalkulaci nám to pěkně rozepsali na panáky,takže láhev vyjde o dost dráž) ,ale nechali jsme to být s tím,že až se ty 3 láhve vypijí,tak pak si každý tvrdý alkohol zaplatí sám. No a pak máme v kalkulaci 100 ks nealko ,tak uvidíme,jestli se do toho vlezeme nebo ne. Budeme mít 33 lidí a večer o 4 více. Z toho 6 dětí a 8 lidí,co vůbec nepijí alkohol,takže čítáme,že si dají jednu sklenici vína nebo jedno pivo a pak jen nealko.
Odpovědět
@makovaapanenka kolik to prosím bylo komplet za to všechno pití? jestli máš tu cenou spočitanou, se v tom při počítání nějak ztrácím, plánujeme podobný počet lidí a také všechno pití jen z restaurace, tak by mi to pomohlo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@majanax Tak jsem si to spočítala, je to asi 52 litrů nealka, celkem jsme měli 46 osob, takže to vychází na něco málo přes jeden litr na osobu, to zase není tak moc, když tam někteří byli už od jedné a slavilo se do půl druhé v noci. Bylo strašné vedro, hodně nám pomohly ty džbánky s vodou, doporučuju zkusit si je vyjednat, jinak bychom se asi nedoplatili. @flowerbl Vychází mi to na 11 226 Kč, ale podotýkám, že to jsou pražské ceny z roku 2011.
Odpovědět
@makovaapanenka neřekla bych, že jsou ceny pražské, ceny jsou normální jako jinde v ČR. Když si člověk spočítá, že cena coly je 150,- Kč za litr tak je to na mrtvici když v obchodě koupíš 2l třeba za 30,- Tuším, že se tady ty džbány minuly účinkem. Byla jsem na oslavě kde také byly a téměř nikdo už si neobjednal jiné nealko.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@majanax Špatně jsem se vyjádřila, spíše jsem měla říct, že se jedná o ceny účtované pražskou restaurací, aby měly ostatní nevěsty představu. Samozřejmě si dokážu představit nižší i vyšší. Co se týče nealka, měli jsme tam i děti, které si rády dají džus nebo colu a voda jim moc nejede. Já osobně jsem si však žádné nealko právě kromě té vody ze džbánku nedávala a moje kamarádky taktéž :-) Bohužel však byl problém s personálem, nedoplňovali džbánky na stůl, jak jsme si domluvili, hosté si museli často chodit sami a chápu, že když na nápojovém stolku stály džusy, tak někteří sáhli po nich, než by se museli doprošovat... Ovšem neschopný personál je kapitola sama pro sebe, která patří do jiné diskuze, však jsme také druhý den požadovali slevu.
Odpovědět
Profilova fotka
U nás jsme pití nijak nebrzdili a vyšplhalo se to zhruba na 600,-Kč za osobu. To jsem ale zpětně pak koukal, že se pila i 7-hvězdičková metaxa a podobný věci, točila se jen Plzeň. Myslím, že by se dalo udělat i o třetinu levněji, pokud se nastaví třeba časové omezení na nalévání tvrdého apod. (když jsme odešli cca. v půl druhé, ještě přes dvě hodiny jsme nechali barmanky nalévat, aby kamarádi popili)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?