Kolik místa u svatební tabule zabere jeden člověk?

Ahoj nevěsty, mám takový hloupý dotaz :-N Nevíte, kolik místa na osobu je potřeba u svatební tabule? Máme hostinu v místnosti, která není úplně největší, takže teď přemýšlíme, jak uspořádat stoly, aby se tam všichni vešli. Někde jsem četla, že mám počítat s 85 cm na osobu, ale když jsem si to odměřila doma u stolu, přišlo mi to zbytečně moc (navíc kdybychom se touhle radou měli řídit, musíme třetinu hostů nechat stát nebo už fakt nevím, kam bychom je posadili :-D ) Co myslíte, kolik je minimum pro jednoho hosta? díky moc :-)
Odpovědět
Myslím, že by ti pomohla kniha Neufert. Je to pomůcka pro navrhování, najdeš tam jak rozměry pro stolovací prostor jednoho člověka, tak i spoustu dalších rozměrů, které ti můžou pomoci. Doporučuji ty rozměry alespoň přibližně dodržet, menší už jsou vážně stísněné.
Odpovědět
Díky za tip :-) Takže myslíš, že bych jim měla nechat opravdu těch 85 cm? mně to pořád přijde nějak moc :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@yvein mě to přijde tak akorát. Není nic horšího, když jsem někde hostem a nemám prostor na krájení, protože do mě loktem šťouchá člověk co sedí vedle mě jen proto, že hostitelé nenechali dost místa. Jelikož já sama krájím levou rukou a vidličku držím v pravé, tak to pociťuju dost. Mimochodem v rodině máme další dva takové lidi, co drží příbor opačně a mimo rodinu znám ještě dalšího takového člověka. Takže těch lidí chodí po zemi hodně, a to je pak peklo při krájení, když je málo místa. Asi bych taky nevydržela takhle sedět x hodin. Ale pokud plánujete jen raut, tak je to OK a i míň než 85 cm by mělo být v pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
@yvein podle Neuferta je cca 625 mm
Odpovědět
děkuju za názory, my bychom taky chtěli hostům nechat co nejvíc místa, takže ještě uvažujeme, že bychom to kdyžtak vyřešili kulatými samostatnými stoly, ty jsou malinko skladnější než klasické účko ;-) Ale těch 625 mm mě celkem uklidnilo :-D
Odpovědět
@yvein ono rozmerit si to je sice fajn... ale jsi si jista ze ti to vychazi? mit to rozmerene po 60 cm s tim ze kazdej treti ma mezi nohama strcenou nohy od stolu je asi k nicemu... tak pokud nemas nejake zazracne stoly s nastavitelnou delkou tak se stejne asi budes muset ridit tim kolik zidli se k jednomu stolu vejde ne? :-)
Odpovědět
Ahoj, to je pravda, většinou se tam buď vlezou dva lidi a mají místa, že by u toho mohli hrát na housle, nebo tam narveš tři a je to tak tak :-D proto mě taky zajímá, jestli by to po těch třech bylo už nesnesitelné nebo ještě ok. V nejhorším budu mít nohu od stolu mezi nohama já :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
nohy od stolu mezi nohama jsou věc druhá... Podle mě ale kulaté stoly zaberou víc prostoru než účko
Odpovědět
Profilova fotka
@yvein u kulatého stolu je to dobré, nás bylo 9 mladých u stolu a musím říct, že jsem měla dost místa a to jsem seděla u bratra který je levák ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@gabi_blazek Kulaté stoly víc prostoru potřebují, proto my bude mít účko...přítel se na mě díval divně, když jsem mu řekla že můžou být i kulaté stoly, ale my jsme i na místo odkázání jenom na účko a nevadí mi to :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?