Kolik máte na svatbě vína na jednu osobu?

Profilova fotka
Kolik pocitate, ze se vypije vina na dospelou osobu? Vim, ze je lepsi mit vic nez min, ale to chce muj pritel se mi zda moc. On chce 40flasek sampusu, 100 flasek bileho a 50 flasek cervenoho. Budeme mit 70 dospelych hostu, pit se bude od 15h az do rana. I tak se mi to zda strasne moc. Kolik planujete vy?
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle přece záleží na vašich hostech... Jestli jsou vinaři, jestli kromě vína budou pít i něco jiného atd.
Odpovědět
Profilova fotka
To mi také přijde moc. Počítala bych tak lahev vína na osobu + třeba ten šampus. Ale 100 lahví vína dohromady by stačit mělo. Si myslím, že i zbyde. Aspoň budete mít pak co pít. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jak už tu bylo řečeno, záleží taky na tom, zda bude k pití i jiné alko (hlavně pivo, případně i tvrdý...). Ale v každém případě mi toto množství přijde hodně přehnané. Asi bych dala stejně bílého jako červeného (nezkoumala jsem, zda naši hosté pijou červené nebo bílé, ale řekla bych, že to bude vyrovnané, případně červené vede) Toho šampusu mi to přijde taky strašně moc. Bych to viděla tak na 20 flašek šampusu (max 25), 40 flašek červeného a 40 bílého. A určitě i nějaké to pivo!
Odpovědět
tak záleží na tom, jak moc vaši hosté pijou a jestli bude i něco dalšího...pokud jen víno a už takhle od odpoledne až do rána, tak soudě podle mých hostů, tak by byla flaška na osobu fakt málo...spíš jedna a půl až dvě...ono se to nezdá, ale takhle za celý den, to je nic...z toho ani nikdo nemusí být opilý,a ani v náladě, fakt se to nezdá.
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím, že hodně záleží, kolik hosté pijí a jestli máte i něco jiného, tím myslím především pivo nebo máte v plánu míchat tvrdé s nealkem. Pokud to nejsou šílení násosci a budete mít i něco jiného, tak bych počítala maximálně litr vína na osobu tzn. tak asi láhev a půl na osobu, takže klidně 100 vín stačí (musíš vědět, že se tam najdou i takoví, co vypijí tak dvě deci vína) a láhev šampusu na 4 lidi, víc mi přijde naprosto přehnané. :-) Já osobně znám hlavně lidi, co vypijí nejvíce láhev vína, když pijí víc, tak za chvíli leží pod stolem. Jo a ten šampus hrozně opíjí, každý si dá tak skleničku nebo dvě, bublinky lezou do hlavy... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít 70-80 hostů a krom tří a půl sudů piva budeme mít 70l vína (různě namixované druhy). Počítáme s tím, že co zbyde, dá se jako výslužka :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, afterparty máme ve vinném sklípku - bude nás 40 a bude se pít převážně víno, ale bude i bečka piva. Náš sklepmistr - kamarád nám bude flaškovat 80 lahví po 0,7 l. V případě, že něco zbyde, dovezeme známým, co nebyli na party, označené jak jinak než svatebními etiketami.....
Odpovědět
Holky jak to tu čtu, tak doufám, že mi nic nepochybí :) Ale pro 30 lidí (4 děti) máme v úmyslu koupit 4x metaxa 6x vodka 42 6x víno bílé a 6x víno červené s tím že pivo si bude moct dát každý v restauraci... Zdá se vám to hodně nebo málo???? U nás není až tak moc pijáků tedy určo - budeme mít tam 5 starších lidí, takže ty nepočítám že stáhnout celou flašku něčeho... A pak mladicí a 40+-letí takže si myslím že ženské budou pít víno a chlapy pivo a metaxu...
Odpovědět
My máme večerní akci v kulturním domě a veškeré pití si kupujem sami. Jsme domluveni s obchodem , kde to odebereme,, že to co se nenačne, můžeme pak vrátit. Takže raději nakoupíme víc a pak se uvidí.
Odpovědět
Profilova fotka
Někdo mi říkal , že se počítá cca litr na osobu. My sami bude mít na 50 lidí 25l vína, bečku piva (plus lahváče do zásoby, pro jistotu..) a ještě k tomu tvrdý (rum, becher, lemond, fernet, citrus, vodka, metaxa, jelcin..) Myslím, že určitě zbyde.. Jen člověk dopředu neodhadne co.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my pro cca 60 lidí budeme mít 2 sudy piva, 80 litrů vína v poměru 30:50 - červeného více a 10 litrů medoviny (dá se pít samotná nebo se míchá do piva)..počítáme s tím, že co zbyde bude výslužka - takže pokud to máte po láhvích, tak možná je počet adekvátní, ale á bych rozhodně vzala méně šampaňského....i když jak tu bylo řečeno záleží n společnosti..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
My nevime, v jakem pomeru vzit cervene a bile vino. Ale slyšela jsem, ze se pije vice bile, takze u nas je to: 10l cervene, 20l bile, 5l ruzove (pro 60 lidi). Pocitam, ze se bude pit hodne pivo, to mame neomezene v restauraci. No a pak slivovička:)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?