Kolik jídla na svatební raut pro 80 lidí?

Profilova fotka
Ahoj, ja vim, ze tehle diskuzi je tu spousta, ale nejak jsem nansla presnou odpoved a ted nam dodavatel poslal navrh, kde nas presvedcuje, ze 1000g na osobu je tak akorat (se vsim vsudy) - a me to prijed fakt silene moc! Nebudeme mit lasicky obed, jen raut pro vsechny (cca 80 lidi) - raut zacne nekdy kolem pate hodiny a potrebuju udrzet hosty na nohou do desiti a dal. Takze cca 5 - 7 hodin rautu. Nechci se v zadnem pripade, ze budeme mit prazdne stoly a hladove hosty, ale zaroven nechci objednat jidla tolik, ze z toho jeste tyden budeme zit a pak to vyhodime. Neni to ani o penezich, i kdyz budu rada, kdyz neco usetrime. Budeme mit sladke vlastni, takze ho bude urcite vic nez dost (teticky napecou) a chceme mit i 7kg kytu ... ale co k tomu? Muzete prosim poradit g na maso, prilohy, salaty, idealne oddelene? Diky moc!
Odpovědět
Profilova fotka
My máme raut od 14 hod do??? s tím, že od 15 hod jsou steaky a na 20 je mega špíz.. počítám 600 g masa na osobu co tam je od 15 hod. Plus studená mísa - šunka, sýr a miniřízek cca 200 g.
Odpovědět
@mahaena To mě přijde taky šíleně moc, brala bych to tak kolem půl kila (bez sladkého).. Z naší zkušenosti vím, že největší úspěch měla kýta, ta se snedla i s kostí (byl tam jeden pejsek) :-) Jinak nedoporučuju velké množství zeleniny a obložených mís.. nám to taky dost naddimenzovali a strašně moc toho zbylo.. Volila bych nějaké zákusky, kýtu, možná miniřízečky (kuřecí + vepřové), trochu zeleniny, kyselé okurky ke kýtě a místo obložených talířů bych osobně dala minichlebíčky a jendohubky (to většinou jedí víc než obložené talíře)..
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, nevím, jestli poradím, my budeme mít raut až navečer (od cca půl šesté do půlnoci, do jedné), na oběd klasicky a paní provozní mi psala , že máme počítat tak 300-400 g na osobu (na ten večer, kdy jsou lidi napraní z oběda, dortu, cukroví) + ovoce sólo. Ten raut máte cca od stejné doby jako my, 1000 g na osobu mi tím pádem tedy přijde taky strašně moc, ale když nemáte předtím klasický oběd, tak počítej 500-600 g + třeba menší rezerva. My máme na cca 60 lidí 5 kg bramborového salátu, 2 kg šopáku, 1,5 kg salátu caprese, bramboráčky, myslím že 3 kg guláše, 2kg (nebo míň) smažených jater, 1,5 kg kuřecí rolády. Dále 2kg studené sýrové a 2kg uzeninové mísy. Plus řízečky vepřové a kuřecí, asi 80 ks po cca 80 g. Paní říkala, že je to v pohodě a že si myslí, že nám stejně ještě zbude. Tak snad jsem trochu pomohla.
Odpovědět
Profilova fotka
No, tak jsem na to koukala jeste jednou a vyslo mi tohle, co si myslite? studene misy ("predkrm") 60g/osoba maso mix 375g/ osoba (vcetne kyty, chci mit jistotu, ze proste bude co jist :) 220g mix priloh salat 100 g / osoba (vc. syru, krutonu) 75g ovoce ----- 705g na osobu + hromada sladkeho Malo, nebo moc? :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mahaena Zkusím pohledat co mi napsala paní z restaurace - vypočítala mi jídlo přesně na počet lidí, třeba ti to pomůže
Odpovědět
Profilova fotka
Diky!
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle mi paní napočítala na nějakých 26 lidí cca... 3kg Pečené kuřecí špalíčky na rozmarýnu se sweet chilli omáčkou 1.497,- 3kg Rautové mini řízečky kuřecí a vepřové 1.797,- 2kg Zámecký šašlík 998,- 3kg Studená nářezová mísa 1.197,- 6kg Opékané brambory sypané bylinami 894,- 4kg Míchaný zeleninový salát 796,- 3kg Ovocný salát 897,- 90ks Pečivo 450,- Celková cena rautu 8.526,-
Odpovědět
ahoj, my máme 25 lidí a máme cca 600 g - 700 g na osobu a myslím si, že i to je moc, když člověk vezme, že se bude pojídat tak nějak celý den, klobásky, sladké apod tak si nemyslím, když máme oběd cca v 15:00 a raut cca v 19:00, že se tam lidi budou přežirat, spíš si myslím, že ještě zbyde...
Odpovědět
@nikina007 můžu se zeptat co je to za restaurace?
Odpovědět
Profilova fotka
@majanax Proč? Přijde ti to drahé/levné? Já nemám absolutně žádnou zkušenost tak tomu vůbe nerozumím :-D Je to zámecká restaurace - Slavkov u Brna
Odpovědět
@nikina007 no já sem si ty ceny podělila kg a dost mě to šokovalo, ale asi to tak bude normál :-D je to dobrý byznys (kg stehen v obchodě 40 kč :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@majanax Ono je to spíš na porce - 3 kila špalíčků je 20 porcí po 150g a to vychází na 75 Kč/porce, řízečky stejným dělením 90 Kč/porce... obecně se soudí, že raut vyjde levněji než oběd, ale většinou to tak není. Je to byznys, přesně jak říkáš.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@majanax @ad.elle Holky já se pohybuju tak v nějak v obchodech už hodně dlouho a když vidím ty nákupky a pak ty prodeje a pak i to kolik stojí kdejaký žrádýlko na stánku, popř. alko v barech a tak, tak je mi vždycky až do breku, jak je povoleno nás, obyč smrtelníky, brát na hůl :-D :-D Hlavně jak jedna výrobna udělá jogurt co má jméno a lidi to kupujou za plno peněz a ta samá výrobna ho udělá pro někoho s jinou značkou, komplet stejný složení a stojí to o x korun míň, ale lidi se to vesměs nikdy nedozví :-D No nic, pardon, už jsem se rozvášnila :-D Jako já počítala že ta restaurace bude dražší, ale v době kdy jsem to sháněla měli všude obsazeno :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@nikina007 Jasně, tak zase zámecká restaurace je určitě něco jiného než "normální" restaurace nebo dokonce vlastní příprava jídla :-) Když se podíváš na tu cenu na porci, není to špatné a hlavně - rozhodně to zasytí, sníst 2 porce masa, k tomu přílohu a salát, to by mě od dalšího jedení na pěknou chvíli odradilo :-D @majanax Já už mám také rozepsán nějaký odhadovaný rozpočet jídla, tak to tady později hodím, dívala jsem se tady na diskuse, dělila, násobila a nějak mi to vyšlo :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@ad.elle Máš pravdu, zasytí to dost. Až mě skoro mrzí, že já sama určitě sním prd. Holky říkaly že nevěsty skoro vůbec nejí, že na to nemají ani pomyšlení... =-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
@mahaena obnovuji diskuzi :) mohu se zeptat na tvoje zkušenosti? chceme to mít přesně tak - cca 80 lidí, bez oběda, jen raut od odpoledne a ž někdy do noci. Myslela jsem ten 1 kg na osobu se vším všudy, lae pořád nevím, jestli je to tak ok. Kolik jste toho nakonec měli a jak jste s tím vyšli? Budeme si to všechno dělat sami, tak se moc nemám s kým poradit :-( zase si říkám, že když nebude oběd, aby tam nepřijeli hladový a všechno hned nezmizelo a zase bych toho pak nerada spoustu vezla domů. Děkuju moc za rady :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Připojuji se k dotazu a obnově diskuze....máme to stejné....bez oběda, 70-80 lidí... jinak @rusallka máme to vymyšlené tak, že bude malé občerstvení i před obřadem, aby tam právě neměli hlad....(s plným břichem houby zle, znáš to =) )...asi polívku a nějaký teplý pult (např guláš a řízky nebo tak...ještě nevíme)
Odpovědět
Profilova fotka
@rusallka Máme to podobně... hostů bude max.100, ale z toho je asi 15 dětí + jsem počítala nějakou rezervu :-) Bude pouze raut, který si děláme sami. Taky budu moc ráda za rady ohledně množství :-) Máme objednané prase na rožeň (to jsme brali 100kg živé váhy), dál máme gril -kuřecí maso (ještě nevím kolik mám vzít kg), zeleninka na gril (cukety, lilek, cibule, česnek, paprika...všechno nakoupím na trhu za pár korun :-) ) a ještě mám na gril připravené hermelíny, sýry a možná budu dělat ještě pár paprik plněných sýrovou směsí :-) nevím, jestli nemám koupit i pár klobásek. obložené táci dělat nebudeme (bude léto a akorát by to okoralo), ale určitě připravím nějaké ovoce, zeleninu.... Potom budu nechávat nakládat asi jednu/dvě velké sklenice utopenců (5l), chtěla jsem i nakládaný hermelín, ale když bude hermelín na gril, tak nevím, jestli to není zbytečný. Pak pečivo (chléb, baketky) A uděláme velkou mísu zeleninového salátu a kuskusu, jako přílohu :-) Pak takové ty drobnosti, jako nakládané okurky, cibulky, rohy atd. Ze sladkého moc moudrá nejsem, asi nechám udělat jen nějaké zákusky, jako ovocné košíčky atd. Velký svatební dort je krásný, ale mám strach, že se to akorát rozďoube a ani nevím, jak velký by musel být :-D Pro děti mám připravený sladký koutek s bonbónkama :-)
Odpovědět
Taky se připojuju... Přepočítám si to na našich 40 lidí :-)
Odpovědět
@rusallka taky nemám žádnou zkušenost, ale asi bych postupovala tak, že bych si ty jídla rozdělila, kolik porcí (množství) se sní, kdyby si dali jakoby oběd, pak něco v mezičase (svačina) k zakousnutí- třeba i sladké, pak k večeru porce jakoby na večeři a pak zase už jen studené jídlo a sladké až do noci ( pokud nebude třeba půlnoční guláš). Snad ti z toho něco kloudného vyjde. Možná by se nemuselo počítat s plným počtem porcí k "obědu" nebo k "večeři" protože třeba nebudou všichni jíst všechno. Myslím si, že na jednoho by mělo být tak cca 3/4 kg jídla, včetně přiloh a všeho.
Odpovědět
Profilova fotka
díky holky :) jsem ráda, že nejsem jediná, kdo si s tím láme hlavu a budu ještě radši, když nám někdo napíše vlastní zkušenost. Moje představa je kýta, nebo prase na rožeň, jinak ještě nevím, jestli se bude ještě něco grilovat, nebo budou jen mísy, řízečky, utopenci, uzené, pak masové koule, nebo sekaná, sýry, zelenina a ovoce + trochu pečiva, ale toho se většinou moc nesní, co vím... a zavařené okurky od babičky, buchty od tetiček a tak :D a se svatebním dortem si taky lámu hlavu, protože to budeme mít venku na louce a jestli bude vedro, tak se bojím, aby se neroztekl, nebo nezkazil... Navíc budeme mít středověkou svatbu a četla jsem, že bylo zvykem, že jako svatební dort byly koláče, které přinesly hosté a naskládali se na sebe do co nejvyšší výšky a ženich s nevěstou se potom museli nad nimi políbit, aby měli šťastný život :D docela se mi to líbí, tak to tak možná udělám.... akorát teda koláčky nebudou nosit hosté, ale opatříme je sami a ještě, jak počítáte pití? někde jsem četla, že se počítá asi 0,5l vína, 1l piva a 0,5dl na osobu + 1l nealka na osobu. Samozřejmně záleží, jestli jsou víc vinaři, nebo pivaři... ale asi se toho budu držet s tím, že nealka a piva se možná vezme víc a dopije se na jiné akci, nebo se sud vrátí... mám z toho už hlavu kolem a to zatím jen počítám přibližnou cenu a ještě nemáme ani termín svatby :D
Odpovědět
@sa3pa možná bych, než se urožní prase, měla hotové nějaké řízky, nebo pečené kuřecí stehna, aby ti hladovější lidi nemuseli dlouho na maso čekat, protože i na tom grilu nebude pro tolik lidí všechno hned hotové. Nevím, je to jen takový můj nápad.
Odpovědět
Profilova fotka
Závidím Vám tuhle diskuzi holky :-D Já už 14 dní rozesílám poptávky ohledně rautu a všechny firmy se mě rozhodly ignorovat :-D :-D Jestli to takhle půjde dál, tak k večeři obloženej chleba :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja Prase bude předem naložené a bude se dělat už od brzkého rána ;-) raut, začne až po obřadě cca v 15:00-15:30, takže to bude akorát :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rusallka S pitím taky moc nevím, ale jestli ti to pomůže, mám seznam od švagrové, která se vdávala v srpnu 2015. Každý pije něco jiného, tak aspoň přibližně :-) Vypilo se: 5l Fernet citrus, 1l fernet stock, 5l rumu, 10x Šampus, 6l vodky, 1l Tulamorky, 1l zelené, 1l vaječňáku, 6l ochucené amundsenky,1x 0,5l griotky, 1l Bechera, 56x ovocné pivo, 14x Birell, 10x 2l Toniku, 52l džusu, 19x 2l Coca Coly, 11x 2l Sprite, 11x 2l Fanty, 40x 2l balené vody a dva 50l sudy piva. Nemá v sešitě napsané přesně kolik měli hostů, ale myslím, že mluvili o cca 80lidech.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuju. U nás se bude taky prase dělat už od rána a raut začne po ohradě, který chci až v 15.00. Takže si myslím, ze to bude akorát. Děkuju i za ten seznam pití 😉 sice tam máš hodně tvrdého a toho ja tolik nechci, ale i tak to pomůže 😊
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@mahaena Dobrý den, můžu se zeptat, jak jste jídlo finálně vyřešila? Mám to podobně jako vy. Předem moc děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?