Kolik alka a nealka pro 60 lidí na svatbě?

Profilova fotka
Prosim kolik alka a nealko pro 60 lidi?dekuji
Odpovědět
Tak tahle otázka je věčná. Záleží na spoustě faktorech, bude-li horko nebo zima, kolik dospělých a jestli jsou zvyklí pít. Některé velkosklady nabízí službu, že od vás neotevřené lahve za stejnou cenu odkoupí. V tom případě doporučuji počítat litr tvrdého alkoholu na dospělého + 1.5 l vína. Nealko bych počítala tak 3l na osobu. Také záleží, jestli budete mít jen pár druhů nebo výběr jako v restauraci. My máme štěstí, že jsme si zaplatili balíček v restauraci a v něm máme neomezenou konzumaci všeho nealka a dvou druhů alkoholu + vína. Takže se nemusím bát, že něco počas hostiny dojde nebo budou přebytky.
Odpovědět
Profilova fotka
@terezinek Teda to mi přijde strašně moc. To by znamenalo, že se počítá s tím, že jeden dospělý člověk vypije za svatební den 20–25 velkých panáků tvrdého a dvě flašky vína. To už by byla životu nebezpečná otrava alkoholem, ne? I kdyby si to rozložil do celého dne a chlastal to postupně. :-D
Odpovědět
No tedanme to také přijde hrozně moc. Řeším teď to samé a 1,5 l vína na osobu mi přijde hodně.
Odpovědět
@jaasminka U nás na svatbě (květen, 25 °C) se při 80 lidech vypily 2 velké bečky piva a 1 velká bečka Kofoly + nespočet litrů vody ve džbánech + nějaké džusy (odhadem 15l džusu). Pokud jste jó velcí vinaři, bude vám ho stačit 40l a max. 20l tvrdého (u nás se pila hlavně slivovice a ořechovka, i když jsme měli i spoustu jiných druhů alkoholu).
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud si budete piti kupovat /zarizovat sami, radim udelat si predbezny pruzkum-sepsat si lidi a k nim poznamku co nejradeji piji a jestli piji hodne ci malo. Pocitat pausalne alhohol na hlavu je nesmysl, to jedine pokud bam pridou lide co neznáte (doprovod pozvanych). Pak vam treba vyjde, ze ze sedesati lidi jich treba patnact dvacet alkohol pit nebude(deti, tehotne, řidiči, babicky co si daji jednu sklenku vina). Nebude to urcite přesné, ale predstavu si udelate. U nealka zalezi na teplote, ale pocitala bych sca 2l na hlavu urcite+radeji rezervu, pokud bude horko.
Odpovědět
Profilova fotka
Jak už psala Terezinek, záleží na počasí a náladě, celkové délce akce.. U nás jsou všichni vinaři a jako na potvoru celou svatbu všichni pili míchačky. Ty jsou celkově dost oblíbené a spotřeba tvrdého je velká (i když 1l/os nee). Když jedou míchačky, nejede tolik pivo a víno. Opravdu se hodí domluvit si velkosklad, kde se dají nenačaté lahve s tvrdým a nenačaté sudy (pivo/limo) vrátit, pak prostě vezmete víc a nemusíte řešit...
Odpovědět
Profilova fotka
Litr tvrdého na osobu je nesmysl - spoustu lidí tvrdý nepije vůbec, zejména ženy, a teda i u chlapů mi to připadá hodně... Litr a půl vína , tedy dvě lahve na osobu je podle mě taky dost, i pro vinaře. Počítala bych tak 1 litr vína na osobu, s tvrdým nemám odhad, ale určitě ne litr. Nicméně, jak tu někdo radil, nejlepší je, udělat si mezi svatebčany v tomto průzkum - my třeba na našich svatebních stránkách máme přihlašovací formulář, jehož součástí je i co kdo pije ;-)
Odpovědět
Jak už je tady výše psáno, úplně přesně to odhadnout nejde, fakt záleží hodně i na počasí a složení hostů. Tak třeba u nás předsvatební průzkum naprosto selhal :-D Bylo nás 40 včetně pár dětí a více jak polovina dospělých se vyjádřila pro víno, jenže cateringovka nás uvrtala do koktejlů, takže ve velkém jel aperol, cuba libre, mojito atd. Z 23 litrů vína jich zbylo 21. Stejně tak tvrdý alkohol, pilo úplně něco jiného, než bylo původně avizováno :-D . Z basy Birella zmizela 1 flaška. Jediné co se pilo podle predpokladu bylo pivo, vypil se jeden velký a jeden malý sud. Z nealka nejvíc jela Kofola.
Odpovědět
Profilova fotka
@nimato : Tak ono je asi dobré dát do toho průzkumu to, co pak skutečně bude, tedy chyba nebude v tom průzkumu...;-) My si třeba veškeré pití budeme zajišťovat sami (i když na jídlo máme cateringovku), takže na nějaké koktejlky se můžeme víte co, bude normálně pivo, víno, sekt, nějaké cidery a tak, nealko (hlavně Kofola). Samozřejmě to počasí s těmi odhady zamávat trochu může, to je jasné.
Odpovědět
My ztrojnasobovali to co vime ze lide vypije treba na oslave, takze kdyz deda na plese da 7 piv tak jsme pocitali 20 a fakt to tak bylo. Ten den je pro hosty fakt dlouhej, dva litry vina na hlavu, u nas frci a myslim ze i nekdo ty dva litry prekrocil. Na tvrdej jame si dali u baru limit, ale stejne jsme ho mirne prekrocili. Jel hlavne gin a jeger. Ale meli jsme destivo a asi 17 stupnu
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží i v kolik máte obřad. Kamarádka měla svatbu minulý týden od 10h a byli na sále do 5h rána a to je pak 1,5l vína úplně s přehledem :-D :-D Ne každý tam bude tak dlouho. U nás se scházíme a slavíme hodně, takže vím, kdo jak cca pije. Ale 20 panáků doufám nevypije nikdo :-D My máme svatbu od 15h 21.9. a vše si zajišťujeme sami. Počítám 2 velké sudy piva na cca 50 lidí (u nás ho pije většina) víno a ostatní taky ještě nevím, ale nechci moc druhů tvrdého, ať se to nemíchá. My jsme na vesnici, takže část lidí flašku určitě i donese. Bude 100% rum, slivka, domácí griotka a dál ještě nevím.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?