Klasický dort vs. cupcake cake

Dámy, prosím o Vaše názory, zkušenosti, tipy... Máme na červenec zamluven klasický třípatrový dort v barevné kombinaci dle naší svatby, je krásný. ALE... poslední dny blázním po cupcake svatebním dortu :). Tři patra + úplně nahoře by byl klasický malý dort, který společně rozkrojíme. Co myslíte, že je lepší, praktičtější - klasika nebo onen cupcake cake :)? Jaké jsou Vaše zkušenosti? Děkuji!
Odpovědět
Tento je zamluven :).
Odpovědět
Profilova fotka
svagrova mela klasicky i cupcake a asik sem z cele svatby byla jedina kdo ten cupcake ochutnal....klasicky se snedl cely...:) ale zalezi na hostech :D
Odpovědět
Já hlasuju pro klasický. A i bych si radši klasický na něčí svatbě jako host dala, přeci jenom muffiny si doma občas upeču, svatební dort nikoliv :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my měli z cupcakes a všichni byli nadšení. Ušetří to spoustu práce s krájením dortu. :-)
Odpovědět
@july17 Ano, i tu práci cupcake ušetří, nad tím už jsem také přemýšlela :). Smím se zeptat na kolik Vás dort vyšel? Potřebujeme cca 55 porcí a klasický nám cukrářka nacenila na 5000,- Kč :).
Odpovědět
Profilova fotka
@zaneli My jsme měli 140 porcí a vyšlo nás to okolo 7.500- ,-Kč. (Brali jsme 2 na osobu) Za jeden cupcakes cca 50- 60,-Kč, podle toho jestli byly s krémem, nebo potahované.
Odpovědět
@july17 Áhá, asi je lepší počítat 2 na osobu, to mě nenapadlo... :). Dražší byl který z nich, potahovaný?
Odpovědět
Profilova fotka
@zaneli Asi jo, přeci jen cupcakes je malá porce, a každý rád ochutná víc druhů. My jsme měli tři příchutě. Dražší bývá potahovaný, je s ním víc práce.
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem pro klasický dort nebo pro malé dortiky jednotlivě potahovane, jenže to vyjde draho :-( cupcake bych dala třeba bokem do sladkého koutku, ale místo dortu se mi nelíbí, připadá mi to takový všední.
Odpovědět
Profilova fotka
zalezi na kazdym....tohle je hrozne individualni :-) ale volila bych kompromis - udelat klasiku, ktera se rozkroji a naporcuje ke kave (mensi dortik) a pak do rautu nějaký ty cupcaky :-) já cupcakes miluju a líbí se mi, ale osobně bych na svatbě zvlast k odpolednímu kafe dala prednost stare dobre klasice :-)
Odpovědět
Byla jsem na svatbě, kde byl klasický rájecí dort jako vrchní patro pro rodinu a pod ním naskládané na podnose jednoporcové potahované dortíky - a bylo to super, nakrojení pro parádu a kvůli tradici nechybělo, ale pak už se nemuselo čekat a obsluha jen roznášela. Cupcaky by mi ale přišly málo slavnostní, dortíky by se mi v tom případě líbily víc (ovšem mínusem je cena, oproti celému klasickému dortu to byl docela rozdíl, když jsme ho poptávali my).
Odpovědět
Profilova fotka
:-) my jsme měli tento
Odpovědět
Článek se načítá
Chuťově si jako host dám radši klasickej dort, vzhledově vypadají líp cupcaky, ale prostě chuti se u mě nic nevyrovná :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ale proč by měl být rozdíl v chuti mezi klasickým dortem a cupcakes? Záleží spíš na tom kdo to peče a z čeho :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj ,my meli svat.dort s cupcakeky....nijak jsem po nem netouzila,ale kamaradka se nabjdla ze ho udela ,jinyk bychom meli ptrovej medovnik.Je to prakticke .pr.pro deti a na raut ,kdyz chce s jidle chodit ,da se to jist bez priboru.U nas na svatbe z toho byli lidi nadseni...bylo to jine a nove(pro toho kdo chtel klasiku byly jeste sleha kovy ,ovkcny a medovniky na stole,takze kazdej si vzal ,co chtel.Dort ,ktery jsi si vybrala ty je nadhernej,vyber si to co se tobe li i vic ,faktem je ze cupcaky kdyz ubyvaji zbytek je porad jeste hezky,kdyz z klasiky odkrajis patro ,tak uz to zadna nadhera neni.
Odpovědět
@july17 ty cupcaky mi nepřijdou chuťově tak "rozleželý", či jak to říct :-) ten dort do sebe přecejen natáhne jakousi vláhu z krému a pak mi ten "piškot" chutná víc. Cupcakes toho má hodně nahoře, ale chuťově ta bábovička mi nechutná :-) ale tak to je o tom, co má kdo radši :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@michaela110 to je nádhera. Můžu se zeptat na cenu?
Odpovědět
Jestli chceš cupcake dort, tak jdi do toho! Tady ti každá bude říkat, co má ráda ona, ale to ti může být jedno, protože my nejsme ani ty, ani tví hosté. Klidně to udělejte tak, že bude jeden potažený na krájení a zbytek cupcakes. Já třeba cupcakes miluju a jinému by ses nezavděčila, ale to se nezavděčíš nikdy všem, takže proč si s tím dělat hlavu. 8-) Chcete cupkape? Udělejte cupcake! Pokud se totiž budeš ohlížet na to, co ti tady řekneme nebo na názory ostatních z rodiny, mohla bys být ve finále smutná, žes neměla to, po čem jsi toužila. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít dort z minidortíků (bude jich tak 50), samostatně potažených, nahoře bude jedno patro klasický dort, aby jsme mohli rozkrojit. Hrozně jsem ho chtěla a jsem ráda, že jsem ho sehnala a za rozumnou cenu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nkacko chápu, hodněkrát jsem měla cupcakes, které byly suché jako muffin, ale to prostě záleží na tom kdo to peče. My je měli mokroučké a vláčné, lepší než kdejaký dort. Nesnáším piškoty s máslovými krémy, ale jak jsem už psala, paní co nám je pekla je dělá doma a je úžasná.
Odpovědět
Profilova fotka
Mi mame dort maly(10-12porci)a k tomu 75 cupcake 3druhy prichute,vyjde nas to na 2600,takze cena super coz u nas tedy hodne rozhodlo,nechtelo se mi davat za dort kolem 5000.Zdobeni bude jako na fotce.Urcite to je takove pohodlnejsi ohledne krajeni a porcovani,nemusime se strachovat aby na kazdeho vyslo.Zase dort je takovy klasicky a pro me treba hezcejsi,ale u nas rozhodla hodne cena a i kdyz jsou to male porce,tak urcite nejake jine sladke bude a i kolacky.
Odpovědět
Profilova fotka
@july17 jak psala @simone5 tak kazdej mame jiny chute a nikdy se nezavdecis vsem :-D ja miluju sladky vsechny - cupcakes i dort..cokoliv :-D a treba ty vseobecne nenavidene maslove kremy, jak tu ctu casto, ja miluju absolutne nejvic :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@narnell dostala jsem ho jako svatební dar, ale co jsem vyzjistila, tak suroviny byly za 1500kč a za práci by si vzala také tak 1500kč. Slečna co nám ho pekla není "profi" kuchařka ;-) , ale pečení ji baví a podle všeho jí i dost jde :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@michaela110 díky za info, to je opravdu skvělá cena a slečna peče jako profík. Nádhera, moc se jí povedl a určitě moc chutnal :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?