Kdo vede svatební řeč a o čem?

Holky, prosím vás. Neporadili byste mi, kdo vede svatební řeč u hostiny před přípitkem a jakým směrem by se ta řeč měla stáčet? Vůbec se nemůžeme dohodnout, kdo by měl u společného stolu mluvit :-| Díky
Odpovědět
Profilova fotka
No nevím, ale tradice říká, že by to měl být otec nevěsty a co se říká, že přeje vše nejlepší do života, že je rád že se všichni sešli atd.... vážně netušim
Odpovědět
Profilova fotka
U nás pronesl svatební řeč otec ženicha a něco prohodil i ženich, ale všichni byli tak žhaví do přípitku, že z toho bylo jen pár vět. Někdo mi říkal, že by měl promluvit svědek? :-.
Odpovědět
Nejčastěji promlouvá otec nevěsty, ale záleží hlavně na domluvě. Můj otec nic říkat nechtěl, tak přípitek pronesl otec ženicha. Může to být i svědek. Na rádiu impuls je poradna Špačka, zkus pohledat, ale pamatuju si, že nejdůležítější je, aby někdo přípitek vůbec pronesl a nesedlo se rovnou k jídlu.
Odpovědět
Otec nevesty mluvi vetsinou prvni (mel by vsechny privitat a mel by rict par pribehu z detstvi nevesty jak byla vychovavana atd...pak par slov o zenichovi a jak je rad ze muze svoji dceru dat prave jemu :-D )...take ma vetsinou pripitek svedek zenicha (ten by mel hlavne ocenit jak to slusi druzickam a mamince nevesty a venovat jim potlesk,pak opet par kratkych a vtipnych !!! pribehu ktere prozili se zenichem a kdy poznal nevestu a jak je rad ze jsou spolu)...nakonec ma proslov zenich (ten mluvi hlane o neveste,jak se poznali,jak krasna a vyborna je a podekovat rodicum ze ji vychovali a venovali ji lasku ;-) ,pak by mel podekovat vsem zucastnenym,taky za dary a pokud tam byly osoby ktere pomahaly vic nez ostatni a v necem velkem (napriklad pokud sestrenice upekla dort atd...)tak by je mel zminit a venovat jim velky otlesk. Netradicne muze ale muze mit proslov i nevesta nebo hlavni druzicka..je to vse jen o domluve a o lidech,jak a jestli vubec chteji neco rict. Napriklad ja musela sve nej kamosce slibit ze bude moci mit proslov na me svatbe kde bude urcite hlavni druzicka protoze pry nikdo jiny o me nevi tolik veci a s nikym jinym jsem neprozila tolik vtipnych pribehu a trapasu :-D ... Takze s chuti do toho ;-)
Odpovědět
vewe, vy jste v Trutnově nějací ukecaní, tolik proslovů jsem na žádné svatbě nezažila. To je spíš z nějakého amerického filmu,ne? :-D
Odpovědět
luci,u nas to rikla muj tatka,asi dve minutky,jen ze preje vse nej,do manzelstvi,hodne deti a at jsme stastni-to je vsechno. Stejne uz vsichni meli hlad ;-)
Odpovědět
tady člověk přijde na takový maličkosti..doufám, že u nás bude mluvit alespoň moje nastávající tchýně nebo potenciální manžel, protože ukecanější na hostině nebudou:-).
Odpovědět
My jsmě měli nádherný proslov od naší svědkyně. Složila nám úžasnou báseň, která zrekapitulovala velmi vtipně náš dosavadní vztah i s přáním do let budoucím, bylo to veselé, dojemné a bylo to to první, co jsme si znovu přečetli po svatební noci, neb nám nechali text na nočním stolku x-)
Odpovědět
Profilova fotka
cell, to muselo být hezké! My jsme pověřili otce ženicha, ale ten pronesl pár vět a .... všichni už si ťukali a připíjeli, že to zkrátil a bylo ]-( Ale co už! :-D
Odpovědět
cell, napiš sem kousek ;-) :-D :-D :-D
Odpovědět
Hano z zadneho americkeho filmu to neni ;-) zazila jsem to v tomto poradi zatim na vsech svatbach na kterych jsem byla,asi proto ze jsem je planovala a zenisi byli vetsinou ze zahranici a tak je to takhle uplne normalni ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
u nás to byla moje družička a poděkovala,že se všichni sešli,za přípravu...vlastně řekla,že skončilo,já a ty a začíná my,ať se máme ráadi,užíváme společného života...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Luci, krásné příklady přípitku jsou na wewewe.svatebni-pruvodce.cz - píšu ti to do IP ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
no tak my jsme na nejake tradice moc nedali - prvni jsme mluvili my dva s zenichem :-) vsechny jsme privitali, podekovali jim, vysvetlili, na co jim budou sklicka v krabickach se jmenovkou, kt. dostali, a pak jsme kazdy podekovali rodicum/rodinam a dali rodicum darecky. Pak rekl par vet muj tatka - jen strucne, popral nam hodne stesti a tak, a asi dve vety zenichuv tata a hotovo :-) Muj svedek - braska - se tak desil toho, ze by musel neco rict, ze to bych po nem fakt nemohla chtit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že by to měl být někdo, kdo umí promluvit, nestydí se ale taky se zbytečně nepředvádí... U nás jsem přípitek zahajovala já, s tím že všem děkuji, že tam s námi jsou a popřála jsem ji dobrou zábavu a taky jsem poděkovala Radkovi, za to že mi pomohl a za to, že je takový jaký je... Pak mluvil ženich - Radek - řekl, že mi děkuje, že jsem celou svatbu sama zařídila, že mi nikdo nepomáhal a že je to moc krásný a že je překvapený... Taky samosebou dodal něco v tom smyslu, že mě miluje... :-) Jen jsem tím chtěla říct, že je celkem jedno, kdo promluví, jen když to řekne nahlas a od srdíčka. Dopředu jsme tohle vůbec neřešili a bylo to naprosto spontánní.
Odpovědět
Tak to jsem zvědavá, kdo to provede u nás na svatbě. Ženich se bude stydět dát mi i pusu před všemi :-D , néé kecám. Ale ten fakt do povídání není, můj taťka je to stejné a přítel tátu už nemá. Ale jak znám mamču, tak to asi vezme za všechny (jestli nebude brečet tak, že by jí nebylo rozumět)...no asi se hodně pobavím. 8-)
Odpovědět
Přesně jak říká Katchen, jde hlavně o to, aby ten dotyčný uměl dobře mluvit a nestyděl se - a především, aby to myslel upřímně. U nás měl přípitek můj taťka, ale nebylo to ani tak kvůli tomu, že by se snad "slušelo", aby to byl zrovna otec nevěsty, spíš jsme to všichni brali tak nějak automaticky - můj taťka je totiž rozený řečník a vyloženě se v takovýchhle dojemných proslovech vyžívá :-N Měl strašně krásnou řeč, docela se mi u toho chtělo bulet :-) Aĺe myslím, že to zrovna tak může být svědek, kdokoli jiný z rodiny, nebo klidně i ženich s nevěstou, proč ne ;-)
Odpovědět
Tak u nás pronášela přípitek manželova svědkyně, jeho sestra. Bylo to moc hezký, netradiční.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky. Chtěla jsem se zeptat, co by vlastně v takovém proslovu mělo být? :-(
Odpovědět
U nas mluvil muj tatka...neni to zadny velky recnik, takze to bylo velmi strucne, ale i tak hezke a dojemne....jen vsechny privital, podekoval ze se sesli, aby byli s nami v tak dulezity den, popral nam hodne stesti atd. Potom uz jen dobrou chut :-D
Odpovědět
u nás se do toho nikomu moc nechtělo, protože se buď styděli nebo se báli, že budou brečet (maminky), tak se toho ujal strejda. Bylo to vtipné, žádný doják. My nic neříkali :-)
Odpovědět
Hej,lidi potřebuju help. :-D V jedné onlinovce na netu jsem byl požádán abych pronesl slavnostní přípitek a netuším co bych měl říct. :-D Je to vážný....Nejvážnější na tom je že svatba je už zítra....
Odpovědět
Profilova fotka
No poradit Ti už nestihnem, tak nám aspoň napiš jak to dopadlo :-)
Odpovědět
rurunka: koukni na svatebni-pruvodce.cz tak jsou moc hezký ;-)
Odpovědět
Tak to dopadlo docela dobře...Něco jsem sehnal na netu a bylo to....Myslím že to bylo:"Nejsem žádná vaše teta tak to zkrátím:Vstup do manželství považuji za dobrodružství. Jednou nohou se ještě opíráte o pevnou půdu dosavadního sólo-života a zároveň vstupujete na neznámou půdu života společného. Všechno, co za něco stojí, je dobrodružství. Proto vesele kupředu, i když v manželství není všechno růžové a blankytně modré. Vám dvěma je tou pevnou půdou pro odraz přece láska."
Odpovědět
Ja necham rec na mem milovanem tatinkovi. To bude slzicka ;-)
Odpovědět
Ahoj tak u nás neměl kdo mít řeč na přípitek otcové nebyli přítomni tak jsme poprosili vedoucího restaurace co nás přivítal a nebylo to špatné myslím si že podruhé to udělám znovu protože ani na podruhé s mým přítelem nemáme koho bysme vhodně požádali.
Odpovědět
ahoj, no to je pravda, já jsem úplně na to zapoměla, to teda taky nevím kdo, můj otec tam asi nebude,no tak možná přítelův..to jsem zvědavá co vyplodí, ještě se o tom musíme teda poradit...kdo
Odpovědět
knechta:Neboj to zvládnete,já jsem z toho měla taky trauma a nakonec majitel restaurace nás hezky přivítal po rozbití talíře jsme si šli ke stolu každý ke svému místu a řekl že nás vítá v resturaci že nám přeje hodně štěstí do manželství atd.bylo toho víc moc si to ze své první svatby nepamatuji je to dávno a myslím si že to vyřeším takto znovu otcové nejsou tak mě nic jiného nenapadá.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?