Kauce v restauraci

Profilova fotka
Chtěla bych se zeptat.... Teď jsme šli s přítelem se podívat do restaurace... POUZE INFORMOVAT ... a majitel nám řekl, že pokud máme zájem, musíme zaplatit 5000 Kč. Do 7 dnů. Svatbu planujeme mít v červnu, a chceme planovat až od nového roku, takže si myslime, že by v pohodě stačila zaplatit záloha až v tom lednu... Co si myslite vy? mimochodem... není to žádný imperiál :D Děkujeme...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my máme hostinu v hotelu a žádnou kauci ani zálohu ani nic podobného po nás nikdo nechtěl, jen si nám zapsali na červen příští rok. Myslím si, že restaurace na úrovni si nemusí své klienti získávat nějakými kaucemi atd. Myslím, že pokud jí zatím nezamlouváte, tak je kauce úplný nesmysl.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my máme svatbu taky až v červnu a místo už máme zajištěné. U nás to bylo tak, že jsme neplatili nic, dokud neprojevil jiný pár zájem o stejné datum (takže kdyby někdo o tohle datum projevil zájem až v květnu, platili bychom zálohu až v květnu).V tomto případě nás kontaktovala provozní restaurace a napsala nám, že pokud chceme termín závazně rezervovat, musíme zaplatit zálohu. A usím říct, že mi to nepřišlo nijak divný. Zálohu nám odečtou od konzumace a my se teď nemusíme bát, že by nám místo vybouchlo třeba na poslední chvíli.
Odpovědět
Pokud tam není nával a nehrozí, že by Vám někdo termín vyfoukl, tak bych zálohu dala co nejpozději to půjde. Mimochodem, nepůsobí to od nich moc dobře, že na Vás tak tlačí, to už by měli u mně černý puntík a pokud by se vyskytly další problémy, tak bych si rozmyslila mít tam svatbu. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Je to běžná záloha jako všude jinde. Pokud je restaurace známá a má velkou poptávku, tak bez závazné objednávky a uhrazené zálohy ani nerezervuje. Zvlášť pokud má nějaké špatné zkušenosti např. se zrušenými rezervacemi. U nás v Brně kolem přehrady si berou mnohem větší zálohy a už teď jsou na příští rok skoro všichni komplet obsazení.
Odpovědět
Profilova fotka
@vandule18 Přesně jak píše kolega @video_majek - záloha je normální věc. Pokud se vám prostor líbí a chcete ho, rozhodně rezervace, protože jinak se může stát, že přijdete v lednu a na váš termín bude pryč. Ve službách, které ze svateb žijí, je to normální.
Odpovědět
Záloha je poměrně normální věc. Také jsme ji platili, ve výši 10 % z předpokládané útraty. Určitě bych se nebála platit kauci/zálohu, ale na druhou stranu bych za to chtěla (a měla jsem) smlouvu a pokud by záloha měla propadat, tak ekvivalentní sankce pro druhou smluvní stranu, v případě, že zruší hostinu oni. 7 dní na rozhodnutí mi ale nepřijde dostatečných... A pozor, pokud ještě nemáte termín na matrice, taky bych neplatila, dost nevěst tady pak zjistí, kde všude má zamluveno, ale že jim matrika nevypíše termín...
Odpovědět
Profilova fotka
My jsem zamlouvali místo v červenci, protože nám šlo o konkrétní restauraci a zálohu 5.000,- jsme platili. Nepřišlo mi na tom nic divného, doklad o zaplacení zálohy na hostinu na konkrétní termín jsme dostali. Museli jsme zamluvit takhle brzo, protože pak mají plno. Beru to i jako jistotu pro nás, že nám ten termín nikdo nevyfoukne :-)
Odpovědět
Taky dáváme zálohu 5000 Kč ale prý stačí měsíc před svatbou :-) Ale je divné, že to chtějí hned do 7 dnů a zvlášť pokud to není žádný imperiál jak píšeš. Napadlo mě, jestli nemají nějaký finanční problémy :-) Ale nemusí, to je jen můj pocit...
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme platili zálohu 5000 na konci února a svatba byla v září. Provozní nám termín držela taky týden, takže jsem si zjistila matriku, zaplatila a pohoda, aspoň máš jistotu kde to budeš mít, nejdůležitější je podle mě místo a matrika, zbytek stačí až o dost později.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak y máme svatbu až teď v sobotu a 50% zálohu zaplatíme až teď v pátek. Nikdo po nás nic nechtěl, asi i proto, že jsme jejich první svatba:-)).. jsem ráda, že ještě nejsou zkažení dortovným, korkovným a bůh ví čím...
Odpovědět
Profilova fotka
Když jsem se ptala v námi vybrané restauraci, jestli chcou zálohu, tak nám jen řekli, že budou doufat, že přijdeme :-D Pokud by se jednalo o žádanou restauraci, tak to asi chápu.. Ale rozhodně vám to mohl podat trochu jinak :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My se byli v září ptát v restauraci na možnost svatební hostiny. Svatbu máme v červnu. (Zdá se to sice dostatečně dopředu, ale náš zvolený termín byl již obsazený, proto jsme zvolili na místě jiný :-)) Paní nám sdělila, že nám termín podrží do konce roku a jak se rozhodneme, uhradíme zálohu 3.000,- Kč, která se následně započítá do celkové ceny. V listopadu měli dalšího zájemce na náš termín, proto nás paní kontaktovala a my uhradili zálohu.
Odpovědět
Článek se načítá
Záloha je naprosto běžná - my máme svatbu v srpnu (záloha zaplacená od října) a zaplacené již máme zálohy na restauraci, místo obřadu, fotografku a kadeřnici. Záloha vám dává jistotu, že vám službu/místo nikdo nevyfoukne. Mě by naopak dost stresovalo, že zálohu nikdo nechce - tedy se s námi na 100% nepočítá, protože není nic sjednáno předem. A jestli se to bude platit v listopadu, nebo v lednu tak jako tak, tak to je jedno, pokud jí tam opravdu chcete, ne? Jednání restaurace není nic neobvyklého.
Odpovědět
Záloha mi přijde naprosto normální, my také platili 5000 ve chvíli kdy jsme termín definitivně chtěli (a to byla svatba na horách :-)...takže pokud Vám řekli, že pokud chcete Váš termín závazně zarezervovat , tak jim do 7 dnů máte zaplatit kauci je dle mě úplně normální...platit nic nemusíte , ale pokud o to místo stojíte, tak se Vám může stát že po Novém roce už bude plno.....A jak již psali ostatní, záloha je tak trochu jistota i pro toho kdo objednává, že se s ním fakt počítá a restaurace plně chápu, pokud jsou pro svatby a jiné velké akce oblíbené, tak Vám přeci nebudou držet termín jen tak, odmítat ostatní žadatele a vy si to pak bez sankce odmítnete třeba tři měsíce dopředu a oni mezitím odmítnout 5 vážných zájemců ? A pokud si nejste jisti svatbou či termínem nebo místem tak to řešte později, jen už nebudete mít takový výběr místa datumů, ale i to se dá...:-)
Odpovědět
Taky jsme platili zálohu, a to 5.000,- pak se odečetlo z konzumace. Byli jsme rádi, že tím máme to místo potvrzené (a nestane se třeba že nám místo vyfoukne nějaká větší svatba).
Odpovědět
Platili jsme zálohu 7 tisíc, nepřišlo nám to divné vzhledem k tomu, že jsme se již domluvili na konečných cenách. Sami jsme tou zálohou chtěli mít jistotu.
Odpovědět
My budeme ihned po potvrzení termínu platit zálohu 20 tis.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojda my platili zálohu 5 tis ale je to na jídlo a to že to tam opravdu budeme mít a je to část toho co pak budeme platit takže potom toho nebude tolik
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?