Jsou lepší stoly na svatební hostině kulaté nebo do U?

Ahoj nevesty, chci se zeptat jake maze nazory a zkusenosti na usporadani stolu na hostine...Kdyz jsem mela za sebou zkusenost s hostinou, kde byly kulate stoly rekla jsem si, ze chci rozhodne usporadani do U, ale po zkusenosti ze svatby se stolem do U jsem rozpacita...Stul do U se mi libil, protoze vsichni na novomanzele vidi, ale na druhou stranu jedna strana je od nevesty a druha od zenicha a vzajmne spolu nekomunikuji a bavi se jen na sve strane, coz bych nechtela. U kruhovych stolu se muze osazenstvo "namichat" napr. mladi bratranci a sestrenice z obou stran k jednomu sotlu, babicky k jednomu stolu, atd..., ale vzdycky minimalne jeden clovek u kulataho stolu bude k novomanzelum zady.....Co je lepsi??? A kdyz jsou kulate stoly kdo sedi s novomanzely?jenom rodice? A stul do U ma vcele jen novomanzele, a po stranach sedi rodice, svedci, sourozenci atd.. nebo je usporadani jine? Diky moc za info, rady a tipy!!! x-)
Odpovědět
1
2
Pandulko, co kdybys udělala tabuli do "U" a příbuzné vhodně rozesadila podle jmenovek? Např. prarodiče od nevěsty i ženicha k sobě, tety a strýce obou stran také k sobě (třeba muž-žena-muž atd.) Např. babičky a děděčci jsou stejné generace a společné téma by nemělo být překážkou - svatba vnoučat ;-)
Odpovědět
Jinak se se ještě týká uspořádání stolů do "U" - dílem je to dáno velikostí sálu nebo salonku, buď mohou v čele sedět jen novomažele, nebo si vedle sebe posadí rodiče (většinou rodiče ženicha sedí vedle nevěsty a naopak). Pokud je místo ještě vedle rodičů, mohou tam sedět svědci nebo sourozenci. Jak už jsem psala, částečně to může být dané velikostí sálu, ale záleží i na Tvém přání ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží kolik budete mít hostů. My měli hodně hostů a stoly do E.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Já jsem měla stoly kulaté a bylo to super. Všichni hosté nejsou naladěni na stejný humor. A v případě U je to na nic všichni se stydí a zábava vázne. A pro komunikaci mezi rodinami byli vyhlašovány soutěže při kterých se hosté náramně bavili
Odpovědět
Profilova fotka
jake souteze? ;-) davaj tipy...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
maky1986 • Dnes ve 20:06 Ahoj holky, tak stále řešíme místo hostiny, jedna restaurace vede a nabízí nám, že udělá netradiční rozvržení stolů. Tzn, v čele my s rodiči a svatebčané u kulatých stolů před námi. Pokud bychom měli klasickou tabuli, sedělo by se na lavicích bez opěradel, což pro babičky a dědečky nebude zrovna pohodlné. Klasické židle by se daly ke kulatým stolům a přes ně přehozy. Myslím, že by se mi to líbilo, jen ženich je tak trochu v rozpacích, prý spojené stoly znamenají soudržnost. Taky by to myslím vyřešilo zasedací pořádek. Když se všichni dozvěděli, že budeme dělat zasedací pořádek a všechny pěkně pomícháme, aby se seznámili, začali se všichni bouřit, že chtějí sedět spolu, že se uvidí jen jednou na svatbě a pak už ne, že by to nemělo cenu. Takže by seděli u stolů po 4-5 lidech a bylo by. Babičky a dědečky k sobě, tetičky...apod. Měli jste některá takto řešenou hostinu?? Nikde jsem to ve Vašich fotkách nenašla a zajímalo by mě jaké to bylo. Děkuju. milovana • Dnes ve 20:24 mne osobne sa to moc nepaci, ale urcite lepsie ako by mali sediet na lavickax bez operadiel... urcite ix nemiesaj a daj k sebe podla rodiny, kto ak s kym vyxadza a podobne a malo by to byt ok... acimedaca • Dnes ve 20:36 maky: já jsem to také tak chtěla, ale nakonec to bude jinak. Měli jsme to v plánu, protože restaurace měla špatné prostory tak by to bývalo vyšlo lépé takhle. Myslím, že to není špatný nápad a nic o soudržnosti a společných stolech jsem nikdy neslyšela. A rozdělit příbuzenstvo a promíchat...no to musíš vědět ty, jak by to snesli, ale argument že si chtějí popovídat, když se dlouho neviděli je fakt absurdní...jsou na tvé svatbě a mají se bavit s tebou a né probírat historii za posledních 5 let, kdy se neviděli princezna • Dnes ve 20:38 a proč ke kulatým stolům židle jsou ale k dlouhé tabuli je dát nemůžou ? =-) krtek.93 • Dnes ve 20:46 maky: Mně se ten nápad vyloženě líbí, akorát hrozí, že se to celý "rozskupinkuje" a bude si každej jenom "na svým písečku". Jak nemám moc ráda organizovanou zábavu, tak v tomhle případě bych jí možná zvážila. Aby se ty skupinky aspoň trochu a na chvíli propojily. princezna: To je fakt dobrej a logickej dotaz, a přitom mě by vůbec nenapad :-N
Odpovědět
Profilova fotka
maky: tak mne se naopak rozdelene stoly moc libi. budeme to mit taky tak. Velmi uzka rodina (tzn. rodice, sourozenci) budeme sedet u jednoho stolu a pos kupinkach pak budou sedet ostatni u stolu. Mame obed i veceri formou rautu a dle zkusenosti z jinych svateb si od toho slibujeme prave to, ze si kazdy bude moct pokecat s kazdym, ruzen se muzou presazovat atd. prijde nam to takove min formalni, "vzdusne" :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ikarkulka : vyhledávač bohužel ne vždy funguje, díky
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
My budeme mít stoly taky do U, bude nás totiž přes 70 a to by to T, které jsem nejdřív chtěla bylo hodně! :-. Ale protože budeme mít na stole jmenovky, dáme k sobě i lidi, kteří se neznají! Obě rodiny jsou dosti komunikativní, tak snad nebude problém! Dáme k sobě podobné věkové skupinky a budeme doufat, že se budou bavit! :-D A nějaké soutěže pro nás naši kamarádi taky plánují, takže u toho by se snad měli bavit už všichni :-D
Odpovědět
Profilova fotka
princezna : protože klasické stoly, které by se pak spojili, jsou dělané k lavicím, tudíž jsou nižší a když se k nim dá židle, bude se drhnou koleny o stůl.
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
maky1986: A to je jedna a ta samá restaurace? Nechápu, když židle s opěradly mají, proč je nedají ke stolu do T? Co je to za podmínku, židle s opěrkami pouze ke kulatým stolům a normálním ne? Díky za vysvětlení. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
maky1986: Já bych se toho vůbec nebála, například ve filmu 4 svatby, 1 pohřeb to bylo taky :-D Na to jídlo je to podle mě jedno a pak dál se stejně budou všichni procházet a mísit, tam už se na zasedací pořádek podle mě zas až tak hrát nebude :-)
Odpovědět
Profilova fotka
kd23 : jak jsem už psala, pokud budeme mít klasickou tabuli do T nebo U bude z klasických stolů ( hranatých ) a hranaté stoly v této restauraci jsou vyrobené k lavicím, které tam mají, lavice je nižší než klasická židle a tudíž v poměru k lavici i stůl - je nižší. Když bychom vzali stůl kulatý, proto kdybychom dali klasickou židli ke hranatým stolům, drhli by hosté nohama o stůl, protože klasická židle je vyšší než lavice a stůl hranatý, který je dělaný na lavici nižší. Vzhledem k tomu, že v rodině jsou i silnější osoby, byl by to problém.
Odpovědět
Profilova fotka
Aha. Tak to se omlouvám, to jsem asi přehlídla. Tak to je teda složité. Ale kdybych si mohla vybrat, tak bych si přála stoly do kulata. Je to moc pěkné a jak píše rokosicer, všichni si pak budou určitě přesedat. Hlavně budou mít větší přehled o všem. My máme stůl to U a lidé kteří sedí uvnitř budou chudinky koukat jen doleva doprava a před sebe. Já se stopro hlásím ke kulatým stolům. :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
kacka01 : to jsme taky měli mít, ale restaurace nám nevyhovovala, tak jdeme jinam, asi je jedno, jak stoly nakonec budou, hlavně aby se lidi bavili a na to bavení byl prostor
Odpovědět
Profilova fotka
málokde jsou kulaté stoly...ale mě se to taky líbí...pak jde taky o to...že když jsou stoly v prostoru....nezbyde třeba tolik místa na tanec atd. Musej se ustálit priority. My měli hodně lidí a obrovskou tabuli...a hlavním programem byla muzik...tanec...atd.... takže bylo výhodné udělat U mít ve středu sálu volno...... jde o prostor, jeho velokost a o to. co chcete na svatbě dělat! ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
kajkulka • Dnes v 09:58 ahojky budoucí nevěsty jsem tady dneska poprvé jako právoplatně zasnoubená Chci se zeptat, nevíte některá a dobré restauraci v Ostravě a blízkém okolí, kde je možnost mít kulaté stoly na hostině? Moc děkuju* kajkulka • Dnes ve 14:33 ...tak asi žádná restaurace není. I tak dík. baru7 • Dnes ve 14:40 Kocky psaly na jine diskuzi, ze tusim na Celadne je nejaka restaurace s kulatymi stoly baru7 • Dnes ve 14:42 tak oprava..je to Ondras ve Sviadnove...to je jeste bliz jannicka85 • Dnes ve 14:42 jj U Holubů jsem je viděla baru7 • Dnes ve 14:47 Tak Celadna i Sviadnov
Odpovědět
Profilova fotka
díky za tipy ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Další variantou je půjčení od svatební agentury ... ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Přesouvám sem téma Zkušenosti s rozmístěním stolů do prostoru ewelinkaaa Uvažuji, že bych místo klasického uspořádání stolů měla na hostině volně rozmístěné stoly. Kulaté nemají, byly by do čtverce nebo do obdélníku asi skupinky po 6 lidech. Přikládám dvě možnosti tohoto rozmístění, první by nebyly kulaté stoly, ale čtverce nebo obdélníky. Máte s tím někdo zkušenosti? Hostina bude v sokolovně, takže místa je dost na obě varianty (do U i volně rozmístěné). Přijde mi lepší, že by si takto mohli lépe povykládat, promíchat se nebo přesunovat... Máme 40 hostů na oběd a pak možná až 40 na večerní raut. Zatím jsem byla jen na svatbách s rozvržením do U a zdálo se mi, že se mezi sebou mohou bavit pouze nejbližší sousedé a na další okolo jsem ani neviděla... Co si myslíte? Bojím se, aby si hosté nestěžovali. Včera ve 20:07 makovaapanenka @ewelinkaaa Já jsem byla jak na svatbách se stoly do U, tak s volně rozmístěnými stoly. Mně osobně více vyhovuje tvar do U, u těch volně rozmístěných jsem se cítila taková odstrčená... A promíchat se můžou i v účku, až se začne tancovat a uvolní se zábava, aspoň podle mých zkušeností nikdy nikdo nezůstal sedět na stejném místě, a že jsem byla na nepočítaně svatbách Ale stěžovat si může vždycky někdo, nikdy se nezavděčíš všem, jestli tě to uklidní Včera ve 21:50 ewelinkaaa @makovaapanenka Já mám právě zkušenost s tím, že se buď nepřesouvají a stěžují si, že se neslyší nebo prostě chtějí sedět na tom svém místě anebo druhá zkušenost právě moje: známí se přesunuli na mé místo, protože se jim nechtěl obcházet stůl a nebylo tam volné místo na přisunutí židle a já pak nevěděla, kam si sednout, jinde místo nebylo a tam, kde původně seděli se mi nechtělo kvůli neznámým sousedům.. Takže přesuny pouze jako škatule škatule hejbejte se... Oběd bude ve 2h a příchod dalších lidí mám v plánu až na 6h. Ty volné stoly mi přišly jako plynulejší na návaznost na raut. O to odstrčení bych se nebála, naplánovala jsem skupinky tak, jaké by udělali normálně a my je pak můžeme průběžně obcházet nebo si oni mohou vzít židli a přisednout si k jinému stolu. Také se mi líbí větší možnost komunikace než ve dvou oddělených skupinkách, které k sobě sedí zády. Na svatbě sestřenice ženichova strana křičela, že chtějí vidět pusu a my jim u druhého stolu vůbec nerozuměli a pak jsme se zase my křikem dožadovali další ukázky... Spíš nevím, jestli lidé nebudou mít problém, že to není podle "tradice"... Včera ve 22:15
Odpovědět
Profilova fotka
Tady jsou návrhy na rozmístění stolů, nebudou kulaté ale čtveraté nebo obdélníkové.. Máte s tím ještě někdo zkušenost? Děkuji! :-)
Odpovědět
ewelinkaaa:řešila jsem podobný problém a nakonec jsem se rozhodla,že budu mít stoly jak je máš napravo, kulaté v restauraci sice taky mají,ale jsou malé. Vzhledem k tomu,že nás bude jen 20, tak mi to krásně vychází na 5 stolů po 4 a bude to podle mě takové neformální a všichni budou blíž u sebe. Ale já mám vůbec takový neformální pohled na svatbu,nebudeme mít klasickou hostinu, ale jen raut a taky žádné extra tradice a tanec. Chci jen oslavu a aby se všichni dobře cítili a do ničeho je nenutit.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych chtěla mít jeden velikánskej obdelníkovej stůl. Rozhodně ne U. Vždyt ty chudáci uprostřed při jídle ani neuvidí novomanželé a budo k nim vlastně sedět bokem nebo dokonce zády. Ten jeden vilkánskej stůl by se mi líbil, pěkně by všichni na všechny viděli a nebylo by žádné dělení na téhle straně jedna a na druhé straně druhá rodina. Jen musím co nejdřív zjistit jestli to tak v tom našem vybraném hostinci půjde.
Odpovědět
My plánujeme cca 120 lidí a budeme mít kulaté stoly po 10. Když má člověk U tak se stejně hosti mohou bavit jen s lidmi v nejbližším okolí a k tomu je to strašně nepohodlné. U stolu kulatého budeme mít přibližně stejný počet lidí, jako je okruh se kterým se bavíte když jste v Učku,navíc to bude mnohem pohodlnější a elegantnější. Za mě jednoznačně kulaté stoly.
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli se můžu přidat k tématu, tak my budeme mít cca 35 lidí a stůl bude ve tvaru T, viděla jsem to na obrázkách a vypadá to velmi pěkně a jak už tu někdo psal, hodí se to na malou svatbu. Kulaté stoly jsou určitě také moc pěkné, ale u nás to nejde kvůli místu, které chceme volné na tancování...a rozhodně doporučuji udělat zasedací pořádek a jmenovky, protože pokud si řeknete, že si každý sedne kam chce a s kým chce, tak to skončí fiaskem, protože nikdo neví kam si má sednout, pořád se vyptávají a je z toho jen zmatek...navíc někdo nechce sedět s tím, ten zase s jiným...no děs...takto má každý hned na začátku určené své místo a tam si prostě sedne a je to....
Odpovědět
Profilova fotka
My máme kulaté stoly po 8 nebo 10, ale zas je fakt že máme jen raut, ne roznášené jídlo. Jedna velká tabule je podle mě pro zábavu a hovor nepraktická.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?