Jídlo pro obsluhu

Profilova fotka
Ahojky holky :) obracím se s otázkou, jak řešíte jídlo pro obsluhu? Máme to ve stodole, jídlo zajištuje catering, co se týče pití - to je od pana který stodolu vlastní. Lámu si hlavu s jídlem pro číšníky a holky za barem. Jak byste to vyřešili? Bude nás 80, tím pádem obsluhujících bude cca 8. Někdo mi říká, at jídlo pro ně nebereme, že jsou v práci a jsou za to placeni. Druzí by to dali určitě aspon holkám za barem, mě to zas příjde blbé dát těm a číšníkům z cateringu nic. díky moc za rady :)
Odpovědět
Neřešili jsme veškerý personál restaurace - tzn. u nás číšníky, servírky, koorninátorky, DJ... je to jejich práce. Ke stolu jsem ale zvala lidi, které jsme domlouvali my - tzn. fotografky a kapelu.
Odpovědět
Profilova fotka
Mně teda přijde, že je naprosto přirozené, slušné a na místě obsluze říct, ať si dá jídlo taky. Přece jen jde na svatbě snad hlavně o to, aby byli všichni spokojení a v dobré náladě a usměvavá a spokojená obsluha přispívá i ke spokojenosti hostů.
Odpovědět
to je pořád to samé dokola, jídlo pro obsluhu, jídlo pro kameramana, fotografa, DJ... témat je na to mraky a vždycky jsou holky co nikomu nic nedají, protože je to jejich práce a holky, co zvou, něbo něco mezi tím...
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza mám na to právě stejný názor, na jednu stranu nechci aby mi třeba pak vpálili do očí že jsem jim nedala najíst, ale kdekoliv jsem byla sama obsluhovat, dostali jsme zaplaceno za odvedenou práci a ani nás nenapadlo že bychom dostali ještě jídlo. A více čísníků tam bude teda hlavně přes oběd, aby se stihlo roznést pro všechny jídlo, a po obědě odjedou, zůstanou tam max 2. ach jo, je to dilema.
Odpovědět
@sebestice Hele jako tohle vůbec neřeš! Proto si restauraci najímáš - aby se postarala ona o tvé hosty a ne ty o ně. Mě to přijde naprosto normální. Vůbec mi nepřijde neslušné nezvat personál. To by jsi totiž taky mohla zvát kuchaře, zahradníka, uklizečku a já nevím koho všeho. My jsme měli poměrně drahou restauraci, na jídle pro hosty jsme nešetřili a restaurace nám napálila na zaplacení totálně vše (např. i ubrusy byly placené), takže jsme s jejich přístupem k některým věcem fakt neměli ani chuť dát jakoukoliv korunu navíc. Ale i kdyby vše klapalo podle přestav, tak bych personál opravdu nezvala a nevidím to jako neslušné chování.
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza vidím že to máme tedy stejně :) ten catering si účtuje ubrusy, zapůjčení nožů na krájení dortů, všechno. A nebere si za to malou částku, takže nejspíš v tomhle budu trochu sobec a necháme to bez jídla. Beru to jako jejich normální pracovní den, jdeš ráno pracovat, vezmeš si oběd.
Odpovědět
Profilova fotka
Nechci být "posel zlých zpráv" ale věřte, že personál se nají Vašeho jídla ať už je ke stolu pozvete, či nepozvete :-) Vždy budou v kuchyni uždibovat a ochutnávat ze Všeho :-) i z koláčů které si dovezete sami. Takže já osobně jídlo pro fotografa, kameramana, DJ a řidiče ano pro personál ne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kristina94210 říkali mi to i rodiče, at se nebojím,že by byli hladní protože určitě uždibnoui :D jasný, fotograf, video, to je samozřejmost, mě šlo spíše o ty obsluhující, já jsem třeba byla názoru že jídlo ne, ale pár lidí mi řeklo jestli jsem normální když jim nedám, tak jsem chtěl znát i názor jiných :)
Odpovědět
Profilova fotka
@sebestice Jako já osobně jim dám dýško cca 500,- na hlavu. Pokud budu hodně spokojená tak jim tam nechám na konci nějaký kus dortu třeba nebo tak něco. Ale abych jim zajišťovala jídlo tak to ne...Počítej s tím, že i pití, co budou pít si vezmou na tebe (to bohužel neuhlídáš).....:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zas na druhou stranu, při příležitosti takovýchto slavnostních událostí se slušelo dát něco menšího i personálu. Osobně bych se vydala touto cestou.
Odpovědět
Profilova fotka
@kristina94210 a ty lidi si zařizuješ sama nebo jsou z restaurace? Protože představa, že tam mám 8číšníků, 4holky za barem, pak další 2 na míchaný nápoje a dám každýmu navíc 500, to už mám 7tisíc jen tak bokem. Pitný režim je samozřejmostí, snad se mi tam neopijou jak už jsem na jedné svatbě zažila :D :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych se zeptala vedoucí cateringu jak to chodí já neporadim nemám zkušenosti....ale když se vžiju do profíka co tam jde obshluhovat ani by mě nenapadlo že budu mít jídlo pití zdarma...vzala bych si sváču 😉 ale na druhou stranu z pozice nevěsty tě chápu že se zajímáš.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@pirek přes oběd tam bude 8číšníků, po oběde odjedou a zůstanou tam 3 a holky za barem. Těm mám v plánu říct, at si vezmou určitě z rautu, dostanou i cukroví, protože je pravda, že ti tam s námi budou od těch 12:30 až do konce..zas nebudu uplny sobec abych jim nic nedala. Spíš jsem fakt řešila vyložene ten obed, jestli dát všem těm kteří tam budou "pracovat" jen 2hodiny přes obědy a pak pojedou pryč
Odpovědět
Profilova fotka
@kamilka76 já jsem právě pánovi psala, nemám odpověď zatím a pořád mi to tak vrtá hlavou že jsem si musela jít pro radu a zkušenosti. Říkám, dělala jsem x let v restauraci, obsluhovala jsem narozeniny, svatby, nikdy mě to nenapadlo si vzít, brala jsem to jako pracovní den, kde si odpracuju hodiny, dostanu zaplaceno a popřípadě něco od hostů, kteří ne vždy byli příjemní at se člověk snažil jak chtěl :)
Odpovědět
Profilova fotka
V rámci slušnosti jsem se našeho cateringu ptala (resp. šéfa) a ten mi řekl, že to mám absolutně vypustit z hlavy, že jídlo pro zaměstnance si řeší oni sami.
Odpovědět
Profilova fotka
@sebestice Promin špatně jsem se vyjádřila těch 500,- dostanou jen servírky kterých budu mít v restauraci 2 až do rána. Na roznos jídla jich bude více ale ti tam budou jen chvilinku takže těm nic :-) 8číšníků je podle mě hrozně moc, další 4holky za barem je taky dost na míchané nápoje stačí jedna osoba. Nebo teda kolik budeš mít lidí, že chceš tolik obsluhy?
Odpovědět
Profilova fotka
@kristina94210 no je nás na oběd 80. takže jsme se domluvili že přes obědy tam chceme víc lidí kvůli pohodlí a "rychlému" servírování. Po obědě odejdou a zůstanou tam 2číšnici, asi 2holky za barem a holky na míchačky, jsme koktejlová rodina :D
Odpovědět
Profilova fotka
Počkej co ti odepíše vedoucí s úplně to pusť z hlavy 😊😉
Odpovědět
Profilova fotka
@sebestice To máš tak stejné jako já v podstatě. A těch 500 bych dala jen 2číšníkům, holkám za bare a těm z míchaček :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sebestice my máme malou svatbu-obsluhovat nás bude paní,který patří penzion a tý dám výslužku a řeknu jí,že jídlo je samozřejmě i pro ní ale to je trošku rozdíl.....jinak když to pročítám znova na oběd bych s nima určitě nepočítala 😉
Odpovědět
Profilova fotka
@kristina94210 udělam to taky tak, opravdu těm kteří si za celej den máknou. A jeslti budou nepříjemní, nic nebude :D
Odpovědět
Profilova fotka
@kamilka76 jasný no, kdybychom měli menší svatbu kde budu mít třeba jen 3lidi tak to neřeším, ale tady vzhledem k tomu počtu mi to vrtalo hlavou :) člověk prostě musí myslet na všechno.
Odpovědět
Profilova fotka
@sebestice my máme i s fotografem a DJ 27 😉 máš můj obdiv za tolik lidí-teď když vidim co to všechno obnáší a co to stojí smekám před každým kdo má větší svatbu
Odpovědět
Profilova fotka
@kamilka76 moje maminka má 9sourozenců ale neboj, nezveme všechny :D jen rodina nám zabere 48llidí, fotograf, video a přátelé zbytek. Ale zas musím říct, že v tom už máme i pár dětí, nicméně jsem si na začátku říkala, vlezeme se do 60ti, ale nešlo to. Takže sice už jsme od ledna zasnoubeni, ale řekli jsme si, že radši uděláme svatbu příští rok, šetříme si na to totiž sami a pozveme opravdu všechny se kterými ten náš den chceme strávit :)
Odpovědět
Profilova fotka
@sebestice já mám taky(skoro)celou rodinu ale kdybych měla pozvat všechny co chci nebo u kterých by to bylo vhodný byli bychom na 150 😂 proto jsem řekli svatbu malou a měsíc na to uděláme velkou párty pro přátelé
Odpovědět
Profilova fotka
@kamilka76 to je rozumný :) my jsme vybrali opravdu jen ty se kterými jsme v úzkém kontaktu, nehrajeme na žádné oplácení a jsme na tomhle čísle :) ale uvidíme, třeba se do té doby s polovinou nebudeme bavit tak to bude komornější :D
Odpovědět
Profilova fotka
@sebestice nestraš 😂😉.....já se vzpamatovala z poč.šoku a teď už se jen těšim....sice peníze lítaj a ještě budou lítat(teď si dávám do ledna oraz co se svstby týče) na to,že se konečně zase celá rodina sejdem(doufám)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?