Jaký je podle Vás, ideální harmonogram svatebního dne?😉

Profilova fotka
Holky obřad na 13.00...Budeme mít vše pod našim vedením...obřad svatbu..za pomocí cateringu.Takže je vše na Nás.Ale pořád nevím jestli i oběd,nebo začít rautem kolem 14.00.Focení po obřadě?..po obědě?..ale pokud bude horko ať z té načančané nevěsty a všech okolo,ještě něco k focení zbyde ☺️😀😀😀.máte některá představu jak to nejlépe vyřešit?
Odpovědět
@blakube Ahoj, my měli také obřad v 13,00. A bylo to super, původně jsem chtěla později, ale nevyšlo to. Pak jsem byla ráda. Měli jsme dost času na přípravu i na focení. Fotili jsme se dopoledne, což doporučuju, pokud si nechceš hrát na tajnou nevěstu. Jste oba upravení a je to i hezký okamžik, když máte chvilku pro sebe jen sami dva ještě před obřadem. Po obřadu jsme udělali jen skupinovky a měli jsme oběd. Večer pak raut a grilování. Oběd také doporučím, záleží asi na lidech, které tam budete mít, ale naše rodina to očekávala a ocenila. Lidi se posadili, najedli a bylo jim dobře. Pak jsme nakrojili dort, podávali kávu a poté kolem 17,00 začala večerní zábava, když dorazil DJ. Přemýšlela jsem co bych udělala jinak a asi nic. Myslím, že to přirozeně plynulo.
Odpovědět
Profilova fotka
@lovemusicsun Děkuji,jsem ráda za Tebe,že máš vše tak šťastně zasebou😀Takhle ideálně ....je i má představa,ale tím že máme vše na jednom místě úplně si nedovedu představit klidný únik na foceni před obřadem 😩naše děti ...rodina...no a pokud začne pršet tak tam už jsem úplně bezradná 😱😉😉😉
Odpovědět
Profilova fotka
Uvažuju zda dát obřad na 13:00 nebo 14:00. Kdyby ve 13:00, tak ve 13:00 obřad cca 30 min pak focení skupinek a přesun na hostinu cca 5 minut, tam oběd a přípitek počítám okolo 14:30 poté cca 15:30 nakrojíme dort a utečem se fotit a hoste si mezitím dají kávu a dortík, takový odpolední dýchánek(slyšela jsem stížnost na jednu svatbu, kde novomanželé odjeli a všichni čekali na dort a na kávu než s vrátí, takže nakrojit okusit a pak se jet fotit). Na focení tak 2 hodky radši. Od 17:30 bych pak dala pomalu hudbu na rozjezd a první tanec a pak by se rozjela zábava. Když od 14:00, tak se to celé o hodku posune. Musím to ještě pořádně promyslet.
Odpovědět
@blakube Nestresuj. My se brali 17.9., po 5ti týdnech slunce a horka první den, kdy mělo pršet a ochladit se o 10 stupňů. Nakonec nám sprchlo na 20 minut během hostiny, bylo zataženo, ale celkem teplo a večer přišlo i sluníčko. A já se celý pátek stresovala s tím, co budeme dělat, když bude pršet. Zbytečně. Stejně to neovlivníš, jen je třeba vymyslet plán B pro případ.. Taky jsme měli svatbu vše na jednom místě. Ráno se sjížděli hosté na místo, my tam spali i o noc dříve, vstala jsem v pohodě v 7 ráno, v 8 přijela vizážistka a kolem desáté jsme jeli fotit. Hosté nás dopoledne nepostrádali, v klidu se ubytovali a připravili na svatbu. Já focení před obřadem rozhodně doporučuju, podle mě je to o hodně jednodušší než pak mizet z odpolední zábavy. Pravda, nemáme děti, tak jsme to měli jednodušší. Ale ty se dají dát někomu na hlídání, nedají? Ještě to promysli, máš hodně času, to vyplyne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@clarkaa vidím,že už to máš parádně promyšlené 😉Super
Odpovědět
Profilova fotka
@lovemusicsun máš pravdu ....hlavně plán B 😱😱😱😀😀😀😀
Odpovědět
Profilova fotka
@blakube s přítelem jsme už byli na 5 svatbách, tak jsme pokukovali co a jak a co je lepší , co se nám líbí a co ne.
Odpovědět
Profilova fotka
Já viděl teď za dva roky snad všechny scénáře svateb od slovenský svatby, přes svatbu v deseti lidech, po svatbu na 3 dny ve 120 lidech a můžu říct, že hlavní je - nic neplánovat až tak moc :-D Určitě se pořádně vyspěte, nestresujte se zbytečně den dopředu, neusnete, půjde to na vás poznat. Když navíc k tomu začínáte s přípravama v 7 ráno kvůli tomu, že obřad je ve 12 nebo 13, už ve 20h večer budete úplně odrovnaní. Když něco chybí (něco někde není uvázaný nebo tak), tak to stejně nepotřebujete. Fotit dobrej fotograf zvládne 20 minut i 2 hodiny - jednou jsem fotil i tři týdny po svatbě, protože se to nestihlo (a nic se nestalo), jednou se mezi obřadem a obědem s rodinou poslali svatebčani domů a přijeli v civilu až na párty a fotilo se 3 hodiny mezitím... Jednou jsem zažil ženicha na pohodu ještě v 11 doma s partou kámošů, přípravy začaly někdy v 9 u nevěsty... obřad byl ve tři a pařilo se až do čtyř do rána 8-) a byla to bomba. Zažil jsem i plán rozepsanej na desítky minut! A hádejte co - někdo se zapomněl u vyzvedávání ve městě, čekalo se na něj 30 minut a v plánu mezitím byly asi 4 nebo 5 věcí, co se akorát nestihly... a napadlo nás s @malinaphoto akorát to, že když se lidi baví, tak je prostě není potřeba nějak šikovat a organizovat, protože pak se postává místo aby se lidi bavili :) Jo a focení určitě dejte zároveň s kafem/dortíkem třeba kolem 16-17 hodiny, to je takovej nejlepší scénář :)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli obřad ve 14h, hosté se sjížděli k nám domů...probíhalo to nějak takto: vyspali jsme se do růžova :-) do 9ti h.jsem pomáhala ženichovi s oblékáním a posledními úpravami, v 9h dorazila paní na výpomoc(připravila pro svatebčany drobné občerstvení, obsluhovala je a pomáhala zdobit auta) a mně kadeřnice(od této chvíle jsem byla nedostupná), v 11h začali přijíždet první hosté-roli hostitele obstaral ženich-seznamovali se, občerstvovali a bavili...v tuto dobu dorazil i náš fotograf, po 13h jsme měli odjíždět .....no na zámek jsme přijeli o půl hodiny později takže se nám harmonogram trochu posunul :-) Po obřadu jsme udělali nějaké fotografie se svatebčany(ale nebylo to na dlouho) pak oběd...po obědě byla pro hosty připravena káva s dezertem na terase a začala hrát živá hudba......no a my se šli fotit....pak bylo krájení dortu, tanec a další zábava, večer raut....asi bych nic neměnila, jen jsme tedy asi měli počítat s větší rezervou na cestu-přeci jen ta kolona jede trochu pomaleji a p.starosta byl prý už trochu nervózní (nedivím se mu) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrnoxnovak děkuji ..děkuji ...za Vaši úžasnou odpověď a rady 😉
Odpovědět
Profilova fotka
@weruberu ...jéé tak alespoň mate na co vzpomínat 😀Děkuji 😀
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?