Šla bych do Bernarda, Kozla, Plzeň a určitě vemte nějaké nealko pivo (ocení řidiči, potenciálně těhotné, ty co nemohou alkohol) - Svijany být vámi vynechám - pro většinu pivařů (a tím myslím ty, co budou pivo pít celý večer) je to strašný bolehlav.
My to neřešíme - restaurace má na čepu Plzeňský Prazdroj, Bernard světlé 11°, Bernard nefiltrované 12° a Radegast Birell - nealko. Naprosto vyhovující výběr i pro kamarády pivaře.
Svijany taky nedoporučuju.... jednak hodně lidí je nepije (v mém okolí málo kdo, navíc se prý poslední dobou zhoršily, takže i ti, co je dřív pili, si teď radši dají něco jinýho) a taky jak už bylo psáno výše, je to hrozný bolehlav a ve větším množství má zvýšené projímavé účinky :-D
Gambáč je takový bezpohlavní - neurazí, nenadchne... ale pokud máš možnost G 11 nebo 12, tak ten je celkem fajn. Rozhodně je to univerzálnější pivo ;-)
Havlíčkobrodský Rebel (restaurace přímo točí, dobrej a není drahej) a asi vezmem ještě klasiku - Plzeň :-) A taky rozhodně hlasuju pro Svijany....Gambáč je kekel :-)
Jéé, super otázka, škoda že ne diskuse :-D. My budem mít Staropramen (nemůžem si vybírat, berem co v restauraci točej :-D). Řeknu ti to takhle.. Gambáč byla moje nejoblíbenější značka, ale fakt už to není co to bývalo.. Takže doporučuji Svijany, budou chutnat :)
My máme hostinu v restauraci,takže bude Gambrinus 10...ale kdyby jsme mohli vybírat,tak nejraděj máme buď Svijany nebo Kozla 11..hodně lidí má rádo Plzeň,ale pro nás už je taková hořká a hutná,holt je to 12....ze speciálů není špatné ani Novopacké pivo-11(brouček asi?),ale já mám raděj ověřenou klasiku:-)ale sto lidí,sto chutí:-)
Osobne davam prednost ovocnemu pivu nebo vinu. Becku ma na starost pritel. Gambrinus urcite nee. Urcite jedenactku. Vypada to na Holbu nebo nejaky mistni minipivovar. Samozrejme jeste i nejake lahvace (Tambor), nealko a ovocna piva. Budeme grilovat.
@ruzenal To máte dobré, když Vám v restauraci dají i vybrat jaké pivo chcete. Je ale možné, že máte vše ve vlastní režii.
Každému chutná něco jiného. Vyhněte se desítkám a pokud možno i velkým pivovarům. Po tom co je skoro všechny koupil Heineken, šla během tří let kvalita dolů už dělají hlavně tzv. europiva. (vaří se silné pivo a to se ředí vodou na nižší stupňovitost - pro pivovar velká úspora nákladů)
Svijany, Bernard, Dalešice jsou dobrá volba. Tam se ještě pořád vaří poctivě a v chuti je to opravdu znát.
I tak si myslím, že zrovna pivo není na svatbě to nejdůležitější. Vlastně jste první nevěsta o které vím, že řeší i tohle. :-) Nebojte, ať koupíte cokoliv, vždycky se to vypije. :-)
Měli jsme sud Svijan(jsem původem od Liberce, jsem na nich odkojena, v životě me po nich nebolela hlava ani nic takoveho, a to jsem za život pár hektolitru vypila, to spíš Budvar, to je sladak a bolehlav) a dvě basy Rebela, zijeme v Havl. Brodě, tak kdyny byl někdo patriot a Svijany odmitl :) neodmitl nikdo a lahvacu se vypilo jen par :) jinak musim reagovat na prispevek, ze je zvlastni, ze nevesty resi i pivo...ehm pro me byl vYber piva na prvnim miste, naky prstynky nebo tak, to bylo az zatim :) hlavne pivo, maso na tatarak, pozvat rodinu a zbytek se nejak vyvrbil :) Určitě se da doporucit i Bernard, Holba, Krakonos...volila bych spíše jedenactku, pokud je svatba v lete, mejte na cepu i desitku, na zahnani zizne :)
Kdo jeste dneska dobrovolne pije Gecko? :D
Jestli chces potesit vsechny, vezmi Kozla. Jestli chces neco lepsiho, vezmi Svijany.
A pokud chces bejt za hvezdu, koukni v okoli svatby po minipivovarech a vyraz na ochutnavku :)
My budeme mit Platana. Jsem zvedava, co na nej prazaci zhejckany reknou, ale jednou se vdavam na jihu Cech, tak budu pit jihocesky pivo :)