Jaká je cena výzdoby, pokud ji zařizuje restaurace/hotel?

Rezervovali jsme si místo hostiny, obdrželi nabídku jídel a nápojů. V nabídce bylo také uvedeno "Slavnostní výzdoba včetně květin a potahů na židle/na osobu" - 80 Kč. Výzdobu jsem si chtěla zařizovat sama (pouze jednoduchou - od hotelu jsem chtěla pouze ubrusy, potahy na židle, vlastní budu mít: běhoun na stůl, květiny, nádoby na květiny, vázy a stojany na cukroví). Při jednání s provozní vyšlo najevo, že není možné, aby si hosté dělali výzdobu sami, lze donést své věci, ale i přesto cena zůstává stejná. (Zakládat stoly bude personál, stejně tak aranžovat - svatbu máme v sobotu a v pátek před námi je jiná svatba, takže výzdoba naší se bude dělat v noci z pátku na sobotu). Setkali jste se s něčím podobným? Má smysl se s ní přít? (Na schůzce o květinách nabízených hotelem nepadlo ani slovo, pouze o potazích na židle a příručnících (ubrousky), dále nám byly nabídnuty různé kamínky na stůl, zrcadlo, tylové sukénky atd., což jsme odmítli).
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, měli jsme to také za paušální poplatek 1600 Kč... výzdoba vč. květin (vázičky, svícny...) byla vlastní (oni by mi tam cpali nějaké hrůzné umělotiny), od nich pouze ubrusy a ubrousky. Osobně se domnívám že přít se v tomhle směru opravdu cenu nemá...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, obešla jsem více hospod a nabídka se v tomto směru lišila. V jednom hotelu jsme měli mít pronajatý sál za 5 tis, pak nám tam nacenili právě ještě výzdobu, obsluhu a korkovné za další 2 tis. Ohradila jsem se a hned mi dali 1.500 Kč slevu, takže by výzdoba vyšla vlastně jen na 500 Kč - nicméně stejně tam nepůjdeme. V další hospodě majitel trval na tom, že výzdobu udělá sám, naúčtoval by nám jen skutečnou cenu květin - ale my se bez květin docela klidně obejdeme, takže i tohle by nás vyšlo zbytečně draho. V další hospodě nám nabídl ubrusy (výběr asi ze tří barev) s tím, že další serepetičky dodáme my, oni rozestaví stoly a připraví tabuli za 1000 Kč. A v té 'naší', co jsme si nakonec vybrali, je to tak, že majitel výzdobu absolutně neřeší ani neúčtuje, pouze rozestaví stoly na tabuli a zbytek je na nás. Takže celou svatbu ladíme do barvy ubrusů, co tam má, a večer předtím tam naběhneme s bílou organzou a nějakými serepetičkami. Myslím si, že určitě nic nezkazíš tím, pokud se ozveš, ta částka mi připadá opravdu přemrštěná (my platíme zhruba 200 Kč na osobu za jídlo, takže nějakých 40 % z toho jen za blbou výzdobu, když by ty věci navíc byly tvoje, mi přijde dost). Asi bych na tvém místě výzdobu komplet odmítla a naběhla tam ráno udělat si ji sama (nemusíš samozřejmě ty osobně, ale třeba svědci).
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my platíme pronájem sálu 10 000 a v ceně je výzdoba + celodení bowling a golfový trenažér. Zhruba polovina bude tedy na výzdobu. když to rozpočítám na osobu tak to vychází 167kč Jde ale jen o ubrusy, potahy na židle, jmenovky, ubrousky atd. Květiny si zajišťujeme sami. Myslím, že tvoje cena je naprosto v pořádku, ale pokud na to máš náladu, tak se klidně při :-)
Odpovědět
Profilova fotka
u nás je pronájem salónku zadarmo, ale účtují si za výzdobu 1000 Kč (posílali fotky a je taková poměrně decentní , naprosto nám to vyhovuje) a vlastě tu výzdobu nám účtují jen proto, že jsme v této hospodě jen na oběd, ale večer už tam nebudeme. Pokud bychom to měli na celý den, pak by byla výzdoba zdarma.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?