Jak zařídit, aby nás neokradli na hostině, rautu..., pití, alko, nealko?

Jak zařídit, aby nás neokradli na hostině, rautu (myslím tím jídlo asi neohlídám, zda si ho neodnesou domů a nám neřeknou, že už jsme snědli atd..), ale pití, alko, nealko? Poraďte, prosím, o našem zvoleném místě začínají kolovat ne moc dobré zvěsti :-( Díky
Odpovědět
1
2
nejlepe nekoho pověřit napr. tatinka aby kazdou hodinu kontroloval stav účtu u obsluhy, jak skončí svatba nejlépe vyfotit si stav účtu aby do rána ještě něco nepřibylo. nic jiného mě nenapadá.
Odpovědět
spíš než řešit tohle bych udělala svatbu někde, kde nebudete mít strach o to, aby vás neokradli.
Odpovědět
Udělejte svatbu na místě, kde můžete lidem věřit. Pokud máte pocit, že vás na vašem místě okradou, jděte jinam.
Odpovědět
no jo, jenže tyhle věci se začaly šířit až nyní a my složili zálohu 11 000 :-( takže asi tak..........
Odpovědět
Profilova fotka
@lomilomi Ale nějakou část zálohy by vám měli vrátit, ne? Každopádně tohle asi neohlídáte a stresovat se tím, když si ten den máte užít? Já bych asi šla jinam...
Odpovědět
Myslím, že v každé restauraci si ràdi nějaké to pivko připíšou a v každé kuchyni rádi ochutnájí nějaké to svatební cukroví.S tim se budete muset smířit, při takovém množství jako je svatba.
Odpovědět
Taky bych šla jinam i za cenu složené zálohy, kterou by vám stejně měli vrátit (alespoň část). Jinak nesouhlasím s názorem, že se s tím musí člověk smířit. Pokud se s tím bude smiřovat každý nikdy se nenaučí na místech, kde pořádají svatby jednat férově. Z vlastní zkušenosti vím, že najít místo na svatbu, kde by jednali férově je velmi těžké! - právě kvůli tomu, že většina platících si řekne, že to nebude řešit!
Odpovědět
Dámy, nevím, proč by měli vracet část zálohy. Ta je právě obvykle určená na to, aby restauraci zbyly peníze, pokud je rezervace zrušena. Za starých časů se dělávalo na svatbách, že byl jeden dva hosti pověření obejdnáváním všeho a ti si to evidovali. Osobně mi to přijde šíleně náročné a prostě bych se s smířila s tím že si asi něco přihodí.
Odpovědět
Profilova fotka
@lomilomi Musíte jim prostě věřit. Jinak to ani nejde. Hledejte reference, ptejte se v okolí. Pokud máte pochybnosti a máte ve smlouvě že jste uhradili zálohu, měli by ji vrátit v plné výši.
Odpovědět
Dejte jim limit kolik utratíte - restaurace bude mít jistotu výdělku a nebude mít potřebu si dopisovat nic na víc, když bude předem vědět, že se toho zboží s největší pravděpodobností zbaví. Plus obsluze řekněte ať vás po určitých utracených částkách informuje - třeba po každých pěti utracených tisících. U takových hostů je jasný, že jsou opatrní a žádný přehnaně monstrozní útraty se konat nebudou - personál si většinou takové hosty zařadí do škatulky "opatrných podezřívačů" a buď k vám bude přistupovat opatrně a nebo vám řekne, že zrovna v tomto termínu mají plno :D.
Odpovědět
Profilova fotka
Take mám z toho obavy,aby nás v restauraci neokradli. Přeci jen se to vše nedá ohlídat.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem se taky trochu obávala, protože jsem místo neznala, ale naprosto v pohodě, až jsem čučela. Druhý den ráno jsme měli nabalené všechno jídlo i zbytek vína a už zakoupeného alkoholu. Nic si určitě nenechali. Pokud bych měla opodstatněnou obavu, že kradou tak udělám hostinu jinde.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Vždycky vás trochu natáhnou s tím se musí počítat....pokud se budou dělat "čárky" tak to svádí. Aspoň trochu se to dá ohlídat nákupem celého sudu piva a určitého množství vína...dále domluvit se na hlídání budgetu...Po překročení určité částky vyžadovat, aby vás o tom informovali a že se domluvíte co dál. Já jsem připravená na to, že nás asi trochu natáhnou a vlastně jim to nemám za zlé, ale nesmí se to přehnat ;-) Jinak budget bude hlídat tatínek, který bude pití hradit....
Odpovědět
Profilova fotka
@janickaiii A jak byste to chtěla řešit? Prostě vám předloží účet a vy ho musíte zaplatit....žádné dohadování vám nepomůže a to ani s Policií...
Odpovědět
@ircza007 ja bych byla opatrna s tim, ze vzdycky nebo vsude. Ono vsude nejsou zlodeji.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca :-D Jasně, budu opatrná :-)
Odpovědět
My jsme měli předem stanovenou cenu, hostům jsme platili vše kromě tvrdého a měli jsme domluveno, že prostě do konce svatby budou dohlížet na to, aby hosté měli stále co jíst a pít. Polovinu jsme dali předem, zbytek + dýško druhý den po svatbě. Přišlo nám to nejjednodušší.
Odpovědět
Jako je asi těžký tohle uhlídat v takovým množství... Rozhodně, ale jde se domluvit, co budete platit - tedy pokud si třeba tvrdý budou hosté platit sami, tak by Vám ho již neměli účtovat - a to byste asi uhádali, pak třeba taky cigarety... apod. Prostě vymezit z napojového lístku... My např. tvrdý hradili hostům taky - počítali jsme, že jelikož jsme mohli mít domácí slivovici, že se moc pít nebude... Dokonce i v hospodě nás od toho odrazovali :-) Nakonec tam v tom bylo asi 6 panáků Tulamore (a to ještě, že partner od kamarádky se znal s jedním z kapeli a pozval je na panáka - za naše :-)). Ale třeba teď už bych myslela i na ty cigarety - z nás v rodině nikdo nekouří a fakt by mě nenapadlo, že lidé z přátel by si je koupili na účet svatby, ale byli tam a asi i vím, kdo ... Kouřili tam všeho všudy 3 lidi... To mě překvapilo! Ono to naskáče i v pivech, limonádach a kafích. V kafích to dělalo snad 3,5 tis. :-) U dortu si dalo dost lidí a někdo sice kafe nepije, ale zas si dá někdo během i 2. Myslím, že prostě všechno se uhlídat nedá, ale věříme, že nás nenatáhli. Víno v lahvích, džusy, vody byli v lednici přímo a učtovali, co se opravdu vypilo. Druhý den jsme měli raut i nedopité láhve vína nachystány na odvezení. A v pivech a limonadách to neuhlídáš ani kdyby tam seděl člověk u baru a dělal si čárky... Vyšlo náš to včetně jídla cca tu pověstnou tisícovku na osobu... :-) A za ten den a to, že jsme se nemuseli starat mi za to stálo!
Odpovědět
Někde se to dělá tak,že řeknete, že chcete, aby lístek ležel na stole, třeba u nějakého strejdy co nepije a je zodpovědný a číšník to co roznáší chodí čárkovat tam. Ale osobně si myslím, že k nějakému připsání piv nebo tvrdého dojde v každé i slušné restauraci.
Odpovědět
Profilova fotka
Co smlouva? Restaurace nakoupí vše co bude třeba najídla a pití a raut a co zbyde nám dá domů, cena je pevně stanovené ano pití je pohyblivá částka ale máme jistý strop.
Odpovědět
@ircza007 jak píšu - pokud by jednání nebylo od začátku fér šla bych jinam - i za cenu složené zálohy, protože pokud se nechovají férově na začátku po konci celé akce to lepší už nebude. Jinak nápoje se dají pořídit na lahve a pokud v průběhu večera něco dojde buď se rozpočet překročí a nebo prostě to další pití nebude a jak tady u už někdo psal - dát si jasný strop.
Odpovědět
Profilova fotka
my si všechno zřizujeme sami jídlo pití atd a pokud dojde tvrdý tak dojde bude se pít co bude :D a to samé se vším :)
Odpovědět
Profilova fotka
My meli menu, piti a vsechno vyuctovany predem a zaplaceny taky, pak se nam ozvali ze mame preplatek a vratili nam penize. Kdyby neceho bylo malo, tak meli zasobu a pak bysme to doplatili, osobne si myslim,ze uhlidat zrovna piti jde blbe, ale me by v zivote neneapadlo,ze by nas chteli okrast.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucineni V ideálním světě a v Kanadě možná :-D Ale na českém rybníčku to bohužel často funguje jinak - s poctivostí nejdřív pojdeš :-S
Odpovědět
@poinsettia To je presne ono - kazdy druhy rekne,ze okradani resit nebude,ze se bere jednou za zivot a ze stejne svatbu plati rodice a ze je par tisic navic nezabije....tak pak se nemuzeme divit, ze ten "cesky rybnicek" je takovy jaky je... ale verim,ze se najde par slusnych podniku.
Odpovědět
Profilova fotka
Priznam se, ze s tim okradanim taky moc nepocitam... jako stane se, ze se cisnik splete a omylem udela dve carky misto jedne a naopak... jsme jen lidi, ale verim tomu, ze ne vsude to delaji schvalne...
Odpovědět
Profilova fotka
no za sebe můžu říci, že jsem sama přemýšlela, jak to udělat, aby nás také nechtěli natáhnout, žádné špatné recenze nemají, ale i tak, jak jste tu psali prostě svatba a to množství k tomu svádí, i když mají již elektronickou podobu. Já se rozhodla, že jakmile se naservíruje raut, tak maminka půjde a nechá uzavřít účet , který se hned zaplatí, a pak už jen bude malý účet , kde bude nealko a pivo, páč alkohol budeme mít svůj. a vzhledem k tomu, že se večer bude pít tvrdé, jak znám hosty nebudou to chtít míchat s pivem , takže tam už by nás neměli okrást :-D , snad vše klapne, jak má
Odpovědět
Profilova fotka
@poinsettia Ale notak, v Kanadě jsem nějakej čas strávil a krade se tam taky, lidi jsou všude stejní, ale taky se tam říká: "The grass is always greener on the other side of the fence" ;-) Já nemám rád takovej ten přístup "jo, to je možný jenom u nás v Česku v (dosaď libovolnou zemi na severní polokouli na západ od nás) by se to nestalo". Jediná vyjímka co mi v tuhle chvíli přichází na mysl je snad jenom Singapur, ale tam tu mentalitu místních do značné míry formuje jejich právní řád. Abych přispěl něco k tématu, "minimalizovat ztráty" se v tomhle dají asi jenom samoobslužným nápojovým barem a rautovým občerstvením s tím, že doobjednávat bude někdo spolehlivej kdo si to bude evidovat. Jídla samozřejmě vybírat z lístku s tím, že je dodají na stůl v rautové úpravě. A pochopitelně při jednání s majitelem restaurace dát najevo, že nejste ten typ co si nechá nas*at na hlavu... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@anarki Samozřejmě že to bylo myšleno s nadsázkou (na Kanadu jsem odkázala jen proto, že se tam lucineni vdávala ;-) S poctivými i nepoctivými se člověk setká všude, to je jasné.
Odpovědět
Profilova fotka
My si nastavili cenový strop, ten zaplatili předem a z restauračky odcházeli bez placení :) vše bylo propočítáno co zbylo zbylo... Ale je to malinko risk... Jinak rozhodně mamka to měla nastavené tak že svědkyně měla přehled o všem... K tonu jí dopomáhal strejda.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?