Jak vlastně probíhá svatební hostina?

Možná to někomu přijde stupidní, ale nikdy jsem na svatebním obědě nebyla, tak vlastně ani nevím, jaký je průběh? Člověk vždycky vidí fotky stolu před, kde jsou všecky talířky nachystané, to se polévka pak donese v mísách na stůl a každý si nalije sám? Nebo se to pak odnese někam "dozadu" kde se to nalévá? A to stejné pak s hlavním chodem? Jak jste to viděli, zažili nebo měli vy? Jaké jsou možnosti, aby to dávalo smysl? Dík za názory Terka
Odpovědět
Profilova fotka
Zatím na všech svatbách jsme dostali mísy s polévkou vždycky tak pro 6 lidí, nalévali jsme si sami. Potom talíře odnesla obsluha a roznášeli druhé..
Odpovědět
Profilova fotka
@malybobr Terko, jestli už máte vybráno místo je ideální to probrat s provozním.. co vám může (nemůže) nabídnou, jak to probíhá, případně s kým spolupracují a co se jim osvědčilo. Myslím, že svatba má být veselka, tak by měl "veškerý" servis obstarat kvalifikovaný personál (v restauraci, hotelu atd.) ať se hosté baví. Jestli budete mít svatbu někde v přírodě, na statku atd. je to na domluvě např s cateringovou službou, nebo co si jak zařídíte. Záleží co preferujete a jakou svatbu si přejete :)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme meli prostreno bez taliru, ktere nam roznaseli
Odpovědět
My meli take prostreno bez taliru, predkrm nam servirovali, polevku prinesli v misach a kazdy si serviroval sam a hlavni chod zase roznaseli oni. Prostreno byly vlastne jen pribory a tri druhy sklenicek
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme byli na svatbě, kde byly prostřené polévkové talíře a do nich to vždycky obsluha nalila z takové té malinké konvičky (byla knedlíčková polévka). Vypadalo to frajersky, ale upřímně bych radši doporučovala prostě postavit mísu doprostřed, ať si lidi nalijí, takhle měla půlka lidí už dojedeno, než to všem nalili. Druhé jídlo nosili klasicky už nandané. My jsme měli raut, tak jsme to neřešili. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@malybobr Dobrý večer ,Terko. Nejosvědčenější systém je , že personál nebo cateringový servis Vám připraví polévku do porcelánových mís "terin" a ty se roznesou na každý stůl, první se nese nevěstě a ženichovy. Každý si naservíruje polévku do předem připraveného hlubokého talíře a terina se doplňuje dle potřeby. Pak se roznáší hlavní chod , nebo se otevírá společný raut, což mě přijde v dnešní době nejpohodlnější, každý si vybere na co má chuť.
Odpovědět
Profilova fotka
Já byla na svatbě kde na stole byly jen polévkové talíře. Personál restaurace donesl mísy s polévkou a každý si nalil sám kolik chtěl. Potom už hlavní chod nosily servírky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?