Jak sdělit, že nechceme na svatbě děti?

Holky, poraďte, jak máme oznámit hostům s dětmi, že vzhledem k povaze svatby a omezení na statku děti jaksi nejsou příliš vítány? Není tam pro ně vyžití, místo ....Jak sdělit hostům, že na obřad ano, případně na hostinu, ale posléze s dětmi nastává problém? Není lepší vyřešit to rovnou tak, že oznámíme hostům, že svatba bude "bezdětná"? Ráda bych slyšela názory jak toto zařídit, nikoli poznámky typu, že někoho diskriminujeme:-)) Díky všem
Odpovědět
1
2
záleží na tom, kolik lidí s dětmi máte. My jsme měli jen jeden pár s dvěma zlobivejma dětma, takže jsme je při zvaní poprosili, jestli by si domluvili hlídání, že plánujeme akci jen pro dospělé... nicméně stejně přijeli s něma, aniž by o tom dali vědět.:-D
Odpovědět
záleží, jak velké děti vaši známí mají. Malý děti by to celý den nevydrželi, tak pro ně si pravděpodobně aspoň na nějakou dobu hlídání domluví. A někdo se možná urazí a seznam hostů se vám zmenší ;-)
Odpovědět
Říct se to dá narovinu, v tom nevidím problém. Mě osobně se to ovšem kdysi dotklo, ale překousla jsem to. Oni byli tehdy bezdětní a viděli v přítomnosti dětí na jejich svatbě problém. Paradox je, že když jsme se brali nedávno my, tak aniž by nám to oznámili a přesto, že jsme se bavili o tom, že jejich dvouleté dítě dají někomu na hlídání, tak si je vzali na naši svatbu s sebou. Ono se to o cizích lehko rozhoduje, ale vlastní je holt vlastní :-D JO a na naší svatbě děti byly a byly kouzelné a nikoho neobtěžovaly a jejich rodiče se o ně postarali. Takže je to jen na vás. Pokud na tom trváte, tak to s dotyčnými proberte, možná, že by šel udělat i nějaký kompromis typu, kdo tam chce své děti, tak je tam bere s tím, že se o ně taky po celou dobu sám postará. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych to spis podala, ze je oslava vyhradne pro dospele, at tam neni, ze deti nejsou vitani. Takova setrnejsi forma sdeleni :-)
Odpovědět
Taky jsem původně chtěla na svatbě děti "zakázat", ale nakonec jsme do instrukcí k průběhu svatebního dne uvedli, že doporučujeme příjít bez dětí, že je nebude kam "dát" a nebude pro ně organizovaná zábava. Nakonec jsme na svatbě měli 8 dětí v rozmezí 0,5 - 8 let. Byli v pohodě, když zlobili, tak se o ně rodiče postarali (šli s nimi ven nebo do pokoje na hotelu). Musím přiznat, že jsem ty děti vlastně ani nevnímala :-). Vím ale taky, že několik příbuzných, co přijeli s dětmi, pak byli naštvaní, že si kvůli nim svatbu neužili, ale my je varovali 8-) . Každopádně, jestli Ti můžu radit, když se na naši svatbu podívám zpětně: Je to jenom a jenom Váš den a vy byste si měli říct, co chcete/nechcete. Nechcete děti na svatbě? Radím bez vytáček to vyhlásit příbuzným a kamarádům. Pokud jsou co k čemu, budou to respektovat. Ať se plánování daří a přeju pěknou svatbu ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
Jedna odpověď z pohledu fotografa: já naopak děti na svatbě mám ráda. Dají se s nimi udělat úžasné fotky. A pokud je k dispozici trošičku "výběh", tak o nich ani nebudete vědět. Z mých zkušeností se o děti vždy postarali jejich rodiče. A babičky a tetičky taky dobře fungují :-)
Odpovědět
Profilova fotka
A já mám zase zkušenosti že děti na svatbách jsou zlo (samozřejmě nepočítám ty vychované ale těch zrovna moc není) na jedné svatbě se při obřadu dítě poblilo na maminčiny záda. Na další začalo při obřadu vřískat jak pominuté a to bych vyjmenovávala do nekonečna :-D takže já bych se toho nebála a rovnou to zakázala - narovinu jim to oznamte ať se potom nesetkáte s tím že "si mysleli že to nevadí"
Odpovědět
Profilova fotka
Letos jsem byla na třech svatbách a ani jednou jsem neslyšela ani slovo z obřadu, právě kvůli dětem! Na oslavě už byly celkem v pohodě, ale u obřadu se strááášně nudily.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi bych to řekla na rovinu. Pokud budete jen naznačovat, stejně někteří lidé s dětmi přijdou. Variantu, kdy děti pozvete jen na obřad (a třeba oběd) je vůbec nejhorší - nevím jak staré máte v příbuzenstvu děti, ale pokud to nejsou úplně mimina, tak by jim pak bylo líto, že nejsou "na svatbě". Počítej ale s tím, že někteří lidé se urazí a nepřijdou - já bych se tam asi necpala, pokud by mi řekli, že moje dítě není vítáno (i když žádné nemám :-D ). Urazila bych se i v té roli dítěte, pokud by mě např. teta nepozvala. My celou svatbu "šili" na míru dětem, bylo jich 16 a všichni si pochvalovali, že o nich ani nevěděli.
Odpovědět
Profilova fotka
pokud to tak chceš, tak to prober s rodičema těch dětí... musíš je znát, a asi tušíš, jak budou reagovat.. jinak jak psala lynxlynxx taky se mi zdá, že zvát děti jen na obřad je trochu hloupý.. nevím, jakou máte dál organizaci, ale představa, že přijedu někam na obřad a pak musím řešit, kde a kdy a komu "odevzdám" svoje dítě, to se mi nezdá. My jsme třeba na svatbě měli asi 15-20 dětí do 7 let a bylo to úžasný.. nikdy bych to neudělala jinak. Svatba byla taky na statku, měli tam jen pískoviště a skluzavku jo a malá koťátka.. Takže žádný super vyžití taky ne. Děti se zabavily samy, nebo je zabavili rodiče, bratránci,... a takových zážitků, srandovních hlášek a legrácek, co jsme s nima zažili, co je k nezaplacení.. fakt to bylo super.
Odpovědět
já mám zkušenosti, že i když to dáte přímo na svatební oznámení tučným písmem s vykřičníkem, tak tam někteří jedinci stejně děcka přivedou... a pak shánějte židle a porce navíc, nebo spíš ne, oni je posadí na označená místa jiných dospělých ]-( Opravdu nechápu, proč je to třeba někomu říkat, snad na oslavu jde ten, kdo byl pozván a ne že si vezmu celou rodinu včetně psa, fretky, kuny z půdy apod. Děti naobřadech zásadně ruší, někteří bio/etno rodiče je nechají v rámci liberální výchovy skákat až za oltářem a jak psala atelier_petra tak fotografové a kameramani se na ně zbytečně moc zaměřují a pak je máte na celém záznamu místo jiných vám bližších jedinců
Odpovědět
my teda na svatbe budeme mit a nevidim v tom problem a take to mame na miste kde se muze stat hend nebezpeci mame to na hasicarne jsou tam schody garaze s vecma tezkyma apod ale udelame jim koutek a oni se zabavi nedovedu si predstavit kdybych mela delat svatbu bez deti kam bych dala svoje dve deti kdyz moje rodice budou na svatbe a mam rocniho brachu takze u nas b to neslo :D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
proč chodit okolo horké kaše :-) prostě to řekni, bohužel mám taky zkušenost, že když byly děti na svatbě nešlo u obřadu slyšet ani slovo, okolo oběda bordel, že tohle oni jíst nebudou, večer párty mami pojďme už domů .... i hodné dítě nemusí mít náladu a může spáchat cirkus, s dětma je to vždycky sázka do loterie, buď budou zlatí, nebo budeš otrávená...taky volím variantu bez dětí, poté ale akceptuji stejnou podmínku u jiných :) a též souhlasím s evzeniegrandetova co se týče kameramanů a fotografií :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, v případě velkého počtu dětí bych do instrukcí pro svatební hosty (snad nějaké máte) napsala jeden odstaveček věnovaný dětem: "Vašf děti rádi uvítáme na obřadu a na hostině. V přîpadě potřeby jsme schopni zajistit dětstké menu a dětské židličky. Večerní oslava (?) na statku však vzhledem ke své povaze pro děti vhodná nebude. Prosíme proto všechny rodiče, aby si pro své ratolesti zajistili na večer hlídání." Tam jasně řekneš, že děti ano a vyjdeš jim maximálně vstříc, ale ne na ten statek. V případě menšího počtu dětí bych rodiče obvolala. "Jak to plánujete s Natálkou? Máte pro ni hlídání? Na ten večer na statku vám to určitě doporučuju, protože to není prostředí vhodné pro děti, nerada bych, aby se jí něco stalo." Myslím si, že takhle by to mělo být v pohodě. Z vlastní zkušenosti ale můžu říct, že bratr děti nezval. Naše sedmiletá sestřenka to obrečela a asi jí to bylo hodně líto. Řekla jsem si tedy, že jí to na své svatbě o rok později vynahradím. Udělala jsem z ní družičku, a kdybych najala profesionálního baviče, těžko by mohla být větší zábava. Celý den jsem měla naprosto oddanou, spolehlivou a schopnou gardedámu a asistenku, co mi nosila věci, hlídala vlečku, asistovala při focení a pomáhala na WC. Celý večer jsem také měla parťačku na blbnutí na parketu. Děti jsou hodně bezprostřední a i já jsem se díky tomu mohla odvázat lépe než po několika skleničkách. Ale hlavně jsem tam celý den měla človíčka, který byl nefalšovaně z mé svatby nadšen a zářil úsměvem. I to je za moc, mít takového hosta.
Odpovědět
já teda ještě neslyšela, že by děti nemohly na svatbu... :-. byly na všech, kterých jsem se zúčastnila, ale tak asi jsem natrefila na extrémně vychované, nebo se v tom davu prostě ztratily a nebylo je slyšet/vidět ;-) No chápu, že někde prostě není prostor a možnost zařídit to tak. Ale po pravdě, kdyby mě přišlo oznámení, na základě kterého by mi vyvstala starost s hlídáním, tak by mě to asi odradilo a omluvila bych se. Tedy pokud by to opravdu nebyl někdo na kom mi moc záleží... Protože jít na svatbu=výdaje (něco na sebe, dar nebo penízky atd.) + (pokud nejsou babičky) hlídání, a to už většina asi zapřemýšlí... :-D Ale to je tak trochu off topic, já jen, že mi to prolítlo hlavou ... když už to hodit na pozvání, tak opravdu nějakou odlehčenou formou, vtipem, prostě trošku diplomaticky :-N
Odpovědět
Profilova fotka
tohle je orisek, zatimco 13ti lete muze byt doma samo, 7mi lete by nemelo a zas pojedou treba rodice autem 70km na obrad, pak povezou deti domu a pak se maji vracet? To je trochu nerealny...
Odpovědět
já se na Děti na naší svatbě teším :)) takže Ti bohužel neporadím, jak to udělat :))) IXKO: to že dítě "pobleje" matce záda znamená že je nevychované???!
Odpovědět
Profilova fotka
Úplně tě chápu, mám stejný problém, jen já řeším děti spíše na obřadu, protože jsem několikrát zažila, že přes ně nebylo slyšet. I když to není upně příjemné, tak to při zvaní řekneme rodičům s vysvětlením, že svatba je víkendová a nebudou je mít, kam ,,odložit". Jde v podstatě jen o jeden pár kamarádů ( děti 2 a 4 roky), v rodině žádné děti zatím nemáme. Pokdu by bylo dětem přes 7 let, tak s tím problém nemám, jde mi spíš o ty menší. Vím, že to zní hrozně ( a to pracuju s dětma), ale jeden den budeme mít jen pro sebe, tak si ho chceme udělat podle svýho. Pokud bych měla svoje děti, tak to asi přehodnotím, ale vždycky jsem se chtěla vdávat ještě před dětma a to se mi splní. :) Své děti bych na svatbu taky nebrala.
Odpovědět
Nezlob se na mě, ale osobně by mě byla hanba napsat rodině, která má děti, že je má nechat doma, nebo je vzít jenom na obřad a pak je odvézt dom. To bych radši takovou rodinu ani na svatbu nepozvala, než jím říkat, že si nemůžou sebou vzít děti. Myslím si, že všude se dá udělat nějaký koutek, kde by si mohli případně děti v klidu a bezpečí hrát.
Odpovědět
Profilova fotka
Děti nebrat !! Zažila jsem dvě svatby, kdy zkazily obřad řvem a jejich nezodpovědní rodiče s nima neodešli, naopak je uklidňovali (bez úspěchu) a procházeli se po síni ! Jejich následné běhání mezi svatebními stoly a strhávání ubrusů už vůbec nekomentuji, takže já budu mít v instrukcích, které radeji pošlu už okolo Vánoc, že svatba je určena výhradně pro dospělé a ať si jejich rodiče zařídí hlídání v optimální variantě víc možností, jelikož bychom velice neradi, až jim odpodne hlídání, strávili náš den bez jejich přítomnosti! Dám si tu práci a všechny lidi obvolám cca měsíc před svatbou, jak jsou na tom s hlídáním :-) !
Odpovědět
Ja jsem se toho taky bala, ale ikdyz svatbu planuji nejdrive za rok, uz ted jsme to s kamarady probirali a vsichni se shodli na tom, ze jsou radi, kdyz budou moct vypadnout z domu a na chvilku si uzit bez deti. :) Nikdo to spatne nebral. Proste jsme narovinu rekli, at se na nas nezlobi, ze to neni nic proti jejich detem, ale ze se s detmi na nasi svatbe nepocita, ze nezajistujeme zadne prolezacky, prip. detske koutky, tudiz by je meli cely den na krku a svatbu by si neuzili tak jako ostatni. Nekteri nam dokonce podekovali za vcasne upozorneni, protoze takhle vedi narovinu s cim maji pocitat a muzou si v klidu zajistit hlidani. Zadna tragedie se neodehrala. Pokud jsou vasi pratele rozumni, maji vas radi a chteji si s vami ten den uzit, tak to pochopi. Pokud je pro nekoho velky problem, nechat na jeden den sveho potomka u babicky, ci kamaradky, pak se holt na svatbe budete muset obejit bez nej. Verim ale, ze takovych lidi bude minimum.
Odpovědět
Profilova fotka
My měli hostinu a ubytování v kempu, lépe řečeno v letním dětském táboře, takže tam pro děti opravdu vyžítí nebylo. Těm co mají děti jsem při předání oznámení osobně říkala, že rozhoduntí vzít sebou děti je pouze na nich, že to rozhodně nezakazuji ale veškerá starost o ně a o jejich případné zabavení je pouze na nich. Vzhledem k tomu, že se i ti samotní rodiče chtěli bavit až do rána, po obřadu všechny děti odvezli k babičkám. Takže tak to bylo u nás a pokud bych byla v té pozici pozvaného rodiče já, určitě bych uvítala spíš tu ústní formu předání téhle informace. V té písemné fotmě by to mohlo vyznít trochu jako diskriminace a záleží na každém jak si to vysvětlí :-) Určitě se to týká jen někoho a příjde mi to takové víc osobní a lépe se to tak nějak vysvětlí.
Odpovědět
Profilova fotka
hmm, to je teda blbé. Vdávala jsem se letos v červnu a měli jsem asi 15 dětí a bez jediného problému..měli jsem dětský koutek - hračky, pastelky, papíry, odrážedla, hopíky a podobně...takže o dětech nikdo celou svatbu nevěděl a to tam byly děti od 2 let do asi 11.A na rovinu, kdybybych dostala poznání na svatbu, kam nesmíme přivést své 2,6 staré dítě, opravdu by se mi to nelíbilo. a radši bych nešla ( to ted říká i manžel) stojí ted na zvážení, jestli se hosté právě neurazí a jestli vám to za to stojí...
Odpovědět
Profilova fotka
Říct mi někdo , ať přijdeme na svatbu, ale bez dětí..automaticky bych nepřišla ani já ;)
Odpovědět
Také jsem chtěla svatbu bez dětí ... bohužel to nevyšlo a nakonec jsem o nich naštěstí ani nevěděla ... svatbu si udělejte, jak chcete vy a přijde mi lepší to s kamarády probrat ústně ... určitě se najde někdo, kdo bude nadávat, ale zase si ten den a večer užije lépe než s dětmi - trocha uvolnění ...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ach jo, no chceme to taky bez deti, ale to asi neprojde...
Odpovědět
Trochu jsem to tu pročetla a mám smíšené pocity... Přirovnávat děti k psovi nebo frretce, které taky nikdo na svatbu nebere mi připadá úplně mimo a dokazovat, jak děti jsou nevychované na příkladu, kdy poblilo někomu záda...jistě, udělalo to schválně...ale že ten samý den, třeba k večeru se totálně ožral strýček z desátého kolene a choval se nevhodně, to je jiná... Mě někdo říct, ať na svatbu neberu své dítě, tak se mě dotkne a dost bych přemýšlela, jestli se mám vůbec zúčastnit. Je to člověk, člen rodiny. A jak jsem pochopila, tak proti dětem na svatbách zbrojí hlavně ty bezdětné...no, mnohé to vysvětluje. :-) A další věc - my skutečně hlídání nemáme - takže co s náma, jsme pro svatební veselí tudíž nevhodní. :-D Naštěstí naše rodina a známí nemají s naším dítětem nejmenší problém. :-)
Odpovědět
mám stejný pocit jako elvira , proč má proboha někdo strach z toho, že na svatbě budou děti? je to rodinná událost a na tu patří i děti. Přece není nutné jim chystat zvláštní program, každý rodič se o ně dokáže postarat sám a sám si také umí rozhodnout dokud s dítětem na svatbě bude, dokud dítě vydrží a pak je zaveze domů na hlídačku nebo prostě půjde domů s ním. Všechny si uvědomte, že se do takovéto situace (rodičů) můžete dostat a pak vás pozvou na svatbu a napíšou bez "harantů", co si o takových příbuzných či známých budete myslet? Svatba není oslava narozenin, kde si vyberu koho pozvu, ale rodinná událost kam patří rodina jako celek i když tady na beremku se zvrtává do mega party s kamarády, hlavně aby tam nebyla sestřenice co ji vidím jednou za rok. A myslete si o diskriminaci co chcete.
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě ja na rodičích jestli se chtějí bavit, nebo starat se o děti. Taky záleží na věku. A stejně tak je to i na té svatbě, 1) o nich nevíte, 2) malé děti, které už běhají tam aspoň dělají odpoledně nějaký rozruch :-) babičky a dědečci se mají komu věnovat a čas aspoň rychle uteče (pokud se zrovna fotíte). a děti větší se tam většinou docela nudí, protože dost často se věkově nesejdou. A potom tam máte ty v kočárku a to docela záleží na tom jestli maminky ještě kojí a nebo ne... měli jsme tam půlroční co kojili a taky pár co má 4 měsíční a ti ho nechali u rodičů (od 2 měsíce nemohla kojit). Ale dopředu za ně bych to nerozhodovala. A jestli někdo argumentuje, že se rodiny s dětmi sbalí a odjedou brzo, tak to není úplně pravda. U nás tam děti pobíhali do 11 večer, pak je dali uložit ke spaní a rodiče šli opět pařit :-D. Když tak přemýšlím, mě by to asi urazilo, kdyby mi někdo přikazoval, že s sebou nesmím vzít děti (mimochodem děti ještě nemáme). To mi příjde jak když je někde zakázaný vstup psů.
Odpovědět
Profilova fotka
Původně jsem byla taky pro svatbu bez dětí, ale chápu, že každý je nemá kam dát hlídat a asi by mě to taky nebylo příjemné, kdyby mě někdo řekl ať přijdu bez dětí(zatím je nemáme) a tak to necháme čistě na hostech s tím, že se o ně prostě budou muset starat sami pokud je přivedou. Jen chci vědět počet kvůli hostině. Máme tedy ještě možnost soukromé školky, takže to uvedeme do pozvánek nebo spíše jim to řekneme osobně, že ta možnost je, ale budou si ji muset hradit sami, ale musím podotknout, že to drahé není a myslím, že toho využijí. A ještě ke všemu ta školka je ve stejné budově jen na opačném konci, takže to rodiče budou mít pár krůčků a slyšet tam nic z muziky a zbavy nebude))).
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?