Jak říci hostům, že neplatíme za tvrdý alkohol?

Jak říci hostům, že neplatíme za tvrdý alkohol?
Odpovědět
Profilova fotka
Ani my ho platit nebudeme a řekneme to tak, že k oznámení a pozvánkám ke stolu přidáme papír s info - kde, kdo, co :-) Bude tam asi i jaké bude svatební menu a program a k tomu připíšu i to, že tvrdý alkohol neplatíme
Odpovědět
U nás to řekne provozní restaurace, až se všichni usadíme ke stolu :-) Říkal, že nás přivítá, řekne info jakože bude raut, co je v nabídce pití atd. a to, že tvrdý neplatíme. Pouze, když přijde na bar nevěsta nebo ženich s někým, tak se to platit nebude ( když někoho my pozveme) , ale jinak ano
Odpovědět
Možností je určitě víc: 1) ústně jim to slušnou formou sdělit po příjezdu na hostinu - že to a to je na účet nevěsty a ženicha a kdo by měl chuť i na něco jiného, že je to možné si objednat na vlastní náklady (je to přece docela běžné na svatbách, nemusíte si připadat, že hosty o něco okrádáte) 2) dát na stoly menu s nápojovým lístkem, kde bude u některých nápojů uvedena cena 3) dát tuto informaci písemně na bar 4) nechat to na obsluhujících na baru, aby na to hosty upozornili (toto nepovažuji za nejlepší řešení, jelikož to hosty může uvést pocitově do nepříjemné situace, když se o tom dozvědí až při objednávce) 5) dát tuto informaci do programu dne nebo jiných instrukcí k průběhu svatby, které jsou distribuovány mezi hosty atd. atd. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sverca Bud at to rekne nekdo v restauraci, kdo ma Vasi svatbu na starosti a u nas to rekl tatka, kdyz domluvil oficialni rec. Respektive my to platili, ale meli jsme na sale lednici, kde byly vody, limonady, vina i neco z tvrdeho alkoholu a mohl se kazdy obslouzit sam podle libosti....tak to tatka rekl, ze z lednice at si kazdy bere co chce, zbytek ze si kazdy resi/plati sam na baru. Popral hezkou zabavu a bylo to :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nejlepší je napsat hostům svatební menu s nápojovým lístkem a v něm vypsat, co si mohou objednat (alko a nealko). Zažila jsem to tak na více svatbách a bylo to v pohodě. Každý věděl, co si může dát. Řeším teď stejný problém. Navíc se bojím, že když si bude platit tvrdý alkohol každý sám, tak to stejně zapomene zaplatit a placení bude stejně na nás.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to komunikovali tak, že zdarma je pivo, víno a veškeré nealko. A tvrdý alkohol že si musí platit sami. Tak nějak se všemi jsme s manželem na panáka šli a platili to my. Jinak s tím nikdo neměl problém a automaticky si to platili sami.. Jinak i obsluha to všem dopředu říkala...
Odpovědět
My jsme domluveny, ze hoste budou mit na stolech napojovy listek a co budeme platit my cena neni uvedena a u tvrdeho alkoholu bude cena. Prijde mi to celkem jasne.
Odpovědět
Profilova fotka
My mame slivovici, becherovku a gold cocka, kazdy po dvou lahvich - aby byl prehled kolik se toho vypije, mame mezi hosty nekolik .lidi kteri vino nebo pivo nepiji, ne ze by seopili do nemoty z tvrdeho alkoholu, ale radeji travi vecer se sklenickou neceho tvrdeho, ale abychom meli prehled tak jsme objednali dve lahve od kazdeho,mam totiz strach jak budou nemecti hoste stravovat ceske mnozstvi a rychlost
Odpovědět
Taktéž tvrdý alkohol platit nebudeme, jen když je my nebo rodiče na něj pozveme, potom ho samozřejmě platit budeme. Budu dělat nápojový lístek a ráda bych to na to napsala, aby to bylo všem jasné a nevznikalo zbytečné nedopatření. Zatím jsem vymyslela jen toto: Panáka si můžete objednat s novomanželi nebo jejich rodiči. Nepřijde mi to moc vhodné, ale chci něco krátkého, aby to na lístku nezabíralo moc místa.
Odpovědět
Profilova fotka
My sice tvrdý v nabídce máme, ale kdyby to tak nebylo, normálně bych dala na stůl nápojové lístky - třeba v kombinaci s menu - a tam vyjmenovala všechny druhy nápojů, keré jsou v nabídce. Hosté z toho určitě pochopí, že tvrdý alkohol mezi nimi není :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
ahoj, my si zajišťujeme všechen alkohol sami, ale vůbec nemám tušení kvůli tvrdého alkoholu? Mělo by nás být cca 40 dospělých, z toho pár lidí, včetně mě tvrdý vůbec nepije..no možná by jich mohlo 10-15. Kolik litrů si myslíte? Jedni známí mají svatbu, lidí něco kolem 70 a k tomu 50 litrů tvrdého! Nemůžu si pomoci,ale přijde mi to strašně moc :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ja to dala do programu a rovnou jsem psala ze se plati hned na baru.Nikomu to nevadilo.Je kamos co pije pouze vodku mel listek,tam by to s tim placenim nestihali;-)
Odpovědět
Profilova fotka
my to měli napsané na lístku na programu, pak na menu a ještě v restauraci jsem nechala vytisknout papír a dalo se to na bar.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
bbau: já počítala 0,7l tvrdého na osobu (někdo pije míň, někdo víc)... :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?