Jak oznámit hostům, co je zdarma a co si platí sami?

Profilova fotka
Je tady spousta podobných diskuzí, ale většina je starých, ale hlavně není nikde uvedeno, jak přesně to hostům oznámit? Jde mi o to, že na hostině budeme mít některé nápoje pro hosty zdarma, konkrétně nealko: voda ve džbánech, domácí limonády, točené limo (grena, malinovka), nejspíš i džusy, alko: pivo, víno (červené, bílé), slivovice a potom vodka a rum cca litr, jagemaister cca 3 litry. Ostatní budeme chtít, aby si hosté platili sami. Ráda bych tuto informaci uvedla do svatebních novin, ale i do menu, které bude na stolech třeba. Četla jsem, že to většinou řekne obsluha na hostině, ale já bych to měla ráda napsané i u toho menu. Ovšem nevím, jak to přesně zformulovat. Co se týče psaní, slohu atd., myslím, že mi to docela jde, ale s tímto si nějak nevím rady.. Další dotaz, jak je to s kávou a čajem? Platíme my nebo každý host sám? Napadlo mě, že každému jednu kávu bychom třeba zaplatili, ale také nevím, jak to hostům říct.. Takže to asi udělat tak, že si každý bude platit sám, že..? Díky za rady ;-)
Odpovědět
Ahoj @brambora28 , také nabízíme pouze některé nápoje. Řešíme to tak, že vytiskneme menu, na kterém bude ovedeno jídlo, které se podává a rovněž pití, které si mohou dát. Je především důležité se domluvit v restauraci a dohodnout se např. na servírování/podávání nápojů. My to máme tak, že voda bude ve džbáncích na stole. Pivo hradíme takové, které je uvedeno v menu (2-3 druhy). Tvrdý alkohol je v lahvích na baru či jiném stolku. Kávu (1-2 druhy) budou číšníci nabízet k dortu. Rovněž tak víno, které potom v malých džbáncích budou nosit na stůl, kde o něj mají hosté zájem. Domluvili jsme si v hospodě, že vše ostatní si hosté platí hned na baru. Také máme točenou kofolu a džus, to si neomezeně hosté objednávají. Tak doufám, že takhle nikoho neurazíme a všichni budou nasycení, napití a pokojení :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Právě to mám taky tak naplánované :-) Jen mám strach, aby když do toho menu, co bude v těch svatebních novinách, případně i na stolech, napíšu jen to, co dáváme zdarma, že si budou myslet, že si nic víc dát nemůžou nebo že se budou ptát.. Tak bych tam tu informaci, že toto je zdarma, a zbytek si platíte, právě ráda uvedla - jen nevím jak..:-/
Odpovědět
Profilova fotka
nejde mi nahrát fotka, mrkněte ke me do svatebniho alba, kde je fotka s rámečkem a all inklusive menu.
Odpovědět
Profilova fotka
aaa tak už to jde, tady to je.
Odpovědět
Profilova fotka
No, asi se zeptam uplne blbe, ale co to udelat tak, zeovsluha bude nabizet jen veci, ktere tam mate pro hosty? Stylem: Vy byste si dal vajecny konak? Ten bohuzel nemame, muzu vam nabidnout vodku, bla, bla, bla...
Odpovědět
My meli v menu vypsane, na co hosty zveme. To, na co jsme je nezvali, jsme tam nepsali :-)
Odpovědět
Nemáte třeba svatební stránky? Že bys to napsala taky tam...Placení na svatbě je něco, co bych jako host chtěla vědět předem. Ke kávě, dát si kafe po jídle mi přijde tak zažité, že bych ji do "nabídky" taky zahrnula.
Odpovědět
Kávu bych klidně platila, protože to si většina lidí dá jedno maximálně 2. My plánujeme mít nealko (voda, džus, cola, možná něco točeného nebo domácí limonáda), víno, pivo a 100% i káva přestože to bude večerní raut. Jinak my plánujeme zahrnout informace o nápojích do informačního e-mailu, který budeme zasílat cca měsíc před svatbou.
Odpovědět
Vy vážně uvažujete o tom, že hostům nezaplatíte kávu nebo čaj? Neudělala bych to, ale u tvrdého alkoholu budiž, ale káva a čaj?!
Odpovědět
Profilova fotka
@thereeesss no.to by zase bylo blby je takhle limitovat, že si nic jinými dat nemůžou. Protoze myslím, že ta naše nabídka není az tak široka, aby vyhovovala všem na cely den i noc....
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca To.zni dobře. Napsat něco jako menu aneb na co vás zveme. Z toho každý snad pochopi.ze to platíme my a zbytek vy ;-) Díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@marteenka30 No plánují to zaplatit. Ale určíte to nebude 1 káva na osobu.. když tam budou třeba od 11, 12 do buhvi kdy.. takže myslím že to bude na osobu min 2 kávy. Což se pak celkem taky nascita... ale asi by bylo opravdu blbe to po nich chtít platit..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
my budem tisknout menu kde krom jidla budou i napoje.. planujem domaci limonady,vodu s ruznym ovocem atd co bude ve dzbanach a veci jako kola zrejme vubec mit nebudem,ale mame to na soukromym miste ne v restauraci,takze vicemene bude vyber z toho co bude zarizeno predem.
Odpovědět
Profilova fotka
@brambora28 tak proc to neudelat ze kava/caj bude podavana s dezertem a pokud nekdo bude chtit pozdeji caj,tak muze byt nekde v termosce nebo co ja vim?A sami se obslouzi. U nas mame tu moznost a jinak kava bude k dortu,automaticky..jinak si nemyslim ze nekdo o pulnoci bude pit kafe
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to psali do informačního mailu, kde byl i +- harmonogram, tipy na ubytování, výlety a tak. Obsluha zároveň informovala, co si hosté platí sami. My poskytovali pivo, námi dovezené víno, domácí limonády s ovocem ve džbánech (připravené hospodským), domácí slivovici a veškeré nealko včetně kávy a čajů. Kávu si lidé objednali k dezertu (a zdaleka ne všichni), plus během dne jestli jich bylo 10, tak je to moc. Dobrou cestou je se domluvit s obsluhou na stop stavu a na částce, kdy za vámi mají přijít vás informovat.
Odpovědět
@lucineni : Tak to by ses divila :)) Myslim, že kafe o půlnoci celkem nakopne, pokud už by někdo nemohl :) Nebo takový kafe s rumem mají ženichovo kamoši hodně rádi :D
Odpovědět
Profilova fotka
Kávu a čaj bych určitě platila, podle mne to patří do základního sortimentu nápojů ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
BTW, Grena je skvělá limonáda! :-D Super volba.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
My jsme byli domluveni s obsluhou, že tvrdý alkohol nabízet nemají, vše ostatní jsme platili. :-) Rozdělovat ještě alko a nealko co platíme, ne-li čaje, kafe, limonády, tohle jo, tohle ne... To by mi přišlo jednak složitý pro všechny a navíc prostě trapný. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?