Jak funguje čokoládová fontána, když si ji půjčím?

Profilova fotka
Možná mám hloupou otázku, ale fakt nevím, jak funguje čokoládová fontána, když si ji někde půjčím. Musím někde tu čokoládu sehnat k tomu a jakou? =-) nebo to je v ceně???
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, docela se liší cena v tom, pro kolik hostů fontánu chceš. Já měla na své svatbě malou, domácí a pro těch 10 dětí co byly na naší svatně stačila. Takovou koupíš v prodejnách s bílou technikou do 1000 Korun. Má to tu nevýhodu, že čokoládu do této fontány musíš nalít již rozehrátou a ona ji už jen přihřívá a pohání aby tekla. Půjčená profesionální čokofontána umí čokoládu i rozehřát. Tam kde by sis ji půjčila, tam by ti už řekli, jestli čookoládu dodají a jaké množství by bylo optimální podle počtu hostů Tvé svatby. Není to ale je o čokoládě.. Někdo musí připravit i ovoce, napichovátka atd, atd.. Obrátila bych se asi na cateringovou firmu, pokud bych to chtěla mít bez starostí... :-)
Odpovědět
Fontánu jsem koupila na mall.cz, mají tam aktuálně dva druhy, ceny přijatelné. Čokoláda se dá koupit ve spec. obchodě s čokoládou, ale vím, že jde použít i tabulková. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Aha tak děkuji za objasnění :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Dobrý den, pokud přemýšlíte o zapůjčení čokoládové fontány, funguje to tak, že si vyberete fontánu dle velikosti a objemu, která Vám bude vyhovovat. Poté je většinou nutné uhradit kromě pronájmu také vratnou zálohu. Velmi důležitým faktorem je kromě obsahu fontány také minimální množství, které je nutné pro provoz fontány. Některé větší fontány potřebují až 2 litry čokolády, aby vůbec tekly, což je pro menší počet osob opravdu zbytečné. Důrazně doporučuji používat pouze "speciální" čokoládu do fontány, kterou poté roztopíte a zředíte kakaovým máslem. Píši kakaovým máslem, protože mnoho lidí a cateringových společnosti používá rostlinné oleje nebo jiné tuky, kterými se spíše snižuje kvalita čokolády. Jde o to, že pokud si koupíte kvalitní belgickou čokoládu, je opravdu škoda ředit ji olejem. Roztopení čokolády je možné buď přímo ve fontáně (pokud to umožňuje) nebo ve vodní lázni, případně na mírný stupeň v mikrovlné troubě. Pokud využijete mikrovlnou troubu, musíte čokoládu opravdu bedlivě sledovat, může se začít připalovat, což zase znamená problém. Tabulkovou čokoládu nepoužívejte, může hrozit to, že Vám čokoláda prostě nepoteče nebo při větším zahřátí začne hrudkovatět, stejně tak při ředění smetanou atp. Co se týká ovoce, naprostá většina cateringovek i pronajímatelů nenabízí fontánu včetně ovoce (sezónní důvody), my to většinou řešíme tak, že si nevěsta domluví určité množství ovoce u provozní podniku, ve kterém probíhá zábava nebo raut. Obsluha se poté postará o samotné nakrájení ovoce.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?