Jak funguje catering a grilování na svatbě v Brně?

Ahoj ženy :-) Budeme mít odpolední obřad příští rok a sháním informace - ráda bych se vás zeptala, zda jste někdo někdy měl nebo zažil catering, (který bych ráda bez oběda, čistě jen rauty)? Jak to vlastně funguje v případě, že máme pronajatý pozemek, na který chceme doručit nějaký catering ? Dá se v tomto případě najmout i obsluha (popřípadě za kolik) ? Je jídlo i teplé - třeba zda půjčují i vyhřívací zařízení nebo musím počítat s tím, že budou třeba řízečky studené nebo guláš budu muset někde ohřívat :D Nebo zda jste někdo griloval třeba selátko, ale neměli jste známého, co by Vám u toho stál a ořezával ? Poté bych se ráda zeptala, zda nemáte nějaké doporučení cateringu v Brně? Nechce žádný luxus, představuju si nějaké jednohubky, řízečky, obložené mísy atd. plus třeba nějaký ten guláš na velký hlad, popřípadě cenu, zda byste prozradily :-) Děkuji za jakýkoliv názor a příspěvek :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Profesionální catering většinou přiveze vše co potřebuje, klidně i nábytek a půlku kuchyně, často nějaký gril a přihřívací mísy. S ohříváním v podstatě není velký problém, věci se na to dají i zapůjčit (google "catering půjčovna", je toho víc). V Brně jsou fantastický Butchers a Matyho chálka, cenově to nebude z nejlevnějších, ale to jídlo je zkrátka zážitek :) Zajímavá alternativa může být i nějaký foodtruck, třeba Bucheck co stojí na Zelňáku. Vloni psali na FB, že byli na několika svatbách, to by mě osobně bavilo fakt hodně. Jinak catering nabízí spousta hotelů a restaurací, cenově to bude lítat nahoru dolů, někdo vám to napočítá podle lidí, někdo podle jednotlivých položek, chce to rozeslat poptávky a uvidíte :) Obecně se dá říct že catering je o něco dražší než jídlo v restauraci, protože prostě s tím servisem mají víc práce... takže to co v restauraci je za 500/osoba, catering udělá třeba za 700/osoba (hodně hrubě řečeno), ale zároveň to může být levnější než pronájem nějaké restaurace. Catering umí zařídit i nějaké gastro školy a některá sociální zařízení (jako domovy důchodců), mají na to kapacitu a prostě si přivydělají k rozpočtu, cenově to bývá samozřejmě lepší než hotely. Byl jsem i na svatbách kde si svatebčani grilovali sami, vždy se našel nějakej kamarád nebo strejda, kterýho to bavilo a vlastně to byly vážně super svatby.
Odpovědět
Profilova fotka
Případně se zkuste poptat i některých blízkých restaurací, zda mohou zařídit na vaše datum. Výhoda tohoto řešení je, že si můžete dát některé jídlo předem v "kamenné provozovně" a hned víte co čekat :) Jinak viz Víťa Malina.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?